Vinnare och förlorare med den nya tekniken

Hej!

Jag rekommenderar att du lyssnar på inlägget. Talet är på engelska.

Mvh J. 

Ämne: VB: The New Normal Documentary by happen.network bulgarian subtitles

En viktig dokumentär som undersöker Covid-19 pandemin, lock down, den fjärde industriella revolutionen med den nya tekniken och 5G, The Great Reseat, klimatet och miljön.

I fokus är världens ledande politiker med Techjättarnas oligarker, där en leende Bill Gates glatt gestikulerar. Det handlar om vad 1 % har att vinna på The Great Reseat som blir ”The New Normal” och som resten av oss håller på att förlora.

Bildresultat för 5G

5G! ”Från och med nu kan allt hända”, skriver Telenor i en annons.

Det är sant, men hur denna snabba teknologi påverkar människan, växter och djur talas det inte om. Nyliberalismens utveckling, där de redan rika blir rikare och de fattiga fattigare kommer att nå nya höjder.

Tänk om en gnutta av klimataktivisternas varningar kunde appliceras på techjättarnas 5G teknik, men i de korrekta husen är det tyst. Priset för snabbare uppkoppling och nerladdningar för folket är ett mycket tunt argument för ett snabbare nät. Bakom detta finns makthavarnas kontroll över medborgarna, som får mänskliga rättigheter, vår frihet med moral och etik att hamna i soptunnan. De nya makthavarna tycks bo i Silicon Valley.

Networking with Silicon Valley Mindset — Nordic Innovation House

En tanke kring ”Vinnare och förlorare med den nya tekniken

  1. I löpning med »starting blocks« räknas det som tjuvstart om personen i fråga reagerar snabbare än 0,1 sekunder.[
    Varför skall våra hjärnor utsättas för betydligt snabbare ”mottagande” av digital information än vad vi kan ta emot? Vilka konsekvenser får det för våra hjärnor när de i princip blir ”Överbelastade” genom 5 G:s hastighet. Vi har redan idag tillräckligt snabba svarstider. Det är väl börshajarna som kan göra ”snabbare” automatiserade affärer innan den ”vanlige” aktieinnehavaren ens hinner blinka. Ska man tömma oss mentalt som ekonomiskt med 5 G? Ericsson med Wallenbergarna i spetsen får ju en total kontroll över oss om VI ”går in i 5 G”. Om ingen köper 5 G ”utrustning”, vad ska då staten och kapitalet med 5 G till?

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Reaktionstid

Kommentarer är stängda.