Fler gamla SSU-are och Palmebeundrare lämnar Socialdemokraterna.

Detta inlägg kommer från Aftonbladet i går, den 28 juli. Det var bloggerskan Jenny Piper som satte mig på spåren i sin dagliga sammanställning om tillståndet i världen.
https://jennypiper.blog/2018/07/28/gammal-ssu-are-och-palmevan-motiverar-varfor-han-kommer-att-rosta-pa-sverigedemokraterna
Skribenten är en desillusionerad högskolelärare/psykolog som talar om varför det blir Sverigedemokraterna i år.
Hela uppmärksamheten ligger på den urholkade välfärden för ekonomiskt svaga grupper, som upptäcker att välfärdens skyddsnät har allt större luckor.

Det jag saknar i artikeln är analys av ”svekets” grundorsak.
Kanske blir för mycket för en fd. trogen socialdemokrat att öppet erkänna att migrationspolitiken med Stefan Löfvens springpojksiver i EU och FN,  har orsakat en dominoeffekt, som trasat sönder välfärdens skyddsnät för medborgarna?
Att nyanlända har ett annat betydligt starkare, blir nog för mycket att svälja för en gammal Palmevän.
……………………………………………………………………………………
”Gammal SSU-are och Palmevän motiverar varför han kommer att rösta på Sverigedemokraterna”
Varför kommer jag att rösta på Sverigedemokraterna i höst? Det handlar inte huvudsakligen om frågorna rörande invandring och integration. Det bottnar i en allmän men djupt liggande psykologisk reaktion över att välfärden i Sverige urholkats under de senaste åren.
Socioekonomiskt svaga grupper i det svenska samhället har fått det sämre till följd av framför allt Alliansens politik, men även Socialdemokraterna visar föga sympatier för den växande del av populationen som på senare år kommit att benämnas prekariatet. Det vill säga medborgare med låga eller inga inkomster – frilansare, timanställda, sjuka och arbetslösa som är beroende av den förnedrande formen av bidrag som kallas försörjningsstöd.
Bara för ett antal år sedan var SD definitivt att betrakta som en del av en extrem falang inom svensk politik. I dag är partiet inte mindre rumsrent än Moderaterna och Socialdemokraterna. Enligt opinionsundersökningar är de nu uppe på så höga siffror att ett rimligt antagande är att de har stöd från en rad olika människor i samhället.
En av de främsta faktorerna bakom mitt eget missnöje gentemot nuvarande och tidigare regeringar bottnar alltså framför allt i sveket mot de ekonomiskt svaga grupperna i samhället.
Jag vet även att många andra män och kvinnor som kommit på kant med den svenska statsapparaten upplever liknande känslor av förakt och besvikelse när de blickar tillbaka på Alliansens och Socialdemokraternas senaste mandatperioder.
De förödmjukande effekterna av den så kallade arbetslinjen är ett exempel. Många uppmärksammade fall har skildrats i media där män och kvinnor blivit nekade sjukpenning och därmed ställda på bar backe. Andra har tvingats medverka i fullkomligt meningslösa åtgärdsprogram via Arbetsförmedlingen.
En annan källa till missnöjet är en rad maktskandaler i samhället, inte sällan manifesterat genom uselt ledarskap för statliga myndigheter samtidigt som de åtnjutit rekordhöga löner.
Enligt den brittiske professorn Guy Standing, som jag träffade under ett av hans besök i Sverige, föreligger ett samband mellan socioekonomisk utslagning och benägenheten att sympatisera med extrema partier. Professor Standing har tidigare också varnat för de säkerhetsrisker som kan uppstå i ett samhälle där allt fler lider av dålig ekonomi och därtill medföljande sociala problem.
På en arbetsmarknad där flexibilitet och anpassningsvilja upphöjs till norm får prekariatet betala ett högt pris i form av att de blir åsidosatta på grund av begränsad ekonomi, brist på rättshjälp samt fysisk eller psykisk ohälsa.
Somliga drabbas av sjukdom eller olust under längre tid. Några hittar meningsfulla engagemang inom föreningslivet, som frilansare – eller utan att jobba överhuvudtaget.
I extremfallen söker sig vissa individer till kriminella grupperingar just på grund av att det etablerade samhället svikit och inte erbjuder trygghet och rättssäkerhet samt en dräglig grundekonomi som det går att leva på.
Jag är inte så säker på att det blir bättre i Sverige med SD i regeringsposition, men med så svaga alternativ kommer jag ändå att lägga min röst på dem. Som gammal SSU:are och Palmevän tar det dock emot – tro inget annat.”
Källa: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/yvjEXx/darfor-kommer-jag-och-andra-utsatta-rosta-sd
Jag instämmer i Jenny Pipers undran om Aftonbladets redaktör är på semester?
Länk för Er som vill veta mer om professor Guy Standings forskning, som jag tidigare inte alls kände till: https://sv.wikipedia.org/wiki/Guy_Standing

 

 

 

9 tankar kring ”Fler gamla SSU-are och Palmebeundrare lämnar Socialdemokraterna.

  1. Varför får inte pensionärer också gratis tandvård som invandrarna får? Det lönar sig dåligt att vara skötsam och betala skatt i det här landet.

    1. I bästa fall är det 50 kr som de får betala, eller rättare sagt socialen med skattepengar, samma rättigheter för illegala, som inte skall vara här. ”Vård som inte kan anstå” är ett mycket tänjbart begrepp.

  2. När jag läser den uppgivenhet som finns med när man låter media styra vilka som är de sämsta alternativen. För det kan ju inte bli sämre, har det hetat förr genom åren inför valen, är väl ett ”bekant” uttryck som gemene man/kvinna ”vant” sig med. Som jag tidigare skrivit innebär en röst på SD att du då även sympatiserar med den sionistiska Israeliska sidan i konflikten mot Palestinierna. Hur många som tänkt rösta på SD skulle tänkt om, med den vetskapen. Man röstar alltså för alla de mord och övergrepp som det sionistiska Israel utsatt Palestinierna för, från Dag 1! Sedan tillkommer väl att SD+M är sant, vilket en sosse aldrig skulle rösta på. Tänk om sossarna skulle rösta på att man kör den Nya ”Allians visan”, igen! Det bästa av de sämsta partierna att rösta på är väl egentligen V. V har väl inte spenderat 100-tals Miljarder på ”luftaffärer” som både S och Alliansen gjort, ÅRLIGEN.
    När jag läste Olle Ljungbeck artikel om ”Den svenska regeringens valspråk; ”Vi kan inget göra”. Den säger ju ALLT! Vi eller snarare våra s.k. politiker ”kan inget göra” det är väl som att säga: Vi har ingen kontroll längre över den svenska (ekonomiska) politiken, eller hur? Något annat kan det väl inte vara tal om. Nå, Politiker: Vem/vilka är de utomstående som kontrollerar den destruktiva svenska (ekonomiska) politiken? INGEN av de 7 är värda EN röst förrän det svenska folket fått svar på de frågor ni vägrat besvara under alla år. En röst på vem som helst utom de 7, är det bästa alternativet. Egentligen borde det parti som inför Tjänstemannaansvaret omedelbart också bli de som får de flesta rösterna. Politiker, varför vill ni inte ta ansvar (juridiskt)?

    1. Politikersvar: Tjänstemannaansvar sätter ju krokben för våra glada dagar utan ansvar…

  3. Naturligt att folk lämnar (S) när de ser hur välfärden ges bort och landets värderingar byts ut.

    Naturligt folk lämnar (S) när de ser hur rättsväsendet hanterar svenskar och invandrare olika.

    Naturligt att folk lämnar (S) när de ser hur infrastruktur och försvar eftersätts.

    Naturligt att gamla (S)are lämnar partiet då de ser hur genusflum ersätter kunskaper från förskolor till högskolor.

    Naturligt att folk byter parti när de ser hur integration innebär växande utanförskapsområden och islamisering.

    Naturligt att folk byter parti efter att ha hört den största lögnen i modern tid – att invandring är nödvändig och lönsam.

    1. Med Dina naturliga förklaringar fångade Du elegant hela landets utförsbacke!

      1. Men det fiina folket i Enebyberg har inte påverkats nämnvärt ännu (i alla fall inte på ytan)

        1. Min förhoppning är att förortens unga män, skall fortsätta att utöka sina mobil-jaktmarker till mer välbeställda områden. I Nacka, där många änglakörs- politiker bor, har ju redan några skolbarn blivit av med jackor och mobiler, kanske kan dessa aktiviteter sänka tonen om berikningen.

Kommentarer är stängda.