Den köpta journalisten-Jenny Wennberg Arbetarbladet

Om Jenny Wennberg, Arbetarbladet – den köpta journalisten skriver här Olle Ljungbeck. Tyvärr är hon inte ensam.

Bildresultat för  arbetarbladet
Bildkälla: SR

Jenny Wennberg är politisk redaktör i tidningen Arbetarbladet. Denna tidning stöds av staten med ca 20 milj årligen. Men inte nog med detta. Tidningen ägs numera av det kapitalistiska Bonnierimperiet!

Tillsammans med norska Schibsteds äger dessa båda större delen av den svenska pressen.

Hur det går ihop med att vara fri och obunden journalist kan inte jag förstå? Detta är precis samma system som gäller i diktaturer och som framförallt förekom i forna Sovjetunionen och Nazityskland.

Bifogad länk ger i ett nötskal prov på Wennbergs brist på moralisk och hederlig journalistik. https://www.arbetarbladet.se/artikel/jenny-wennberg-det-ar-tur-att-hitler-redan-ar-dod

Att t ex jämföra Mattias Karlsson med Hitler vittnar om en person som tappat all förmåga att se och tolka världen som den är utan enbart är ett genljud av husbondens röst, nämligen regeringspartiet och Bonnier. Då väjer vederbörande inte för de grövsta lögner!

Citat från Wennbergs artikel ”……….När SVT, med sitt enorma genomslag, väljer att sända mysdokumentärer och trivselprogram med politiskt destruktiva krafter som Mattias Karlsson springer man rasismens och populismens ärenden………..Vi får vara evigt tacksamma över att Hitler redan är död. Annars hade han förmodligen för länge sedan fått sitta och mysa om sin sanning hos SVT.”

Själv var jag socialdemokrat i ca 45 år men lämnade partiet vid sekelskiftet därför att det då var ett helt annat parti än det jag anslöt mig till. Men jag vill samtidigt framhålla att jag värnat demokratin mer än de flesta och gör det fortfarande. Inte minst har jag demonstrerat detta på Stortorget i Gävle under ett antal år. Jag har under den tid Wennbergs parti suttit vid regeringsmakten förhörts av Säpo ett flertal gånger. Men jag har också vid över 80 års ålder gripits av handfasta poliser som handgripligen bortfört mig från torget och även tagit ifrån mig demonstrationsplakatet. När detta senare granskades av tom riksåklagare kom denne fram till att jag inte på något sätt brutit mot varken lagen om yttrandefrihet eller tryckfrihetsförordningen utan enbart hävdat lagarna och demokratin.Jag kan också nämna att en av Jenny Wennbergs partikolleger  riksdagsledamoten Lena Lundgren (S)  anmälde mig såväl för polisen som till lokaltidningarna i Gävle för att ha brutit mot yttrandefrihetsgrundlagen genom det plakat jag demonstrerade med på Stortorget. Det försmädliga för henne var emellertid att plakatet var det samma som riksåklagaren granskat tidigare och funnit helt hålla sig inom lagens ram.

Tyvärr fick jag ingen upprättelse av någon av lokaltidningarna. Men det säger kanske sig själv när journalisterna är köpta  och helt underordnar sig makten. Deras uppgift är inte längre att söka och vittna om sanning och verklighet utan underdånigt vidarebefordra sina ägares intentioner hur lögnaktiga de än är.

Jenny Wennberg borde kanske ta till sig Tage Erlanders ord om det fria ordet.
”Men tidningarna skall emellertid inte bara ge information, de skall också framföra synpunkter, som kan bli vägledande för den allmänna politiska, ekonomiska och kulturella debatten– Pressen skall i sin redigering vara oberoende av samhället, staten, byråkratin, men också av maktkoncentrationer av ekonomiskt slag”. 

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle”

———————————————————————————————-


”…………Att etablerade partier anstränger sig för att hetsa fram förakt för andra partier bottnar i själva verket i deras eget förakt för väljarnas “förfärliga värderingar”. Markus Uvell beskrev fenomenet i en ledare i Göteborgs Posten: “Väljarna är klokare än politikerna – tack och lov”. 
Marika Formgren skrev 2014 en essä i det numera nedlagda magasinet Neo med titeln “Demokrater för åsiktsfrihet, och demokrater emot”. Hennes poänger är fortfarande högst aktuella…….” Fredrik Wilkens Medborgerlig Samling