Musen som röt, eller?

Ulf Kristersson har använt en skarp penna i Aftonbladet den 18 augusti, men sedan behöll han sin skarpa penna också i sitt samtal med Hanif Bali, som twittrade om vilken skurk Carl Bildt är. Några fina poster rök och han tvingades be denna nationstjuv om ursäkt. Att sparka ut den omtyckte Bali från riksdagen vågar inte Kristersson, för då ryker många röster, som musen så väl behöver. Har man >120 000 följare på twitter så är man inte så lättsparkad som DN:s fåtaliga okorrekta journalister, som nu är bortsopade eller sitter i kylskåp.

Hanidf Bali om krusandet för Irans minister.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/50OEK1/lofven-du-har-tappat-kontrollen-over-sverige

Nu till Kristerssons rytande i själva Aftonbladet, kanske har redaktionen insett att man kan få sparken som Expressens redaktör Tomas Mattson.

”I dag sommartalar en svensk statsminister som har tappat kontrollen över Sveriges problem. Stefan Löfvens ledarskap präglas av svikna vallöften och en återkommande ovana att inte ta ansvar. När oppositionen sen vill ställa statsministern till svars vägrar han att ta debatten. Inte en enda gång i år har Stefan Löfven ställt upp i en enskild debatt.

Sverige är på många sätt ett av världens bästa länder att leva i. Från den unika svenska tilliten och jämlikheten, till vår vackra natur. Från några av Europas bästa universitet och ständigt nya svenska innovationer, till ny svensk musik som erövrar världen. Listan på allt som är bra kan göras lång.

Samtidigt ser vi hur riktigt allvarliga problem fördjupas: Dålig svensk integration har blivit en ren integrationskris som skapar livslånga utanförskap. Den grova gängkriminaliteten har tagit över hela stadsdelar. De svenska cancerköerna blir allt längre och bidragsberoendet djupare.
Till och med klimatutsläppen ökar.
Stefan Löfven har under de senaste fem åren misslyckats på punkt efter punkt. Hans många högtidstal om att krossa gängen, stoppa knarket och göra upp med hedersvåldet rår inte på problemen.
Statsministern tar inte ansvar och allt är alltid någon annans fel. Transportstyrelsen var enligt Löfven inte hans ansvar, inte heller LSS-haveriet eller integrationskrisen. Det är inte heller statsministerns ansvar att få kontroll över dödskjutningarna eller det drastiskt ökade antalet granatattacker.
Det är inte ens Stefan Lövens ansvar att Sverige hade färre poliser i april 2019 än i april 2014. Nu senast var det Danderyds fel att de kriminella gängen skjuter ihjäl varandra över knarkpengar.
Ska vi bryta utvecklingen så krävs politiskt ledarskap. Och då måste man kunna göra tuffa politiska prioriteringar, där det viktigaste går före sånt som är mindre viktigt.
Moderaterna står för det alternativet i svensk politik.
När riksdagen antog M- och KD-budgeten ökade vi drivkrafterna för att jobba, samtidigt som vi tillförde mer pengar till statens kärnverksamheter, som polisen och sjukvården.
Mycket arbete kvarstår men vårt mål är tydligt: Sverige ska vara ett tryggt och fritt land där alla får chansen att göra sin egen klassresa. Här ska lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter gälla alla.
Två områden som vi prioriterar högt är lag och ordning samt integration. Eftersom Sveriges största problem nu finns där.
Förra året skedde 306 skjutningar och 45 människor sköts till döds. Enligt polisen har antalet ihjälskjutna fördubblats sedan 2014. Under samma tid har antalet personer som utsatts för sexuella övergrepp tredubblats enligt BRÅ. Så kan vi inte ha det.
Konkreta reformer är nödvändiga. Vi har föreslagit dem – Socialdemokraterna säger nej.

-Betald polisutbildning och en särskild lönesatsning för att få fler poliser.

-Dubbla straff för gängkriminella, bort med dagens mängdrabatt och inför visitationszoner där polisen får särskilda befogenheter.

-Återinför polisens specialiserade sexualbrottsgrupper i samtliga regioner.

Samtidigt har vi en integrationskris: Mer än hälften av alla arbetslösa är födda utanför Sverige. I våra utanförskapsområden finns skolor där inte ens hälften av eleverna får godkänt i alla ämnen. Många barn som är födda i Sverige talar knappt svenska, och det finns ett omfattande hedersförtryck. Även här har vi krävt reformer, men Socialdemokraterna säger nej. Integration och invandring hör ihop. Därför krävs en långsiktig och stram invandringspolitik

-Tillfälliga uppehållstillstånd och försörjningskrav vid familjeåterförening ska vara huvudregel.

-Krav på kunskaper i svenska och egen försörjning för permanent uppehållstillstånd.

Fler fall ska leda till utvisning på grund av brott och hedersrelaterade brott.

Jag är i grunden optimist. Sverige har löst svåra problem förut och tagit fasta på stora möjligheter. Men det kräver ett politiskt ledarskap som säger som det är, och sedan gör det man har sagt.
Svårt? Säkert. Viktigt? Absolut. Möjligt? Definitivt. Men inte med den här regeringen.
Ulf Kristersson, partiledare (M)”

Tänk om orden följdes av handling, M + KD + SD kan fälla regeringen vid nästa riksdagsröstning om förslag från Löfven 2 med sina stödpartier, om siffrorna står sig från den senaste valundersökningen. Men då får man sluta med kringelkrokarna runt SD och bekänna färg. Men att få Sjöstedt att rösta med är föga troligt.

Efter DN:s artikel om Balis synder, så lär det nog bli ännu svårare för Kristersson att gå från ord till handling. Jag undrar om Wolodarski tänkte på Tomas Mattsons öde några dagar senare, när han släppte fram Jonas Paulssons debattinlägg, som gav Hanif Bali sitt eldunderstöd om Bildts mörka handlingar, som alltid har sopats under mattan (läs och förskräcks).
Synd bara att Bali bad Bildt om ursäkt, men han är väl rädd om sin riksdagsplats. Ursäkt får aldrig Estonias och Lundin Oils offer av denna man, som aldrig blir granskad för sina gärningar, som endast inneburit hånskratt åt mänskliga rättigheter.

Övriga källor
https://www.dn.se/nyheter/politik/sa-gjorde-nathanen-hanif-bali-till-maktfaktor/

https://www.dn.se/asikt/hanif-bali-har-ratt-i-kritiken-av-bildt/