Tomas Gur om Morgan Johansson och Tino Sanandaij om statsminster Löfven

Först en glad Nyhet, SD är största partiet med 27 % i Sentios senaste valbarometer och L och MP hamnar utanför riksdagsspärren! https://www.friatider.se/dagens-tredje-m-tning-sd-blir-st-rsta-parti-f-r-275-procent

Klimatfrågan ger alibi för passivitet och tappat förtroende för Löfven med regering.

Thomas Gür:

”Idén, som nu också framförs av sådana intellektuella resar som justitieminister Morgan Johansson, att klimatfrågan och migrationsfrågan hör ihop, passar väl i en invandringspolitisk agenda för passivitet och ovilja till handling.

Om immigrationstrycket från Mellanöstern och Afrika till Europa kan kopplas ihop med den globala uppvärmningen, torka, sinande brunnar med mera, blir den därmed också ett i det närmaste oundvikligt naturfenomen som inte går att stoppa med några enkla (nationella) åtgärder. Då måste det till globala åtgärder och under tiden måste vi (Europa/Väst/Sverige – välja själv) ta emot dessa klimatflyktingar.

Detta är givetvis nonsens. Immigrationstrycket handlar samverkande orsaker som dysfunktionella regimer i ekonomisk kris eller inbördeskrig, ett dysfunktionellt EU och Europa som inte förmår att bevaka sina gränser, länder som Sverige eller Tyskland som medvetet skickat/skickar signaler om att vara magneter för gränsöverskridande flyktingströmmar och asyllandsurval, välfärdsstater som är öppna för bidragsexploatering samt en hel del annat (så som också reella flyktingar i enlighet med Genèvekonventionen).

Sinande brunnar och torka i Syrien kan sägas ha bidragit till att bädda för inbördeskriget då fattiga sunnimuslimer från landsorten berövade politisk makt sökte sig till städerna för att undkomma svält och där kunde utgöra den kritiska massa för islamitiska grupperingar som kunde rekrytera dem mot det alawitiska minoritetsstyret och diktaturen och som, när regimen vägrade dela med sig av makten med majoritetsbefolkningen, kunde ta till vapen.

Men vem tror att torka och sinade brunnar skulle ha lett till inbördeskrig i ett öppet och frihetligt samhälle med stark ekonomi? Israel delar samma klimatzon som Syrien – varför ser vi i så fall inte samma fenomen där?

Invandrings- och invandrarpolitiken kan vi själva bestämma i stort helt oberoende av hur vi formar vår klimatpolitik. Förvirrare eller eventuella förvirrade som Morgan Johansson har sålunda fel. Även denna gång.”

Tino Sanandaij:

” Svenska folket belönar statsministern med den erkännande hans ledarskap förtjänar: ”Smäll för Löfven – får minskat förtroende. Förtroendet minskar för statsminister Stefan Löfven och flera av hans ministrar”

”Novus vd Torbjörn Sjöström skriver i en kommentar till SVT Nyheter att det är ovanligt med så många signifikanta nedgångar i en mätning. Han tror att det finns ett samband med en växande pessimism bland väljarna och nämner att 58 procent nyligen svarade att de tror att barnen kommer att växa upp i ett sämre samhälle. ”Det ser ut som väljarna i högre grad känner att politiken inte kan lösa de problem man ser i samhället”

29 procent har förtroende för statsministern, medan 48 procent saknar förtroende för honom trots att han nyligen visade handlingskraft genom att slå nävarna i bordet och konstatera att mord på mammor faktiskt är ”oacceptabelt”.

Novus redovisar således ett balansmått på -19 procent, vilket kan jämföras med Donald Trump, som är en av USA:s mest impopulära presidenter någonsin med ett balansmått på -8 i sin approval rating.

Senaste år präglas av rekordnivåer av pessimism, där 63 procent i Novus anser att Sverige går åt fel håll. Om ni saknar förtroende för regeringen, anser att Sverige utvecklas fel och oroar er för att era barn växer upp i ett sämre samhälle kan ni trösta er med att ni inte är ensamma utan en del av en tyst majoriteten.

Om denna tysta majoritet sen inte bara satt tyst och tittade på utan faktiskt gjorde något åt saken skulle deras barn rentav slippa få det sämre.”
—————————————————————————–

Att bifoga länkar gör jag endast för att visa att det är många, som är betydligt mer kompetenta än jag själv är i olika frågar, som bekräftar vad som skrivs och kommenteras. Min förhoppning är att kända namn på debattörer, författare, journalister, forskare och politiker kan bidra till att korrektheten dämpas.
Här följer några i efterdyningarna av FN:s klimatmöte och Gretas tårar. Först från ett par internationella nättidskrifter.
-Först kommer en uppmaning om att rädda Greta från miljödismens dödskult.
https://www.spiked-online.com/2019/09/24/save-greta/

-I Natural News får vi veta att ”…. I själva verket är Thunberg aldrig utan sin hanterare, Luisa-Marie Neubauer, en 23-årig, vänstervänsteraktivist från Tyskland som är ”Ungdomsambassadören” för en internationell lobby- och kampanjorganisation känd som ”ONE Foundation”, som finansieras av George Soros, Bill & Melinda Gates och Bono, bland andra kändisnamn……”
https://www.naturalnews.com/2019-09-24-climate-youth-puppet-greta-thunberg-george-soros.html

-Journalisten Rebecca Weidemo Uvell kartlägger också det vänsterliberala nätverket runt Greta. https://uvell.se/2019/09/24/cirkus-klimatstrejk/

När jag ser uttråkade och skolstrejande skolelever stå och flippra på sin mobil med sina klimatplakat utanför stadshuset på fredagar, då tycker jag nästan synd om dem. Att bli känd och berömd som Greta lockar, när Idol planer har slocknat.
Indoktrineringen från skolan är stor och predikan om det lika värdet kan bidra till att unga flickor lockas med dessa brunögda gossar, utan att inse faran med deras kvinnosyn bakom den initiala charmen. För vänsterns närhetstörstande, äldre kvinnor överges så snart de får stanna och då har yngre årgångar större attraktionskraft. Men vänstern fortsättar att idissla att allt är den vite, medelålders mannens fel.