En fröjdefull jul önskas Er alla!

 En blogg utan läsare, kommentatorer och gästkrönikörer är utan liv. Därför riktar jag ett stort Tack till Er, som hindrar den från att vissna med förhoppning om fortsatt utbyte av tankar inför nästa ödesår.

Alla  bloggläsare både i och utanför åsiktskorridoren, önskas goda Juldagar med traditionella rätter på bordet som sill, köttbullar, Jansons, prinskorv, skinka ….. och med kryddigt fröjdevatten i glasen! 

På kortet ser Ni lilla Ingrid 8 år, min farmors äldsta flicka, som svårt brännskadad dog efter, att hon räddat  nyfödda Thyra , när eldsflagor från spisen trillat ner i vaggan. Min farmor måste ut och mjölka i tidig morgonstund, vilket var statarkvinnans lott.  Men rättaren var tvungen att först hämta godsägarens främmande, innan han kunde köra Ingrid med förtvivlade föräldrar ner till lasarettet i Arvika. För hur skulle det se ut om en statarunge får gå före godsägarns gäster….” 
I dag är det migranter utan asylskäl som får förturer, svältande barn i flytktingläger och i länder långt bort, når inte fram till våra mångkulturella, korrekta. Andningshjälp till dödssjuka barn ingår ej längre i assistansbehov i detta ”humana” land. Fattigpensionärer kanske får smaka på lite julmat hos välgörenhetsorganisationer, som försöker lindra nöden, när politiker sviker, precis som farmor Annas arbetsgivare i går.

 

2 tankar kring ”En fröjdefull jul önskas Er alla!

Kommentarer är stängda.