Varför drabbas äldre och gamla hårdare av corona pandemin?

I morgon kommer en artikel  om  astmamedicin, som kan ha god effekt mot covid-19 infektionen. Den har skrivits av Lars Bern.  Förmedlare var Julius Soreff, vilket jag är mycket tacksam över.

Därutöver är jag tacksam om Ni också tar del av hur elitens lögner punkteras av Lars Bern och Sven Erik Nordin. Globalisterna är nu livrädda för att profiten ryker från deras rekordsnabba coronvaccin.

 ”Det finns inget effektivt botemedel mot Covid-19. Enda möjligheten är att så långt möjligt undvika smittspridning – i väntan på ett vaccin”. https://anthropocene.live/2020/07/30/facebook-avslojar-sin-globalistiska-agenda-genom-sin-censur/

Men idag får ni först lite rön om varför vi äldre drabbas hårdare av coronan.

Artikeln ger åter belägg för att immundämpande mediciner kan förhindra sk. cytokinstorm, som leder till att coronaviruset löper amok och förstör kroppens organ undan för undan.

Cytokininer är ett protein som produceras av kroppens vita blodkroppar i immunsystemet, de skall bekämpa virusinfektioner. Men ibland går det fel, det produceras för mycket cytokininer som leder till att kroppens vävnader i stället skadas, vilket kan leda till döden. En reaktion som påminner mycket om den autoimmuna sjukdomen SLE, som jag själv kämpat med under livet.

https://www.1177.se/Ostergotland/sjukdomar–besvar/skelett-leder-och-muskler/leder/sle/

En förklaring till varför äldre och gamla drabbas hårdare av coronavirusets framfart har varit att vi äldre ofta har bakomliggande sjukdomar. Denna teori har nu kompletterats med sk. sterila inflammationer, rön som publicerats i den ansedda tidskriften Science.

Alla vet att vi blir rynkiga och skrynkliga med tiden, eftersom våra hudceller åldras.
Men vi blir också rynkiga på insidan!


Vilket kan orsaka dessa låggradiga, sterila inflammationer eftersom åldrandeprocessen kan sända ut ämnen som retar immunförsvaret, som då kan gå till angrepp mot egen kroppsvävnad. När immunförsvaret ständigt jobbar, så kan det bli försvagat, när verkliga fiender tar sig in i kroppen, som t.ex. ett coronavirus.

Denna gång är det den gamla astma medicinen pulmicort, som givit  god coronadämpande effekt.

Men intresset för billiga, redan befintliga mediciner som pulmicort och olika kortison preparat är låg hos Big Pharma, eftersom licenserna löpt ut. Då måste nya och mycket dyra mediciner in, nu handlar det om coronavaccin som kan ge miljardvinster från medborgarnas skattepengar, men effekten av detta kommande vaccin är mycket osäker. Mer om detta i morgon.

Källor:

-”Därför slår coronaviruset hårdare mot äldre personer” Östgöta Correspondenten den 21 juli 2020 (låst artikel)

– ”Immunsystemets gåtfulla bredskapsplan” SvD 20 maj 2020

– ”Svårt sjuka behandlas med ny tyd av dialys” SvD 25 maj 2020

https://www.svd.se/om/vaccin

För intresserade; läs professor Sigurd Bergmans artikel i Dagens Arena https://www.dagensarena.se/essa/flockimmuniseringens-oetiska-experiment/