Julian Assange skandalen ger mig kalla kårar

En vän skickade detta upprop och vädjar om spridning!

”Till Folket i Bilds medlemmar och läsare!
Ett brev från Julian Assanges till Gordon Dimmack, en oberoende brittisk journalist, ligger nu på FiBs hemsida:
http://www.fib.se/article/sanningen-aer-det-sista-vi-har

Dimmak offentliggjorde brevet när USA:s justitieministerium tillkännagav att journalisten Assange skulle åtalas för spioneri. 
Assange sitter nu isolerad i det brittiska säkerhetsfängelset Belmarsh.
Folket i Bild/KULTURFRONT.”

Hur kan detta få fortgå övergår mitt förstånd?

 Skam över Sverige, USA:s knähund. Rättsväsendet släpper gruppvåldtäktsmän fria, men anklagar Assange för ett brott, där berörda damer av fri vilja delat erotikens fröjder på kammaren. Vad som hänt och inte hänt är höljt i dunkel, men att damerna är vänsterstyrda, offer eller förövare i maktelitens tjänst, låter jag vara osagt..

Men ett som är solklart är att sanningen inte finns i den humanitära stormakten.

2019-05-30

”Jag har isolerats från alla möjligheter att förbereda mitt eget försvar, ingen laptop, inget internet, ingen dator, hittills inget bibliotek, men även om jag får tillgång blir det bara en halvtimme en gång i veckan. Bara två besök i månaden och det tar veckor att få upp någon på telefonlistan och ett moment-22 att få dem säkerhetskontrollerade. Sedan spelas alla samtal in, utom med advokaten, och får vara högst tio minuter under en daglig period på begränsade 30 minuter då alla fångar tävlar om telefonen. Och telefonkostnader? Bara några pund i veckan och ingen får ringa in.

En supermakt som förberett sig i nio år med hundratals människor och med kostnader på oräkneliga miljoner för fallet. Jag är försvarslös och räknar med er och andra med god vilja att ni räddar mitt liv.

Jag är inte nedbruten fastän jag är bokstavligen omgiven av mördare. En gång kunde kunde jag läsa och tala och organisera mitt eget försvar, mina ideal och mina medarbetare, men det är slut med sådant tills jag åter är fri. Någon annan måste göra det i stället för mig.

USA:s regering eller snarare de beklagansvärda element i den som hatar sanning, frihet och rättvisa och tänker fuska fram min utlämning och död, snarare än att låta allmänheten höra den sanning som jag har fått de högsta journalistiska belöningar för och nominerats fem gånger till Nobels fredspris för.

Sanningen är det sista vi har.

Översättning: Lasse Lindström 
Julian Assange”

http://www.friatider.se/assange-f-r-sjuk-f-r-f-rh-r