Annika Strandhäll ljuger som aldrig förr

Annika Strandhäll är en minister som jag tycker mycket illa om. Därför att hon har fört ljugandets konst till allt högre nivåer. Krisen i sjukvården är pensionärernas fel, för de inte har vett att dö i tid. Hennes slapphet i assistansersättningarna är omvittnad. Hon med försäkringskassans hjälp har finansierat många av IS krigarnas mördarresor. Första åtgärden, när kostnaderna skenade, var att dra in ersättningen för de svårast sjuka, med att andning och sondmatning inte skulle ingå i livskvalitén för svårt sjuka barn. Att syna bidragsbrotten gick bara för sig om det var värdlandets medborgare som stod för bedrägerierna. Invandrare, nya som gamlas vandel får inte synas, för risken är då stor att både Aftonbladet, DN med sina aktivister kommer sättande med anklagelser om främlingsfientlighet och rasism.

Denna gång är det Greta och Åkesson som får denna urusla minister att höja sin stämma.

Jag lämnar ordet till Madeleine Lilja Rönnquist, som skriver följande på Facebook:

Annika Strandhäll anklagar Jimmie Åkesson för att ge Greta en smocka.
Strandhälls moraliska kompass Värdegrunden driver henne att ljuga: 
”Att en svensk partiledare sitter i tv och attackerar en 16 årig klimataktivist som engagerar sig för en bättre värld för våra barn och barnbarn är skamligt att han dessutom gör det genom att sprida osanningar och myter är ännu värre. Men vem är förvånad.”

Att socialdemokrater ljuger för att vinna en politisk poäng hör numer till vardagligheterna. Lika vanligt är det att utnyttja andra för egen politisk vinnings skull. För några år sedan var det 9000 afghaner. Istället för att stå upp för asylrätten och alla dem som tidigare fått avslag på sin ansökan hävdade Strandhäll att vi under överskådlig tid kommer behöva arbetskraft. Och att det var därför Socialdemokraterna ville satsa miljarder på 9000 afghaner utan asylskäl. Det behövdes satsas på utbildningar så att de kunde bli produktiva medborgare. Vad hon inte sa var förstås att det inte handlar om någon arbetskraftsinvandring, utan om en bidragsinvandring. 

Nu ljuger hon igen. Greta fick ingen smocka av Åkesson. Han påpekade enbart det vi redan vet, att Greta är en iscensatt PR-kampanj som vuxna runt henne vill dra nytta av. Och att Greta inte borde skolka.  ”Hon är ett barn. Hon borde gå i skolan. Det är en sak att sitta på Mynttorget och prata om det här och en annan att bo i Norrland och behöva köra bil”, har han också sagt. 

Strandhäll har stora problem med att driva socialdemokratisk politik utan att ta stöd av Värdegrunds-aktivister. Överlag har Socialdemokraterna det här problemet. De har släppt över ansvaret på flera politiska frågor till aktivister. Och resultatet av det har vi ju sett. 

Dessutom handlar Strandhälls utspel enbart om det mediala spelet. Den cirkus av pajkastning, lögner och anklagelser riktade mot SD är Socialdemokraternas tillvägagångssätt. Och jag är så trött på detta. Svensk politik tycks aldrig komma ur sandlådan. 

Det här oärliga spelet kring SD måste upphöra. Att försöka lägga ut dimridåer genom att sätta fokus på SD som en slags bov är bara fult. Deras väljare förtjänar bättre, partiet likaså och inte minst alla dem som drabbas av Socialdemokraterna vill utnyttja Greta för sin egen politiska agenda.”

Lästips!

https://uvell.se/2019/04/25/iles-pr-byran-bakom-greta-thunberg/

https://uvell.se/2019/04/24/dumheten-i-greta-debatten/

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/antingen-ar-man-en-rovhatt-eller-tarna-i-gretas-luciatag/