Du blir inte rik på Bitcoin!

Majoriteten blir lurade, fattiga och skäms!

DN har under året granskat bluffen Bitcoin i en serie reportage. Det handlar om investeringar via webbplatsen Bitcoin Code.

DN:s granskning har ägt rum med hjälp av en visselblåsare på bedragarnas kontor i Ukraina. Tidningen har bland annat tagit del av interna dokument liksom inspelningar från en dold kamera. Deras genomgång av annonserna på Facebook visar att > 1miljon svenskar kan ha nåtts av reklamen.

Bildresultat för bitcoin reklam
Lockande, men falska reklamannonser

Det börjar med att någon, ofta en pensionär, ser en annons på social medier, klickar fram den och investerar en mindre summa. Vips ringer en telefonförsäljare upp och lovar guld och gröna skogar om hur enkelt det är att bli rik på kryptovalutan bitcoin i lukrativa investeringar i kryptovalutor och värdepapper, men då måste man öppna plånboken lite mer.
Först kan investerarna se hur kapitalet ökar, men när de ska ta ut pengarna, blir det tvärstopp. För besparingar har fallit in i bedrägerifabriker, där Ukraina och Kiev utmärker sig. Att anmäla till polisen är värdelöst, för kåren där är lika korrupt som bedragarna själva (Leif GW Persson).

Reklamen är massiv och skickligt gjort. Svenskar får betalt för att ljuga om sina investeringar, med de flesta blir bara ovetandes kopierade. Trängda skådespelare får allmosor för att spela in falska reklamuppdrag.
Satsarna förlorar nästan varenda krona.

En global miljardindustri av kriminella aktörer ligger bakom bedrägerierna.

Låt distributören, Facebook, betala för bedrägerierna” sade Leif GW Persson redan i mars. Han, liksom många andra kända namn, har utnyttjats i falsk reklam, som till exempel Skavlan, Zlatan Ibrahimovic, Filip Hammar, Camilla Läckberg, Daniel Ek (Spotify grundaren), Peter Forsberg och tom Stefan Löfven.
Att inte statsministerns namn får några klockor att ringa förstår jag inte. Fast vid närmare eftertanke är det nog inte så konstigt, för hans merit lista på att stödja och förneka invandringens alla kriminella aktörer är svårslagen.

Nyligen fick vi veta hur en Ukrainsk jobbagentur utnyttjar det svenska asylsystemet, utan att migrationsverket eller Löfven lyfter på ögonbrynen. https://sverigesradio.se/artikel/7613467

I fjol var det 1.500 anmälningar om bitcoin-bedrägerier, troligen toppen på ett isberg, för att inse att man blivit lurad ger skam och ångest. Man vill helst glömma och sopa det hela under mattan.

En eloge till de som träder fram, för endast deras varningar kan få stopp på investeringarna i denna kriminella bransch.

I Rapport den 11 december avslöjade en medelålders man att han blivit lurad två gånger!

Första gången av en charmig engelsk dam som lurade av honom stora belopp, senare när han såg sina investeringar i bitcoin, olja, guld och råvaror försvinna på skärmen, så dök en Christian Owen upp och lovade återställa beloppen för honom, men allt försvann igen. Vilket team work från den undre världen!

Kom ihåg, att lovar någon stora vinster och garanterad avkastning så stäng snabbt plånboken!

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/kraftig-okning-av-investeringsbedragerier

Bildresultat för bitcoin reklam

2 tankar kring ”Du blir inte rik på Bitcoin!

 1. Tanken med Bitcoin var väl att undgå bankernas kontrollmaskin och makt.
  Att göra oss fria, alltså. Fin tanke i så fall.

  Nu dras Bitcoins rykte ner genom fiffel. Men är det rättvist att beskylla valutan för det? Är det inte oärliga människor som ska bannas, precis som i fallet med svenska kronor, när de missbrukas?

  1. Tyvärr så ligger tjuven alltid före. Polis med rättsväsende verkar totalt handfallna i denna bovjakt, precis som kriminella mord här hemma, när misstanken är annan etnicitet.
   Nu har Per Bylund kallat på Kinberg Batra, som under två år ska utreda digitaliseringens konsekvenser för den svenska betalningsmarknaden, där vi tvingas använda kontanter i allt mindre utsträckning. Paypal, ett e-handelsföretag, undersöker samtidigt möjligheten att tillåta bitcoin som betalningsmedel
   https://www.di.se/nyheter/kinberg-batra-om-sitt-nya-jobb-jag-blev-overraskad/
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Paypal

Kommentarer är stängda.