Somaliernas identitet är enbart islam

När man får sina erfarenheter bekräftade med kunskap, då får de motståndskraft mot politikers floskler om både främlingsfientlighet, rasim och det lika värdet.

Inom sjukvården är det ett känt faktum att somalier har ringa rehabiliteringspotential. Jag misslyckades nästan jämt i mina ansträngningar för att hjälpa dem med deras funktionsbegränsningar, till skillnad från andra patientgrupper.

Då funderade jag ofta på varför, nu vet jag bättre och gläds över bekräftelse från Muhamed Omar i Det Goda Samhället.

Landet saknar egen kultur och deras identitet utgörs enbart av islam.

https://detgodasamhallet.com/2021/02/27/mohamed-omar-somalierna-och-fragan-identitet-utanfor-islam/

”………I sin bok Reformera islam (2015) lägger Ayaan Hirsi Ali fram ett program för vad som behöver göras för att islam ska kunna bli en modern religion.
Ett hinder, menar hon, är just fixeringen vid livet efter döden istället för livet före döden. Koranen framställer jordelivet som övergående och enbart betydelsefullt som anhalt till nästa som är det eviga och verkliga livet. Detta kan leda till bristande engagemang i här:et och nu:et och kan enligt Hirsi Ali vara en delförklaring till varför muslimer är underrepresenterade i vetenskapens och teknologins framkant……
//
…..En av ex-muslimerna, en kvinna vid namn Nun Benson, säger att för somalier finns ingen identitet utanför islam. Det finns ingen somalisk kultur, säger hon. Allt som kallas somaliskt är islamiskt. Det finns till exempel inga inhemska, somaliska högtider……”

Skillnaden är stor jämfört med Iran, som har historia av kultur och islam är mer yta än djup. Betydligt fler iranier är välutbildade jämfört med somalier och har då större förutsättningar för egen försörjning.

”……Det finns nog inget muslimskt land med så många agnostiker, ateister och fritänkare som Iran. En färsk undersökning visade att bara 40 procent av iranierna definierar sig som muslimer….”

Jag har haft patienter från till exempel Eritrea som vägrat sitta i samma väntrum som somalier, vars vokabulär inte lämpar sig att återge, inte ens utanför åsiktskorridoren.

Minns hur en god vän suckade i början av sin numera 25 åriga lärargärning över svaret från en somalisk mor som struntade i att passa tid för föräldrasamtal ”det ingår inte i vår kultur att passa tiden…” Inte så konstigt eftersom den enbart består av islam.

Slutsatsen är; kulturella rötter, god utbildningsnivå och ”tunn” islam borgar för integration till värdlandet med egen försörjning och tvärtom, obefintlig kultur, ringa utbildning med ”tjock” islam utgör oöverstigliga hinder för anpassning till värdlandets normer och regelverk.
Det är den sista gruppen som har Löfvens hjärta, kanske förklaring finns i att kaka söker maka, med hans ringa utbildning, likgiltighet för vår kultur och vurm för ”rösträddande” islam.

Därför har Jimmie Åkesson fullständigt rätt, som får de röda att se rött av ilska över denna rasistiska oförskämdhet mot det lika värdet.

Jimmie Åkesson✔@jimmieakesson
Vårt land behöver ett totalstopp för all asyl- och anhöriginvandring, inklusive kvotflyktingar.
Sverige behöver ett totalstopp, för all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning och ett moratorium för mottagande av kvotflyktingar.”

Men denna glädje blev kortvarig efter mötet mellan Nyamko Sabuni och Jimmie Åkesson i Agenda den 28 februari. Vi fick snabbt konstatera att kompromisser är på gång! https://www.svd.se/nu-vill-akesson-kompromissa-om-migrationen

5 tankar kring ”Somaliernas identitet är enbart islam

 1. SVT skriver att IS-kvinnor mördar varandra som flugor i fångläger, allt enligt kalifatets regler. Det går dessvärre aldrig att finna den skyldige, rapporterar SVT, ty alla är täckta.

  I fånglägret sitter också ett gäng ”svenska” spökpumpar, redo att ansluta till det nordiska kalifatet, om svenska politiker samt flyktingsmugglarna på SVT får som de vill.

  1. Tyvärr råder samma förhållanden även på icke täckta banditer här hemma, polisen har ingen skyldig och inga misstankar heller. Att fönstren sprängs bort ingår i det nya Sverige, det är regeringens nya trygghet. Trygghet för tjuven att aldrig åka fast. Nu har ändå ledarna för Vårby ligan fångats in, tack vare hjälp från Frankrike, som Damberg försöker förvandla till sin. Här hemma satsas det mer på att fånga in arga och protesterande pensionärer.

   https://samnytt.se/trapphus-utblast-av-explosion-polisen-har-ingen-misstankt/

   https://www.expressen.se/debatt/regeringens-bluff-om-gangframgangarna-/

 2. Seriös migrationspolitik är en av SD:s 4 viktigaste frågor! Det man kom in i Riksdagen på var väl att man ville införa ASYLSTOPP och ANHÖRIGINVANDRINGSSTOPP. Mer ”floskparti” får man leta efter. När man väl kom in i ”värmen” då rättade man kappan efter vinden och gemenskapen var ett faktum. Läs gärna vad SD skriver på sin hemsida: Vad vi vill från A till Ö. Kort sagt: SD är ett ”svängdörrsparti” och nu har de liksom de övriga partierna ”svängt färdigt”, till nästa val i varje fall. När man läser de partipolitiska ”hemsidorna” borde var och en förstå att de har INGENTING att komma med som gynnar den svenska välfärden. Man har inte ens några åtgärder att komma med för att förhindra den kommande svenska nationen fall. När man inte ens under de senaste 15 åren insett att migrationen havererar Sverige vad ska vi med dessa politiker till? De flesta ”svenskar” vill nog ha invandringsstopp omedelbart. Politiker, det står MER än 600 000 svenskar i bostadskö vad ska NI säga till dem? Kanske något i stil med: Ni svenskar kommer aldrig kunna få en bostad p.g.a. migrationen ”äter upp allt”. Kanske om 50 – 60 år blir det några ettor lediga i ”Norrland”.

  https://sd.se

 3. L, de har väl inte varit iväg någonstans! De liksom de ”övriga” kanske borde flytta till Somalia.

 4. Vart är Liberalerna på väg? Har under 3% i de flesta mätningar.

Kommentarer är stängda.