Politikernas outsinliga godhet i sina nya kläder

I ”Det goda samhället” ger Patrik Engellau förslag på ett postumt nobelpris till den store sagoberättaren H C Andersen och förmedlar här en ny version av Kejsarens nya kläder från Danmark med titeln Politikerväldets nya värdighet”

Här är det Jeander som förevigat Löfvens kejserliga klädnad.

”Det var en gång en grupp politiker, börjar sagan, som bara hade ett mål för ögonen, nämligen att erkännas och hyllas för sin oändliga godhet. Varje dag hittade de på nya sätt att manifestera sin välvilja.
Till exempel kunde de höja medborgarnas skatter och ge bort pengarna till folk som absolut inte gjort något för att förtjäna stödet. Ju mer oförtjänta gåvor, desto ädlare framstod de generösa politikerna. De kunde också bilda delegationer och resa till New York för att låta sig uppvaktas av korrupta afrikanska makthavare som accepterat mutor för att rösta in politikerna i FNs säkerhetsråd.
En dag kom några bedragare med tillhörande PR-konsulter till politikerna och sa att det var dags att politikerna, med anledning av deras allmänt omvittnade godhet, borde utses till humanitära stormän och mänsklighetens upphöjda välgörare.
Men är inte det ändå lite för magstarkt? sa politikerna till bedragarna. Tänk om folk säger emot! Då står vi där och ser ut som idioter.
Det är ingen risk, svarade bedragarna, det kommer PK-konsulterna att se till. PR-konsulternas uppgift blir att sprida all tänkbar information om ledningens nåd och godhet och att göra detta med sådant eftertryck att den skattebetalare som inte stämmer in i hyllningskören blir mobbad och utfrusen av de andra och rent allmänt hålls för en vämjelig brunråtta som ingen hederlig människa vill umgås med och därför inte längre ska få behålla sin lön och arbetsplats utan i stället förskjutas ur gemenskapen för sin uselhets skull.
Allt detta skulle politikerna få för bara ettusenmiljarder kronor i månaden sa bedragarna och underströk att det ju inte vara politikernas egna pengar som gick åt.
Så kom en dag när politikerna med vid pukslag och trumpetfanfarer och under massornas jubel officiellt skulle upphöja sig själva till den humanitära stormaktens väktarråd.
Då hördes ett oskyldigt barn ur publiken utropa ”djävla trams” och en oro spred sig bland människorna. Det stod inte långt på förrän slagsmål utbrutit som om det varit på självaste Tahrirtorget i Kairo. Bilar brändes, skyltfönster slogs in och butiker vandaliserades.
Nästa morgon var det lugnt igen och politikerna samlades tillsammans med ett antal framstående präster och imamer för att gemensamt göra handhjärtan till godhetens försvar och ondskans försvinnande och till åminnelse av det oskyldiga barnet som snabbt hade blivit ihjältrampat av rättmätigt ursinniga politikervänner för sitt oförsiktiga uttalandes skull.
Ser ni nu? sa bedragarna till politikerna. Ni vann! Det är inte klokt vad man kan få för lite pengar om man vet att anlita de bästa PR-konsulterna.”

Ett tänkvärt citat från signaturen ”JAXEL 18 juni, 2019 kl. 08:00” i kommentatorsfältet:

”…..Att ge, av skattepengar, till en som förtjänar det är ju inte godhet och ger därför inga godhetspoäng. Då blir det frestande att ta från denna och istället ge av skattepengar till någon som inte förtjänat det, vilket ger godhetspoäng”

Kanske är det i denna godhetsfälla som Ebba Busch-Thor nu ramlat ner i, när väljare ser att hennes kläder är lika falska som kejsarens i HC Andersens saga.

 Anhöriga skall in, abort hyllas som kvinnans rättighet att få släcka ett liv när som helst, EU beundras, men Lars Adaktussons försvar av kristna är inte så populärt, eftersom han klart belyser att det är islams förkunnare som är förövare.

Från en vän kommer denna klara sammafattning om Ebbas fall samt länken från en besviken KD väljare. Inte konstigt när nu KD har tappat var tredje väljare, när de åter infogade sig i ”änglakören.”

Ebba Busch-Thor gästade SVT Så ska det låta, sjöng proffsigt, charmade nationen. Fortsatte i riksdagen med tuff retorik i migrationsfrågan. Hopp tändes här och var. Äntligen kommer KD till nytta. Men var det bara kulisser?
Ty nu tycks KD dyka ner till bottennivån igen.  
F.d. KD:aren Ronie Berggren skriver om orsaken:

https://nyheteridag.se/berggren-annu-ett-tack-och-adjo-till-kd/”

https://samnytt.se/efter-migrationssveket-kd-kollapsar-tappar-var-tredje-valjare/

4 tankar kring ”Politikernas outsinliga godhet i sina nya kläder

  1. En smygtitt in i Ondskans Skafferi – Peter Krabbe
    https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/06/21/en-smygtitt-in-i-ondskans-skafferi-del-1-individen/

    När jag i den förra artikeln framförde förhoppningar om en ljusnande framtid, var det relaterat till att kampen mot globalismen började få framfart, de nationalistiska krafterna börjar samla sig och bilda en växande opposition. Ändå är det inte så många som fullt ut förstår vad ett globalistiskt herravälde faktiskt kommer att innebära för oss alla. En smygtitt på deras framtidsplaner gör det lite tydligare. Vi skall därför ta del av det diskussionsunderlag som NASA använder, upprättat av deras chefsforskare Dennis Bushnell. Underlaget presenterades på ett föredrag för den amerikanska försvarsindustrin år 2001. Det är en skrämmande framtid som visar sig. Läs hela artikeln

    1. I ondskans skafferi, finns inte midsommarens sill och köttbullar utan endast samhällets förändring efter den globala elitens mål. Högsta prioritet har styrning av befolkningen, både i antal och av våra gener. Manipulering med IT, BIO och Nano gör människan formbar och de som inte behövs kan mat, mediciner, vaccinationer mm enkelt förkorta livet för. Därför är HBTQ folket nyttiga idioter, för att förstöra kärnfamiljen. Kruxet är att länder i öst konkurerar ut både USA och ett trött Europa med framtidens människoförstörande tekniker. Smygtitta, öppna helt, eller stänga dörren till ”Ondskans skafferi” är frågan?

  2. De flesta partier vill inte förstå att en stor del av väljarna vill minska invandringen.
    Partierna vill uppfostra väljarna, inte lyssna till dem. De är numera inte beroende av medlemsavgifter.

    1. Tag bort skattefinansieringen, men ingen, varken Löfven eller Åkesson är intresserad därav. Uteslutningarna brukar öka i takt med att dessa inkomster ökar. I finrummen slipas tidigare ideologi av och i Rosenbad finns inget kvar, bortsett från tomma floskler, som ” Jag gör Sverige tryggare…” Bidragsväljarna har säkrat Löfvens maktinnehav med hjälp av centern och liberalerna, så vi andra kan bara se på hur Moder Svea allt mer tacklar av. Globala gamar har redan börjat hacka på henne.

Kommentarer är stängda.