Kritiska ledarskribenter och övergripande partisamtal ger ingen förändring

Så länge som gängkriminaliten inte kopplas samman med invandring av individer från en kultur vars värdegrund krockar med vår egen, kommer inga 10.000 fler poliser att hjälpa. Men detta är signum för regeringen, att ösa på med mer skattepengar till totalt verkningslösa åtgärder. Att behålla makten är viktigare för statsministern, än att skona människoliv. Röstboskapen får inte bli på dåligt humör.

Jag undrar hur Ylva Johansson, skall lösa sin migrationsportfölj i EU? Kanske hon inte kan ljuga lika friskt som i internationell media om minskning av våldtäkter som tidigare? Detta lär vi få återkomma till.

I Göteborgsposten finns ledarskribenter som har lämnat ”änglakören” eller om de aldrig har deltagit.

Många artiklar präglas av sunt förnuft, eftersom detta är en stor bristvara hos Löfven och hans ministrar så ger de varken intryck eller avtryck i regeringskansliet.

Här skriver Adam Cwejman  om politikers och högre tjänstemäns vana att bara rycka på axlarna, när notan för byggprojekt  kan tredubblas. Media verkar heller inte bry sig särskilt mycket, krutet läggs i stället på om alkohol och annat fröjdevatten köpts in till någon tillställning.

”……… Men så länge tjänstemän och ansvariga politiker kan rycka på axlarna och gå vidare så kommer misstagen att fortsätta. Köp in sprit till en kommunal middag och huvuden rullar. Men slarva bort några miljarder på undermålig planering och allt fortsätter som vanligt…..”

Sila mygg och svälja kameler passar utmärkt in. Alla minns nog skrytbygget med Nya Karolinska, där varken luftintag eller hissar fungerar, Nuons miljardaffär, Hallandsåsen mm. Men så länge som inget ansvar för tjänstemännens och politikers vidlyftigheter finns så fortsätter excesserna med våra pengar.

”Vi ska vara rädda om skattebetalarnas pengar” låter det, vilket betyder ”Nu ska vi sätta sprätt på skattebetalarnas pengar, för vi är utan personligt ansvar, hip, hip, hurra, så himla bra..”

Tänk om vi kunde skicka fördyringsnotan till politikerna själva, då skulle återhållsamhet omgående ske, enligt skribent i SvD.

Det är inte bara Steget Efter som noterat regeringens mutprioriteringar med gymnasieamnesti, friår och familjevecka i stället för att stärka försvar och minska sjukvårdens operationsköer för cancerpatienter. Kanske ser de fördelar med om några drabbade för gott tuppar av?

En sund regering skulle dessutom satsa på järnväg, vatten, el produktion och försvar inte på nya myndigheter, nya bidrag och familjevecka. Men Löfven har stort behov av fler ja-sägare och ökning av valboskapen för att kunna sitta kvar.

Därför ökar konsultdravlet med mångfald, möten och möjligheter och innehållslösa pr- jippon med övergripande partisamtal, utan att riskera att något förändras i Löfvens katastrofala politik.
Politiken handlar enbart om hur orättvisor skall krossas, normer utmanas, strukturer skall bekämpas och nu kom klimathysterin som en skänk från ovan (dvs, från globala storföretag som förstört miljön, som nu skall tjäna kosing på att rädda den med skattepengar) Det är miljön som skall räddas, klimatet har många faktorer som vi inte rår på.

Åter till gängkriminaliten.

”Vad sysslar Sarnecki och Löfven med?” frågar sig debattör Mattias Lindberg i Expressen angående deras ihåliga förklaringsmodeller om gängkriminaliten.

”Tror Sarnecki och Löfven att människor inte klarar av att förstå att den ökning av dödsskjutningar vi sett sedan 1990 har med migration och integration att göra?
Vilka är deras belägg för att fattiga med inrikes födda föräldrar skulle ha börjat använda automatvapen och handgranater i gängkonflikter i den omfattning som vi ser nu?
De menar att vi i en kontrafaktisk situation utan de senaste decenniernas invandring skulle haft samma ökning av skjutningar, men då av mördare med svensk bakgrund. Det finns inga bevis för detta i studier, ändå har detta ideologiska önsketänkande upprepats som en sanning av Sarnecki och regeringen…….Det är verkligen dags att sluta dumförklara allmänheten och i stället försöka gå till botten med de mekanismer som gjort att det grova våldet på allmän plats ökat kraftigt i Sverige. Gör sen adekvata åtgärder för att komma till rätta med detta allvarliga samhällsproblem som sedan länge drabbat allmänheten.”

Adekvata åtgärder vore att utvisa hela familjen, när deras minderåriga söner gör sig skyldig till grova och upprepade brott. Låt ev. döttrar få väja om de vill stanna kvar i landet.

Glädjande är att denna uppmaning tom publiceras under DN åsikt: INSÄNDARE. Straffa föräldrarna till barn som begär brott. Det är enda sättet att bryta traditionen med blodshämnd från Mellanöstern som ligger bakom det allt grövre våldet i Sverige, skriver Özcan Kaldoyo.

Eller varför inte realisera Göran Göranssons (KD) förslag om att skrota barnbidraget för invandrare, för det gör att kvinnor aldrig kommer ut i förvärvslivet, när barnen kommer på löpande band. Tidigare vårdnadsbidrag var som klister vid spisen.

Nu händer ingenting, fjäsk och speciella lösningar för de som inte vill inlemmas i det svenska samhället.
Det finns många exempel på detta krusande, som alltför många invandrare betraktar som vekhet och föraktar. I deras kultur pekar man med hela handen för att respekten skall bibehållas. Ett ex. Lärare skall nu få åka hem till familjen, när de inte ids komma till skolan för samtal om sin unge. Jag vill åter påminna om boken ”Helig vrede” där Nicolai Sennels tydliggör detta kulturfenomen. (Tipset till den boken kom för flera år sedan av signaturen ”Staffan” i kommentatorsfältet).

Minns min egen yrkestid, där flera utomeuropiska patienter bara struntade i att komma på avtalat besök, med undantag om det gällde funktionsintyg för bidrag. Eftergivenheten för dessa olater blev regel i stället för undantag i hela den skattefinansierade omhändertagandeindustrin. Alla migranter som klarat över 600 mil till bidragsparadiset, förvandlades till hjälplösa barn utan personligt ansvar, oavsett om deras handlingar går på tvärs mot svensk lag.

Tänk om det gick att byta ut 7-klöverns politiker i pågående partiledarsamtal om gängkriminaliten, mot kloka individer med gedigen samhällskompetens. Börja med Ingrid Björkmans kloka förslag om återvandring och kunskapsöverföring tillsammans med veteranerna K-O Arnstberg och Gunnar Sandelin.

Relaterade källor
https://www.gp.se/ledare/miljardslarvet-som-s%C3%A5-l%C3%A4tt-gl%C3%B6ms-bort-1.17867451

https://www.svd.se/skicka-notan-till-politikerna-sjalva

https://www.expressen.se/debatt/nar-ska-politikerna-tala-klarsprak-om-gangvaldet/

https://www.dn.se/asikt/straffa-foraldrar-till-barn-som-begar-brott/

2 tankar kring ”Kritiska ledarskribenter och övergripande partisamtal ger ingen förändring

    1. Tack för ett imponerande tal med Alice Weidel: ”Krisen kommer inte, krisen är redan här”

Kommentarer är stängda.