Populism och nationalism är arbetarnas uppror

En liten tröst i detta politiska mörker är att de lärde också börjar se vad som ligger bakom skällsorden nationalist och populist. Den gynnade eliten dekorerar oss snabbt med främlingsfientlighet och rasism. Orsaken är att vi sedan länge sett hur det mångkulturella samhället är en utopisk lögn. Att föra samman migranter från nationer med religioner och traditioner, som helt går på tvärs mot våra egna och samtidigt höra vänsterliberala godhetshycklare kalla detta för kulturell berikning, då borde varenda medborgare med ett uns av rättvisetänk bli populist och tänka om.

”Etablissemanget kan inte förstå vår tids arbetaruppror”

Skriver Matthew Goodwin professor i statsvetenskap University of Kent • Publicerad den 2 april 2019 Kvartal. https://kvartal.se/artiklar/etablissemanget-kan-inte-forsta-var-tids-arbetaruppror/

”En sammamnfattning

/ De återkommande förklaringarna till populismens framväxt, som sunkiga värderingar hos en åldrad befolkning eller ekonomisk ojämlikhet, är otillräckliga.

/ Väljarna motiveras lika mycket av en känsla av kulturell otrygghet som av ekonomisk. Men den gamla politiken vill bara erkänna den senare.

/ Den nya vänsterns fixering vid identitetspolitik slår nu tillbaka. Andra grupper börjar också utskilja sig, efter etniska skiljelinjer.

/ Liberalerna trängs ihop i ett ideologiskt tvåfrontskrig, medan desillusionerade arbetare söker sig till socialt konservativa eller nationalistiska rörelser.

/ På kort sikt kommer de politiska slitningarna i västvärlden att bli ännu mer ansträngda än nu. Det politiska skiftet är mer omvälvande än vi kan förstå i dag.”

Citat från artikeln: ”….Föreställningen att populismen enbart är sprungen ur ekonomiska tillkortakommanden har blivit ett slags snuttefilt för dem som vägrar erkänna att väljarna bryr sig precis lika mycket – och kanske rentav mer ­­­­– om nationell identitet, nationell kultur och livsstil………En demonstrerad oförmåga att erkänna att oron för ens kultur, identitet och nation är något annat än simpel rasism och främlingsfientlighet….”

Kristdemokraternas ökning och Linnéuniversitetets undersökning om att allt fler svenskar har och vill ha värderingar som vilar på kristen grund verkar inte tränga in hos regeringen.

I stället för att förstå, så ökar Europas socialistiska partier i armkrok med postmoderna nyliberaler, som Annie Lööf att hota, förfölja och brunfärga oss som vill ha nationalstaten kvar, vars fundament är tidigare generationers slit/strävan och gamla traditioner, som vilar på en kristen värdegrund.

Att hatet mot oss är så stort beror på att dessa globala ”var som helstare” har gynnats av globaliseringens förödande orättvisor. Där migrationen endast är ett medel för att Löfven och hans gelikar ute i Europa skall få nya röster genom stöld av folkets pengar till sin bidragspolitik till sina välfärdsmigranter. Sänkta löner med ökad konkurens om jobben längst ner får de på köpet. Fackföreningsrörelsen är redan vingklippt, när dess centrala ledare har allierat sig med regeringsmakten för flera år sedan

I stället för att regelera och tygla hyperkapitalismens ohämmade spekulationer på börsen, så har politikerna övergivit sitt folk och blivit finanselitens springpojkar.

De vill inte se riskkapitalisternas girighet, arrogans för medborgarna i samhället, eftersom de är likadana själva.

Jag vet att trogna följare har hört detta otaliga gånger förut, men så länge nya läsare hittar hit, så fortsätter jag med gamla upprepningar.

4 tankar kring ”Populism och nationalism är arbetarnas uppror

  1. Jag drömmer mig tillbaka till den tid då man inte brydde sig om en person var jude eller ej man kan ju inte dölja om man är färgad . Men hur mycket skall man bry sig om en människas pigmentering?

    1. Väldigt mycket om han/hon tillhör en minoritet, enligt postmoderna politiker. Så vi lär få fortsätta att drömma, medan verkligheten blir allt mer mardrömslik.

  2. Repetera är kunskapens moder.
    Jag använder hellre i dagsläget benämningen fosterland än nation

    Rufus Bävertand

    1. Tack för en bra rekommendationen! Jag tycker ordet fosterland har mer värme än ”nation”, så får vi också bort kopplingen mellan nationalist/nazist, som de mångkulturella älskar att framföra.

Kommentarer är stängda.