Rappakalja på UD, där identitet är viktigare än kompetens.

Det är väl ingen som tror på att kompetens är det viktigaste för en karriär på UD. Om så skulle vara fallet, då får Ni snabbt tänka om.

Rektorn på UD:s åtråvärda diplomatprogram är djupt orolig hon säger:

– Svenska diplomater måste kunna representera hela Sverige, därför blir ett alltför snävt urval också ett demokratiproblem, konstaterar Gufran Al-Nadaf som är rektor för UDs Diplomatprogram.

Att risken är stor för kompetensproblem bekymrar inte denna korrekta mångfaldsrektor.

Däremot är det ett stort bekymmer för Tomas Gur som skriver;

”Detta är sådan rappakalja och det säger också en del om varför nivån på UD är som den är vad gäller förmåga till omvärldsanalys och förståelse.
Diplomater skall representera Sverige i betydelsen att de skall ta tillvara Sveriges intressen. Om sedan samtliga av dem är kvinnor eller invandrade svenskar eller män och infödda svenskar av adlig börd, är fullständigt irrelevant.

Identitetstänkandet är ett tankemässigt gift, och det är inte undra på att det uttrycks på det här sättet att det uppenbarligen inte skall vara så noga med om man kan skriva svenska eller inte…

(Notera att varför Gufran Al-Nadafs invandrarskap på något sätt skulle vara relevant för hennes förmåga ta tillvara Sveriges intressen eller inte, ej heller framkommer av artikeln.)

”– Jag sitter som sekreterare i vår antagningsnämnd och mångfald är en av de saker som nämnden tittar på. Det handlar inte bara om etnisk-religiös sådan. Vi tittar på de sju diskrimineringsgrunderna. Men det är inte enkelt, av de senaste 25 antagna var det inte mer än ”en halv hand” som kanske hade mångfaldsbakgrund än den traditionellt svenska, Dessutom är det inte alltid som mångfald syns ”utanpå”, konstaterar hon.
Ett hinder för många, oavsett bakgrund är att klara den skrivning som är obligatorisk. Kanske borde Sverige göra som Nya Zeeland, funderar hon, och börja med den personliga intervjun. Men det är svårt att sålla med så många ansökningar och skrivningen är ett av sätten att göra ett första urval.”


Gufran Al-Nadaf är själv född i Bukarest av irakisk-iranska föräldrar. Hon började på UD för 23 år sedan och har hunnit vara ambassadör i Argentina, Uruguay och Paraguay och ambassadör för Barn och väpnad konflikt under Sveriges tid i FN:s Säkerhetsråd (2017-2018).

– Den överväldigande majoriteten på UD är etniska svenskar, men det ser betydligt bättre ut än när jag började för drygt 20 år sedan. Samtidigt så skulle jag inte vilja sitta på UD om det enkom var för att jag var invandrare – jag vill känna att jag också har de kvalifikationer som krävs och något att bidra med. Samtidigt är det ur ett demokratiperspektiv viktigt att vi representerar hela landet.”

———————————————————————————–

Nu kan islams fundamentalister vädra morgonluft, när denna förtryckande religion från Muhammeds efterträdare kan bli meriterande till diplomatprogrammet, när identitiet blir viktigare än kunskap och erfarenhet från landets kultur och tradition. Vems intressen kommer dessa inkvoterade personer att ha i sitt framtida värv? Risken är stor att de representerar islam före Sveriges intressen, för islam står över alla andra religioner och landets statsskick med grundlag.

 Slutsatsen blir att UD:s mångfaldsambitioner lätt kan förvandlas till raskvotering, vilket banade väg för nazismen. Täckmanteln varierar över tid, men grundbudskapet är detsamma, kön, ras, religion är murbräcka för maktens hantlangare, där UD gör mycket bra ifrån sig.

Läs gärna hur Ivar Arpi redan under 2016 varnade för identitetsvänsterns framfart, han tar upp flera exempel på faran med att vara för vit för att få jobb. Mona Sahlin och Hanna Stjärne får vara exempel på vänsterns raskvoterare. Undrar vad han tycker idag?

https://www.svd.se/for-vit-for-att-fa-jobb

Allt går igen; de förtryckta blir nya förtryckare och blir initialt till maktens nyttiga idioter,  som inte inser att de sågar av grenen de sitter på.

PS. Om Demoskops väljarundersökning står sig, så kanske identitetsvurmarna på UD kan bytas ut. M+SD+KD = 183 mandat, medan Löfven med sitt regeringsunderlag endast får 166 mandat. (MP och L under spärren) https://samtiden.nu/2020/08/s-mp-och-v-backar-29-medan-sd-och-m-okar-16/ DS.

En tanke kring ”Rappakalja på UD, där identitet är viktigare än kompetens.

Kommentarer är stängda.