Statens åsiktspolis redigerar innehåll som inte faller i smaken

Brännmärkning, trigger warning och svartmålning har både Pippi, Tintin och Lilla Hjärtat blivit utsatta för. Men nu går åsiktspolisen ett steg längre och går in i tryckta böcker och gör egna tillägg med tillrättavisningar.

https://www.expressen.se/debatt/min-bok-forvanskades-av-statens-asiktspolis/

Detta hände nyligen författaren och psykiatriker David Eberhard, när hans bok ”Det stora könsexperimentet” skulle göras tillgänglig som talbok för synskadade, då gjorde inläsaren egna invändningar och kommentarer mot innehållet.

”Min bok förvanskades av statens åsiktspolis,”skriver Eberhard och fortsätter, ”det som hände med min bok ”Det stora könsexperimentet” riskerar att vara toppen av ett isberg, där man accepterar synnerligen odemokratiska värderingar från tjänstemän. Bara de kommer från rätt håll – från de förment goda…”

Mitt i texten får man bland annat höra:

”Inläsarens kommentar. Jag tycker att författaren har missuppfattat postmodernismen rätt rejält. Att sanningar inte finns är det knappast någon postmodernist som påstår. Snarare att sanningar finns, men är utbytbara. Dessutom är det tveksamt att kalla det för en rörelse. Det är en paraplyterm för olika -ismer, till exempel poststrukturalismen med flera.” 

David Eberhard, slåss för att flickor skall få vara flickor och pojkar få vara pojkar och det gör man inte ostraffat. Detta måste bort enligt HBTQ- världens apostlar. Deras föredöme är när rektorn klär ut sig i kjol med naglarna målade ton i ton, för att visa de små, att allt är OK. Bortsett från naturliga könsroller.

Jag misstänker att åsiktspoliserna inom kulturvärldens alla vänsteraktivister vädrar morgonluft med Amanda Lind (MP) som kulturminister, vars hjärta klappar för islams fundamentalister med svepsjäl att deras företrädare Mehret Kaplan gjort ett historiskt grönt arbete. Hennes rasta flätor har redan fått kommentarer, så det undviker jag, men Jens Ganman visar på kulturelitens dubbla måttstockar.

Tänk vilken klappjakt det hade blivit i media om någon skulle gå in och göra tillägg i vänsterelitens korrekta böcker. Jag är rädd att under kulturministerns mångfaldsparaply så kan detta endast vara en början. Från förortens ”skäggiga skuggor” finns säkert tips som kan falla i smaken.

Kaplan kanske kan extraknäcka som konsult åt kulturdepartementet?

Alice Bah Kunkhe rensade ju ut med bravur från våra muséer, där experten Ola Wong var den ende som protesterade, större delen av kultureliten bara svassade med, så nu riskerar det svenska kulturarvet att åka ut.

Magnus Stenlund: ”…… 2006 ansågs obetald TV-licens vara tillräckligt skäl för en minister att avgå. Tolv år senare anser en genuint borgerlig ledarsida att en islamist- och terroristsympatisör ska få ’en chans’ innan hon döms ut….”

Politikers värderingar förändras snabbt, det är främst vi äldre som vill skynda långsamt, då mycket lärdom om vad som kan gå fel finns från gårdagen. Problemet är att det är få som vill lyssna på oss.

En tanke kring ”Statens åsiktspolis redigerar innehåll som inte faller i smaken

  1. Vi är mycket illa ute Sverige gällande demokrati och yttrande frihet. Ruskigt otäckt . Hur många är medvetande om läget i Sverige. Kanske 10procent. Vilka är det som vill förstöra nationen? Nationella eller globalister.

Kommentarer är stängda.