Nödrop från kattjouren

Kattjouren, som tar hand om nödställda katter, ger dem vård och nya hem behöver Din hjälp.  Hemlösa katter är för många och givarna för få.  Orsaken till nöden är oftast människor med ett hjärta av sten. Katten lämnas, när sommarstugan bommas igen, andra kan gå vilse och hittar inte hem.
Molly är min egen katt, men under sista året har jag kämpat för att en vildkatt skall bli tam. Han är ful, raggig, med sår bakom öronen, en katt som ingen vill ha. Men nu mår han bättre med regelbunden mat och omplåstring och han äter maten allt närmare dörren. Jag vill att han ska gå in själv och bli Mollys kompis, tanken är att han då skall kastreras och även få ett inne hem, när sommarvärmen ersätts av kalla vindar med snö och slask.  Under tidigare år har grannfrun och jag skaffat hem åt flera katter, som sökt sig till vår trädgård för att leta efter mat.
Tänk första gången, när jag fick klappa vildkatten, det värmde mer än applåder på ngn konferens. Konstigt att det är de små tingen som blir allt större, när livet inte längre är oändligt som pensionär.

”Ebba är en hemlös katt som på något sätt fått en hemsk skada. Hennes ena stackars ben har under lång tid obrukbart släpat i marken. Eftersom hon inte fått vård har en livshotande infektion uppstått. Hon har fått kallbrand, en del av vävnaden har ruttnat. 

Fina försvarslösa Ebba är dessutom dräktig. När det nu blivit dags för henne att föda kollapsade hon i en pöl av blod. Hennes skadade ben och den svåra infektionen gör att hon inte har kraften att klara detta på egen hand. Man tror att ungarna redan är döda och ruttnar i henne.

I ilfart har Ebba körts till sjukhuset där man konstaterar att hon behöver opereras akut inom de allra närmsta timmarna om hon ska ha en chans att överleva.

Vi har räddat cirka 40 katter genom att ge dem livsviktig vård den senaste månaden. Nu är vår kassa inte bara tom utan vi har enorma vårdräkningar som måste lösas för att vi ska kunna fortsätta finnas för alla de katter som inte har någon som står för deras liv.

Situationen är desperat. Ebbas vård kommer att kosta väldigt mycket. Vi går under. För att göra det möjligt för oss att rädda Ebba: BG 390-7466, Swish 123 182 56 03,Ebbas chans” 

Vi finns för de djur/individer som inte har någon annan. De medel som kommer in används uteslutande till Ebbas kostsamma vård. I den osannolika situation att det skulle bli något över går det enbart till vård för andra utsatta katter.”