Politiskt medveten eller bara en ”profil”?

Först ett bloggmeddelande pga av förnyade spamattacker.
Kommentarsförfattaren måste fylla i namn och e-postadress och Ni måste nu också vara registrerade med lösenord och inloggade för att kunna kommentera. Scrolla ner hela sidan efter aktuellt inlägg och tryck på registrera under rubriken META. Att fylla i lösenord är en engångsföreteelse, sedan är det bara att kommentera som vanligt. Läsare som har min e-post adr kan skicka meddelandet till mig och skriva ”kommentar”, så lägger jag ut den.  Spam registrerar sig inte, tyvärr tar det alldeles för lång tid för att ”kasta dem i papperskorgen”.

Almedalen lämnar jag i dag. Jag tycker Olle Ljungbecks inlägg är mer intressant.
Att tiden är ur led vid rekrytering av politiker har vi känt till länge. Kunskap och erfarenhet tycks numera vara en belastning för förtroendevalda, som helt saknar förtroende hos svikna medborgarna.
Jag minns vår fransklärares ord under gymnasiet, när han först av alla gick ut efter avslutad lektion och vi troppade efter: Après moi vient l’inondation (efter mig kommer syndafloden) Efter dagens politiker kommer syndafloden!


En nyttig lärdom!
Synden straffar sig. Det har blivit mer och mer populärt att partierna för att värva röster rekryterar individer som i stort sett saknar politisk erfarenhet, som inte i första hand har profilerat sig för den politik partiet de går till, utan till något helt annat som kan locka väljarna. I stället har de gjort sig kända för helt andra frågor, som ofta inte har med politik att göra. 
Nästan alla partier gör så. Men när vederbörande rekryt står för sådana åsikter som Lars Adaktusson har i abortfrågan kan det gå riktigt illa. Det visar också på partiernas moral. Hellre en kändis som kan attraherar väljarna än en kunnig och erfaren politiker. Bah Kunkhe är ju en sådan. Hon var en olycka redan som kultur- och demokratiminister men har trots detta nu också blivit EU-parlamentariker. Det finns ytterligare ett antal.
Allt detta visar ju på en enda sak. Nämligen partiernas omoral och förakt förväljarna. Men synden straffar sig som sagt.”
Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Ulf Kristerssons nya pressekreterare kanske är av samma skrot och korn?


-Jag välkomnar Siri Steijer till det moderata laget och ser fram emot att jobba tillsammans med henne, sa Ulf Kristersson när han offentliggjorde sin nya pressekreterare. Hon kommer från den liberala extremistmiljön som vill ha mer segregering, avskaffa rätten till semester och förespråkar totalt gränslös kapitalism. Visst har hon erfarenheter, lönsamma för den globala eliten, men nedbrytande för nationens medborgare.

.