Erik Ullenhag sprider lögner, Tino Sanandaj förmedlar fakta

Liberalernas partiledarbyte är en sorglig historia. Först var jag rädd att Nyamko Sabunis vakenhet över mångkulturens svårigheter skulle locka väljare från KD och SD. Men nu är jag fullständigt lugn efter hennes åsiktshattande.
Ena dagen dagen strama upp, nästa släppa loss!
Jag håller helt med Kasselstrand, vi behöver inte fler ryggradslösa politiker.
Eller är det precis det som behövs för att fler medborgare skall se eländet och komma till sans?

https://samnytt.se/sabuni-backar-fran-stramare-migrationspolitik-oppnar-for-migranter-utan-asylskal/

Trots allt är EU valet en tröst att sprickan mellan globalister och fosterlandsvänner synliggjordes allt tydligare. Sakta går det, men ibland kan det gå fort, som när Berlinmuren föll.

Nu har den andra partiledarkandidaten Erik Ullenhag morskat upp sig och tar arbetssamma invandrare från Finland som albi, för att rättfärdiga Fredrik Reinfeldts politik.

Ullenhag verkar ha legat i koma de sista 20 åren och aldrig konfronterats med konsekvenserna för landets medborgare från massmigrationens samhällseroderande effekter.  Myten, som makthavarna odlar är att vi klarar oss inte utan invandring!  Deras ”vi” är enbart korrekt om det syftar på dem själva. Reinfeldt, Borg, Bildt med flera globala springsjasar har blivit rikligt belönade till mer än ekonomiskt oberoende och visat vägen för fler giriga och karriärlystna av folkets representanter. Kännetecken är att de kommit upp sig tack vare sitt rövslickeri inom partiet och sin verbala förmåga för duperande floskler.

Så nu känner jag mig lugn, varsegod bästa liberaler; välj mellan pest och kolera!

Vem det nu blir som håller i ratten är nog ganska likgiltigt, när hjulen på det ihopsnickrade transportmedlet pekar åt alla håll. Jeander har koll på de tre kandidaterna som alla vill hålla i ratten.

Tino Sanandaji skriver på Facebook:
Erik Ullenhag är tillbaks och fortsätter sprida myter.
 

Expressen: ”Ullenhag: Vi klarar oss inte utan invandring. Efter angreppen från Nyamko Sabuni ger Erik Ullenhag nu sin syn på den i Liberalerna så infekterade frågan om invandring och integration i en stor intervju med Expressen – där han försvarar arvet efter Fredrik Reinfeldt: – Vi kan vara stolta över vad vi gjorde…Sverige hade aldrig klarat sig utan finnarna, turkarna och jugoslaverna som var med och byggde Sverige. Låt oss inte glömma bort den delen av vår historia. Låt oss inte glömma bort att Stockholms läns landsting inte skulle klara sig utan alla de människor som kommit till vårt land och går upp varje morgon och jobbar och betalar skatt”

Det finns inget stöd på att Sverige byggdes av invandrare, detta är bara populistisk invandringsromatik som enkelt motbevisas med fakta.

• Sverige blev rik innan invandring tog fart. 1940 när Sverige redan var bland världens rikaste länder var invandrare endast en procent av befolkningen. Invandring tog fart efter andra världskriget medan Sverige industrialiserades decennier tidigare, illustrerad av när företag grundades (Ericsson 1876, ASEA 1883, Scania 1891, SKF 1907, Pharmacia 1911, Astra 1913, Electrolux 1919, Volvo 1926 osv) 

• Sverige hade ovärderlig nytta av utländska idéer, handel och teknologi, men detta är inte synonymt med invandring. Både då och nu tas information in främst genom andra kanaler.

• Sveriges välstånd byggdes genom liberalisering och industriell företagande, det är historierevisionism att tillskriva det till invandring. Sverige var världsledande i välstånd, demokratiska institutioner, kultur, teknologi, näringsliv osv innan invandringen tog fart. Det fåtal invandrare som bidrog till detta förtjänar uppskattning, men det gäller lika mycket de svenskar som utgjorde över 95 procent av arbetare, jordbrukare, företagare, forskare och uppfinnare som genom hård strävan över lång tid byggde Sverige.

• Omfånget av efterkrigstidens arbetsinvandring överdrift ofta. Mellan 1950 & 1970 ökade antal utrikes födda med 34 tusen från Jugoslavien, 12 tusen från Grekland, knappt 4 tusen från Turkiet och 5 tusen från Italien, dvs några promille av befolkningen. Bara finnar kom i stora tal, och även då motsvarande ett par procent av befolkningen.

• Att överhuvudtaget prata om att länder ”behöver” eller ”inte klarar sig” utan invandring är fel. Enligt Jan Ekbergs forskning gav arbetsinvandringen en samhällsvinst på ca 1 procent av BNP under perioden, det är oseriös att hävda att Sverige annars ”inte skulle klarat sig”

• Invandrare betalar in mindre till vård och övrig välfärd och har större välfärdsbehov. Med mindre invandring skulle våden ha färre patienter och mer resurser per patient. Ingenstans har vård slutat fungera på grund av låg invandring, att påstå det är bara en bluff

2 tankar kring ”Erik Ullenhag sprider lögner, Tino Sanandaj förmedlar fakta

Kommentarer är stängda.