Vem tar vem efter valet?


Nu flödar spekulationerna i varenda tidning om hur regeringsbildningen ska se ut efter valet. Annie Lööfs medmänsklighet målade in centern i ett hörn, men frågan är om inte en bakdörr finns bakom?

Steget Efter/twitter har noterat hur den röda färgen försvårar för moderaterna att kliva ut.

Samlingsregering? Mittenregering? Övergångsregering?

Den antidemokratiska DÖ var nog bara förnamnet. När tre stora block står för dörren, med olika åsikter om det mesta och där ett måste få regera. Då är nya konstellationer helt möjliga.

Tyvärr fortsätter hela 7-klövern med en dåres envishet att hävda att de skiter i att 1/5 del av valmanskåren har röstat på SD. Visserligen har nog tjatet om de bruna rötterna dämpats något, men allas lika värde hoppar ur deras munnar som grodor. Deras egna bruna rötter får aldrig uppmärksamhet och för Annie Lööf har nog aldrig läst bondförbundets beundran för Hitler i partiprogrammet från 1933. Hon har väl fullt upp med att le och applådera åt Bilderbergarna.

Jag tycker att Ulf Kristerssons  ideologi är ungefär som Groucho  i Bröderna Marx förkunnade: ”Detta är mina principer – de styr mig – men om de inte passar så har jag andra.”

Lars Bern gör här en genomgång om partiernas svek i sin serie om valet  och utesluter inte att SD kan bli det största partiet. Kanske var det därför som Kristersson inte begärde någon replik på Åkesson i den sista riksdagsdebatten inför valet?

Citat: ”De sex partierna som jag gått igenom i de två första delavsnitten här och här har undantagslöst övergivit flera av sina grundläggande värderingar för att istället ansluta sig till de globala företagens och bankernas politiska agenda. I några fall har det inneburit en total brytning med partiernas ideologiska rötter …….”

Kohandel efter valet
Socialdemokraterna har av hävd krävt att talmannen frågar det största partiet om regeringsmakten. När SD nu biter dem i hasorna, så gäller det nog inte längre.

S + C +L är ingen omöjlig kombination, Annie Lööf eller Stefan Löfven som statsminister är som att välja mellan pest och kolera.. 

Mardrömsscenario är Isabella Lövins förhoppning att hon med Annie Lööf skall få styra landet, skrev  min gamla väninna. Inget hopp finns om landets räddning, om dessa hycklande karriär damer slår sig ihop.

Moderaternas Ulf Kristersson lovar göra sitt yttersta för att ingen annan än han skall bli statsminister. Utåt framstår han som en trevlig karl, men vad vill han egentligen?
Han räknar med att SD redan ligger i säcken, med passivt stöd. Han har nog glömt gamle Gunnar Hedlunds (C) ord ”att inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.”

Talmannen, nuvarande Urban Ahlin får lägga i en hög växel efter valresultatet. Han har enligt regeringsformen bara två veckor på sig att fixa fram en ny regering. För två veckor efter valet måste en ny talman väljas.
Hur det ska gå till begriper jag inte med blockens motsatta viljor?
Att stänga ute SD från inflytande kommer att få högsta prioritet av övriga partier, som då inte kommer att sky några medel, men priset kan få  bumerangeffekt.

Risken är dock stor att Åkessons väljarkår denna gång inte tiger och Olle Ljungbeck och ideella MagMa aktivister m.fl får sällskap av fler svikna medborgare, vars protester kan eskalera till stora demonstrationer. Det finns en jäsande vrede hos vanligt folk (med undantag av flertalet politiker, ekonomer och journalister) som börjat pysa efter gymnasieamnestin.

Sedan gäller det att talmannens statsministerkandidat inte blir nedröstad av riksdagen. Ett vapen de övriga partierna har om Löfven tjurar och sitter kvar.
Talmannen kan enligt lagen föra fram fyra förslag på en statsministerkandidat, sedan är det kört och nyval måste ske inom tre månader. Vilket inte är ovanligt i södra Europa.

Järva veckan
Nu pågår Järvaveckan, där hoppet finns hos Löfvens gäng att stoppa väljarflykten.
Vid tidigare val har de nästan lagt rätt valsedel i kuverten hos röstovana invandrare.

I Vivalla/Örebro fick valet sist göras om. Dåvarande kommunalråd Lena Rådström Baastad ordnade röstskola och Mona Sahlin fick heja på under det sista passet. Lena Rådström fick efter denna brottsliga bedrift bums bli partisekreterare av en mycket nöjd Löfven.

Rebecca Weidemo Uvell skriver här om hur S köper utlandsföddas röster.

Men nu protesterar även ”gamla” invandrare, som inte vill ha in fler. För trångboddheten och moralpoliser ökar i invandrartäta förorter, men inte på Söder, där hipster gäng och journalister finns i överflöd. Där sträcker sig den mångkulturella berikningen endast till ROT och RUT avdragens utförare. Inte konstigt att dessa hycklare vill ha in fler.

Massinvandringen med islamiseringen har gjort att folkets etablissemangsförakt kommit upp i dagen och allt tyngre saker kommer nu att slängas i skallen på alla Sverigevänner.

Att önska omfördelning mellan de riktigt rika och fattiga och samtidigt kräva minskad invandring och hårdare straff är inget som Jonas Sjöstedt kan tackla. Han dundrar vidare om ”flyktingars” rätt att komma hit, trots att hela arbetarrörelsen vacklar. Men han drog ner kammarens högsta skratt, när han konstaterade att det nog bara finns  två personer som inte tror att försäkringskassans GD Ann-Marie Begler fick sparken, i en replik till Löfven. Annika Strandhäll har mycket att förklara. Regeringen kanske har kopierat DN:s strategi mot fake news?

DN:s strategi anfall och sedan bortförklaring
DN:s så kallade journalist Niklas Orrenius skrev den 9 juni i en nyhetskrönika att ”Muslimhatarna borde ta det lite lugnt – islam är en självklar del av Sverige.” Själv tog han det allt annat än lugnt, när han förföljde och demoniserade Julia Caesar. I Boken ”Priset” berättar hon hur det gick till.

I söndagens DN den 10/6 försökte tidningen med hjälp av sin analytiker Lovisa Bergström på fyra sidor bortförklara sin fake news artikel under maj 2014, om att Sandvikens kommun tjänade en halv miljard på invandringen och Wolodarski beklagar att artikeln, som fick evigt liv,  publicerades. Fortsätter denna omvändelse så får de skaffa en extra bilaga fram till valet. Löfven och han kan slå sig ihop.

Tänk om fler kunde välja ett mer Sverigevänligt parti den 9 september!
Då finns det hopp om framtiden, annars får vi alla vakna till böneutrop,vi får halalslaktat kött på tallriken från dagis till sjukhemmet och rättsväsendet tar stor hänsyn till sharialag.
Skräckscenario? Nej, stor risk finns att verkligheten åter överträffar dikten.

7 tankar kring ”Vem tar vem efter valet?

 1. Galenskaperna fortsätter … Malmö Stad som knappt har en egen ”plånbok” kör på som vanligt. Robin Hood -bidraget på ca 5 miljarder spenderas ohämmat – prognosen är ett ständigt ökande underskott och låneskuld idag på 10,6 miljarder och deras egen prognos är att denna skuldbörda ökar till 26 miljarder redan till 2023. (ref. till Swebbtv- del.6 av konferensen enl. ovan)
  Kan även nämnas att Sveriges kommuners samlade skuldberg idag är ca 600 miljarder
  och beräknas ha ökat till det dubbla till år 2030 – härlig framtid ..??
  Lägg därtill islamiseringen.

  http://www.friatider.se/malm-stad-bygger-tiorumsvilla-t-en-enda-nyanl-nd-storfamilj-m-nadshyra-45600-kr

  1. Att vara god med andras pengar är nog det härligaste som finns för dessa röda politiker.

 2. Efter att ALLIANSEN ”snodde åt sig” makten 2006 har de under 8 år SKÖVLAT de svenska skattemedlen på gränsen till att bli bankrutt. Det är ju därför som DERAS intresse av makten varit svalt tills nu. Tydligen finns det tydligen pengar igen. Varför skulle Carl Bildt annars redan vara i Sverige, bakom kulisserna som vanligt, om det inte finns ”kosing” i skattkistan? Sist var det 2006 som han dök upp som, Utrikesminister! Vad kan det bli den här gången, Finansminister? Hur som helst: Varför skulle det finnas något Parti överhuvudtaget som vill ta över den kommande GIGANTISKA ”dygnet runt problematiken”, under 4 år? Konsekvensen av det Kommande valet blir säkert ett enda stort kaos, med efterföljande Nyval efter nyval. Men om inte M hittar en samarbetsparti som tar hand om det gigantiska problemen med invandringen,som de själva var med och orsakade, då kommer allt i en annan dager. Nämligen att M kan ÄGNA sig åt Syltburken och inget annat, bra va?

 3. För den vetgirige ( ja helst var och en/ alla) kan jag varmt rekommendera http://www.swebbtv.se och då videoklippen från ” DET STORA BEDRÄGERIET” konferensen 19:e maj – ett antal kända föreläsare-berättare ex. Lars Bern, Jan Tullberg fyller agendan med avslöjanden
  om hur vårt land har skötts på senare tid – med djupt allvar och ironi blandat, klart underhållande.

  1. Tack både till Staffan och signaturen ”TT” för intressanta reflexioner och med kunskapsfylld länk. Jag skulle önska att föreläsarna från ”Det stora bedrägeriet” kunde bilda regering, då skulle hopp om landets framtid åter finnas.

 4. Nära ska de svenska medborgarna ges möjligheten att ställa frågor till Politikerna, i direktsändning? Varför ger man inte t.ex. ”andra” partier som inte sitter i Riksdagen möjligheten att föra ut sina budskap som synpunkter där man kan ställa frågor i direktsändning. Det vore väl något att få c:a 10 andra ”mindre” partiers program presenterade. Eller är det bara ”de sju gängen” som ska exponeras och ingen annan(förutom Fi för annars blir de väl rasister mot kvinnor)? Personligen anser jag att medias ansvar brister så pass att man sätter demokratin ur spel p.g.a. att man BEGRÄNSAR andra/nya partiers möjligheter att föra fram sina budskap. Det är som om de andra etablerade ”gängen” har total ensamrätt vad gäller den tidsmässiga exponeringen i Tv och övriga media beträffande de ”andras” möjligheter att föra ut sina politiska program. När ska vi få t.ex. en redovisning över vad ni Politiker har SPENDERAT de svenska skattemedlen på genom åren. Redovisat per år, tack! Hur ska vi annars VETA vilket som är det sämsta alternativet för den svenska välfärden om vi inte får vet hur man HANTERAT de svenska skattemedlen. Vi har ju sett hur man har skott sig som politiker runt om i Världen men NÄR ska PROBLEMET med de svenska politikerna exponeras? Kom nu inte och säg att det är inte DE som är problemet utan kommentera gärna och berätta om vad DU ANSER brister hos dagens POLITIKER. Som det är idag är kommunicerar de svenska politikerna enbart utifrån sig själva. När ska VI få kommunicera med de etablerade politiska Partierna det offentliga rummet som Tv, övriga medium etc.? Trots allt är det skattebetalarna som betalar deras LÖNER men Vi får inga svar på vad de egentligen gjort som gör!

  1. Dina frågor är som ljuv musik i mina öron. Politikers dimridåer och mörkläggning är det största hotet mot demokratin. Punkta ner frågorna och skicka dem som förslag till SVT. Ett sådant kvalitetssäkringsarbete kanske skulle minska mycket av deras fake news inför valet. EX. Arbetslösheten minskar hos invandrare, brottsligheten likaså (trots skjutrekord i Sthl)…. därutöver verkar nu systemmedia ha dubbla verklighetsfilter.

Kommentarer är stängda.