Sveriges nya rekord, bäst i hela Europa med ökade ekonomiska klyftor

 Nytt rekord för den humanitära stormakten, efter rekord i våldtäkter, skjutningar och mord i hela EU, så tar Löfven, den store företrädaren för arbetare, ett nytt rekord i ekonomisk ojämlikhet.
Socialdemokraterna har alltid suttit i storfinansens knä, medan småföretagare sliter för brödfödan.
Visste Ni att landets tre rikaste män, äger mer än 60 % av vad befolkningen gör tillsammans. Det är Löfvens version om Sverige tillsammans, när han verkställer allt i globalismens namn.
”23 november 2018
Den ekonomiska ojämlikheten ökar snabbt i Sverige. En ny rapport från det schweiziska finansinstitutet Credit Suisse visar att tillgångarna är mer ojämlikt fördelade i Sverige än i något annat EU-land.
Sverige framställs ofta som ett av världens mest jämlika länder. Men som ”Konkret” tidigare rapporterat har vi sedan 1990-talet blivit alltmer ojämlika. Bland de rika länderna i världen är Sverige det land där klyftorna ökar snabbast.
Nu visar nya siffror att utvecklingen går ännu snabbare än vad man har trott. Igår avslöjades att Sveriges tre rikaste män — Stefan Persson, H&M, Hans Rausing, Tetrapak och Melker Schörling, investmentbolag — äger mer än vad 60% av befolkningen gör tillsammans.
Och i en ny internationell rapport från det schweiziska finansinstitutet Credit Suisse framgår det att Sverige idag är det mest ojämlika landet i hela EU. Rapporten undersöker alla OECD-länder, och jämför bland annat hur mycket den rikaste tiondelen äger i förhållande till resten av befolkningen. Sveriges rikaste tiondel äger 74,9 % av den totala förmögenheten i landet. Bland de undersökta länderna är det bara Thailand, Ryssland, Turkiet, Indien, USA och Indonesien som har större klyftor. Sverige är därmed det mest ojämlika landet i hela EU.
Siffrorna kan jämföras med början av 2000-talet. Då ägde Sveriges rikaste tiondel 58% av den totala förmögenheten. Den rikaste procenten ägde 18% av den sammanlagda förmögenheten. Idag är motsvarande siffra 36 %. På knappt tjugo år har alltså de allra rikaste fördubblat sin andel av vår totala rikedom. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer Sveriges rikaste hundradel att äga över 70 % av de totala tillgångarna år 2035.
Fotnot: Rapporten är baserad på egenhändigt genomförda undersökningar av hushållens ekonomi i de undersökta länderna. Endast i de nordiska länderna har man utgått ifrån officiella siffror från de respektive skatteverken.”
Källa:https://konkrt.se/2018/11/26/svenska-folket-till-regeringen-minska-klyftorna
Ni har väl skrivit på protestlistan mot  FN:s migrationsavtal, som Sverige skrev på  den 10-11 dec? Dagens ekonomiska klyftor är bara en liten vindpust mot kommande migrationsstormar efter FN:s migrationspakt.
https://www.skrivunder.com/stoppa_sveriges_paskrift_av_avtal_med_fn_111?uv=12169168

3 tankar kring ” Sveriges nya rekord, bäst i hela Europa med ökade ekonomiska klyftor

 1. Onoff-topic än om tidigare, avtalet som numera (visats sig vara bindande). ” De som är rika kommer att bli ännu rikare i snabbare takt än idag”, medan medelklassen och de lägre socialgrupperna kommer att bli exploaterade och fattiga.
  https://anthropocene.live/2018/11/11/en-stor-seger-for-de-globala-foretagen-och-bankerna-over-nationalstaterna/
  Oberipligt att de som påstår sig företräda folket helt utan vare sig konsekvensanalys eller öppen debatt gått bakom ryggen på folket beträffande globalistelitens FN avtal som defacto söndrar land efter land.
  Änmer obegripligt är att inte gemene man/kvinna gammal som ung lätt eller tung reser på sig och visar sitt missnöje.Märk väl eliten är trots allt ngr få- folket är fler.
  I skrivande stund,florerar på nätet- ska bli mkt intressant att följa utvecklingen.(kan nästan på förhand se att det lämnas utan åtgärd vilket i sin tur lämnar ett tyst medgivande till hur omfattande korruptionen egentligen är). https://samnytt.se/jk-utreder-overgangsregeringens-undertecknande-av-fn-avtalet-det-kom-in-over-1000-anmalningar/ Övr http://katerinamagasin.se/izabella-15-ar-jag-ar-sa-arg-pa-politikerna-riksdagen-sverige-har-varit-ett-bra-land/

 2. Onoff-topic än om tidigare, avtalet som numera (visats sig vara bindande). ” De som är rika kommer att bli ännu rikare i snabbare takt än idag”, medan medelklassen och de lägre socialgrupperna kommer att bli exploaterade och fattiga.
  https://anthropocene.live/2018/11/11/en-stor-seger-for-de-globala-foretagen-och-bankerna-over-nationalstaterna/
  Oberipligt att de som påstår sig företräda folket helt utan vare sig konsekvensanalys eller öppen debatt gått bakom ryggen på folket beträffande globalistelitens FN avtal som defacto söndrar land efter land.
  Änmer obegripligt är att inte gemena man/kvinna gammal som ung lätt eller tung reser på sig och visar sitt missnöje.Märk väl eliten är trots allt ngr få- folket är fler.
  I skrivande stund,florerar på nätet- ska bli mkt intressant att följa utvecklingen.(kan nästan på förhand se att det lämnas utan åtgärd vilket i sin tur lämnar ett tyst medgivande till hur vidsträckt korruptionen egentligen är). https://samnytt.se/jk-utreder-overgangsregeringens-undertecknande-av-fn-avtalet-det-kom-in-over-1000-anmalningar/ Övr http://katerinamagasin.se/izabella-15-ar-jag-ar-sa-arg-pa-politikerna-riksdagen-sverige-har-varit-ett-bra-land/

Kommentarer är stängda.