”Avsatt lärare: Oroande läge på universiteten”

Det finns företeelser som kan oroa morgondagen mer än Covid-19 infektionen, men som mer sker i det tysta.

Kriminalitet, bränder, mord, rån, våldtäkter och sprängningar fortsätter med oförändrad styrka. Nu förfasar sig media att information om coronaviruset inte nådde ut till förorten. Man borde i stället ha förfasat sig över att invandrare sedan årtionen inte lärt sig svenska, trots SFI:s alla möjligheter.

Denna helg kommer fokus att ligga på utbildning och dagens pedagogik, vars korrekta innhåll skall forma de unga och befästa makten hos de globala entusiasterna, vars entusiasm har dämpats något i corona krisens spår. Men, ni kan andas ut, för Ni slipper Covid-19 under helgen.

Rubriken ”Avsatt lärare: Oroande läge på universiteten” kommer från en avsatt universitetslärare, som under debatt i SvD berättar om hur kränkta elever fick honom avsatt. https://www.svd.se/avsatt-larare-oroande-lage-pa-universiteten

En rubrik ”Var är pappa” på ett workshops om auktoriteter och relationer inom ledarskap fick ett fåtal studenter att gå i taket. De hävdade att rubriken var diskriminering mot homosexuella, därefter sprang dessa kränkta studenter, som 5-åriga småbarn till studierektorn och klagade att deras hälsa var i fara. Om det hade varit en rektor med kurage så hade han visat dem på dörren, men nu var det läraren som fick sparken.

Det finns otaliga exempel på 90-talets generation ”snöflinga” som får rektorer och skol/universitetsledningar att krypa och jamsa med, i stället för att slänga ut dem.

Detta kontraproduktiva jamsande finns i hela samhället, från snyftet över förortens förövare till många av medelklassens bortskämda söner och döttrar, som aldrig fått lära sig att veta hut.

Allt som skaver är alltid någon annans fel och hjälper inte det, då blir latheten, smartheten och bortskämdheten sjukdomsförklarad.

Citat från artikeln: Det är naturligt att studenter är oppositionella, men det som är nytt är att protesterna medikaliserats: Idéer är inte längre bara dumma utan de är skadliga.

Lunds universitet verkar ha tagit intryck av Malmös röda politiker och vill visst visa sitt korrekta patos. Det kan ge klirr i kassan att följa studenters mobbing manér mot skickliga lärare.

Ni minns kanske ledningens behandling av paret Kajsa Ekholm Friedman och hennes make Jonathan för deras mod att ”hävda antropologins perspektiv på samhället fjärran från samtidens fokusering på särintressen och identitet”. De redogör för dessa händelser i K-O Arnsbergs bok ”Priset”.

Jonathan Frideman inleder sitt kapitel så här;

”Hur högt är priset för att man säger vad man tänker, i en situation där ens sociala omgivning säger Nej? Fram till dess att min hustru Kajsa sa fel saker till fel människor på fel plats i fel tid, hade jag och förmodligen många andra, ingen aning om existensen av det korrekta politiska minfältet….!

Felets ursprung var Kajsas debattartikel i DN den 6 maj 1997 ”Invandringen leder till sönderfall” där rubriken sattes av redaktion, kanske med förhoppning om parets akademiska karriärs sönderfall. (Numera en låst artikel).

DN kan nu glädja sig åt att de blivit besannade med råge, prenumeranterna minskar i drastisk takt och nätets alster får allt fler följare. Att ägas av globala aktörer kan bli dyrt i längden. Yttrandefriheten måste därför strypas, när sanningen är för besk för känsliga och lika värde uppfostrade studenter, som aldrig fått lära sig att livet skaver och sätter sig på tvären.

Samhällsläget är minst sagt oroande, inte bara inom utbildningsväsendet.

Fortsättning följer i morgon och på söndag med gamla och nya reflektioner kring pedagogiken, den problembaserade inlärningen.

En tanke kring ””Avsatt lärare: Oroande läge på universiteten”

  1. De stökiga elevernas ansvar liggerinte det hos deras föräldrar eller ansvarig anhörig? Se då till att DESSA föräldrar SKALL närva tills dess att det stökiga beteendet försvunnit. Eller ska alla få bli stökiga och samtidigt FÅ 25.000 kronor, VARJE GÅNG? Det gäller väl för hela Sverige!

Kommentarer är stängda.