Spretigt EU val kräver nya allianser

EU vänliga federalister mot EU kritiska nationalister skapar större spricka. Majoriteten av Europas folk vill dock ha kvar EU, men ställer sig avvisande till ett Europas förenta stater.

Lite konstigt att alla partier här hemma jublar över resultatet, trots att Sverige inte riktigt går i takt med övriga Europa. S ökar marginellt, till skillnad från M, C och KD, som ökar mer rejält, bäst i ökningsklassen var dock SD. L klarade sig precis över gränsen och FI åkte ut, tack och lov för det. Hos Sjöstedt hände det inte så mycket. AfS nämndes inte med ett ord. Tillhörde de 1,7 % under övriga partier?

Under SVT:s valvaka så får de gröna i Tyskland stor uppmärksamhet, men Marine Le Pen som passerade Emanulle Macron fick varken samma artighet eller observans. Att Lag och Rättvisa i Polen drog fler röster än den EU vänliga koalitionen och att Orbán i Ungern var överlägsen segrare var knappt värt att nämnas. Italienarna minns finanskrisen och har varit landstigningsramp för migranter som gjort att italienarna är en minoritet i vissa städer. Inte konstigt att Lega Nord blev stora valvinnare. Tacksamt var också att Nigel Farage kammade hem flest röster med sitt nya Brexit parti.

Klimathysterin bland Europas unga kom mycket lägligt, när migrationens påstådda berikning inte stämmer, då drar den globala finanseliten med Rockefeller i täten i nya trådar som gynnar Agenda 2030 och NWO. Vad blir det nästa gång, när jorden inte har gått under, kan man undra?

Jag känner stor trötthet över detta EU val och en sorgsenhet över hur lätt väljare låter sig duperas, inte minst de unga, vars kunskaper i skolan under lång tid fått stor konkurrens av genus, värdegrund, sexuell läggning, det lika värdet och ovanpå det har klimathysterin piskats upp av många lärare. Skönt att jag är så gammal att jag inte behöver bekymra mig om dessa framtidens ledare. Om de inte nyktrar till så är de ett betydligt större hot än den sk. ”klimatuppvärmingen.”

Mest nöjda är nog både Trump och Putin som ser hur EU elitens visioner om Europas Förenta Stater kom på skam och hur sprickan inom EU ökar, när nationerna lyfts fram.

Läs om varningar för klimatdiktaturen i Det Goda samhället.