Leif Östling slog huvudet på spiken

I detta gästinlägg förtydligar Jan Ivarsson, politiskt obunden, sin kommentar från den 7 november. I söndagens extrainsatta Uppdrag Granskning från den 5 november uteblev önskad reaktion, när Leif Östling ställdes i skamvrån för att han inte betalade mer skatt än han behöver.
Har även Josefsson börjat springa regeringens ärenden?
………………………………………………………………………………………………….
”Leif Östling är en av landets mest framstående industrimän. Han har lett ett världsföretag i Sverige som sysselsätter många skattebetalare. Sådana personer skall vi vara rädda om. Hans fråga om vad han får för skatten riktade uppmärksamhet på välståndets förfall, trots att landet redan har världens högsta skatter. Det är på tiden att någon med hög samhällsställning ifrågasätter det höga skattetrycket. Svenska regeringar delar ut allt större del av skatterna till andra än landets invånare som betalat skatt.

Östlig har betalat sina skatter i Sverige och i andra länder. Ingen har påstått annat!
Det han kritiserats för är att han liksom minister Margot Wallström inte betalat all skatt i Sverige utan en del i andra länder bl. a. för inkomster han haft där. Blir nästa moraliserande att högavlönade svenskar i kommuner med relativt låg skatt bör betala skatt som i högskattekommuner?

Det media skriver upprört om är att folk inte betalar mer skatt än regelverket kräver. Vem gör det? Wallström (S) gjorde det inte.

Det finns anledning att ständigt se över skattelagstiftningen så att få kan kringgå den. Lagstiftning är som tak. De måste ständigt ses över för att inte läcka. Om underhållet är dåligt uppstår läckor. Då kan vi inte skylla på regnet. Om en regering anser att skattelagstiftningen läcker får regering se till att ändra lagarna och arbeta för samordning med andra länder. Om media är missnöjda med lagstiftningen bör de vända kritiken mot politikerna, inte mot de som följer gällande lagar.”

https://newsvoice.se/2017/11/07/leif-ostling-vadfanfarjag/

……………………………………………………………………………………………

I slutet på programmet satt finansminister Magdalena Andersson och antydde med darr i stämman att Östling var en ful typ, som undanhöll vården, skolan och pensionärer sina pengar, som de så väl behövde.
Varför har inte regeringen funderat på att lägga förslag som gör laglig skatteplanering olaglig? Exakt som Jan Ivarsson påpekar i sitt inlägg.
Varför inte först sopa framför partiets egen dörr, där utrikesminister Margot Wallström under sina EU år, drog in 23,5 miljoner efter skatt, pengar som inte beskattades i Sverige?
Snålheten segrade tydligen över visdomen, när hon ansåg sig behöva en nästan gratis lägenhet från Anneli Nordström i Kommunal.
Wallström har redan tryggat sin pension genom sina välbetalda uppdrag i FN, EU och som finansminister. Hon får en månadslön på nästan 100.000kr efter skatt livet ut!
Inte konstigt att partiet lockar, mediokra förmågor.
Mobbingen flödar nu från Rosenbad, där Löfvens och hans ministrar tävlar i upprördhet, men jag tror att många medborgare bara ser en uppvisning i skenhelighet, dessvärre också från alliansen.

9 tankar kring ”Leif Östling slog huvudet på spiken

 1. Kvällens Opinion Live – ganska het debatt om skatteintäkter o vår höga nivå, men ex.
  kommunernas skuldberg på ca 600 miljarder fanns inte på kartan – dåligt av programledaren – hade varit på sin plats
  Bilhatande Karin Smith MP, ordf. i trafikutskottet (lär själv inte ha körkort) tilläts ta
  plats och överröstade med sin entoniga stämma när representanten från Bil Sweden
  försökte få fram att bilismen med råge betalar för sig genom alla skatter -bröts av P-led,
  typiskt, viktig info försvinner lätt i ”stimmet”.

 2. Rättelse om statsskulden, Ska vara drygt 1293 miljarder. (ej 1393, rätt ska vara rätt)

 3. En obekväm uppgift som kan passa in här – nämligen Sveriges kommuners (290)
  samlade skuldberg – efter att ett antal år tillbaka varit ca 500 miljarder har nu ökat
  och är tydligen på väg mot ca 600 miljarder. Tänka sig !!

  Lägg därtill statsskulden som i denna stund ligger på drygt 1393 tusen miljarder!!!

  Något är fundamentalt fel.. eller ?

 4. Betraffande skatterna i Sverige.
  Enligt Skattebetalarnas förening, har det skett och sker under 2015 – 2018 ett ökat
  skatteuttag i riket på hela 47 miljarder fördelat på ca 20 miljarder för hushåll och
  ca 27 miljarder för företag.
  Ett exempel på hur våra skattemedel används: ..illa genomförda offentliga upphandlingar som varje år uppskattas kosta skattebetalarna ca 80 miljarder – utrymme för skattesänkningar finns.
  ———-
  Kan vara något att beakta. Att se om sitt eget ”hus” är väl helt förståligt.
  ”vad fanfårjag” – är helt berättigat.
  Tänka att tvingas vara med och betala för vår egen islamisering!!!

  1. Jag sätter också ett stort ? för finansministern.
   Nu skall hon jaga pensionärer i Portugal, för utebliven skatt på tjänstepensioner, nu måste varenda krona in för att bromsa utförsbacken, när > 100.000 anhöriga väntar utanför dörren. Jag förstår statsministerns budskap:”Jag behöver mer skatt för att bygga landet”……

   1. Såvitt jag förstår handlar det bara om cirka 3000 svenska pensionärer som har flyttat till Portugal. Så det kan knappast ge några stora pengar.

    Kostnaden för att driva in skatt från detta lilla antal pensionärer lär VIDA överstiga de skruttsummor som statsmakten eventuellt får in. Några av pensionärerna har gissningsvis lämnat Sverige som ett direkt resultat av att Sverige är så GROTESKT dyrt att leva i.

    Senast jag kollade så har Portugal generellt betydligt lägre inkomstnivåer osv. än Sverige.

    Men vi kan konstatera att Magdalena Andersson försöker sno åt sig ytterligare 25 procent i skatter från ett (materiellt sett) ”fattigare” land – pengar som annars hade kunnat komma Portugal till del.

    Och om en svensk Portugalpensionär skulle behöva gå till doktorn så torde personen behöva anlita den PORTUGISISKA sjukvården i första hand… eller hur?

    Känns inte särskilt ”solidariskt” gentemot Portugal att dra in denna i sammanhanget pyttiga fördel. Den berömda ”solidariteten” som det skryts så mycket om från socialisthåll, den verkar bara omfatta de egna Partimedlemmarna.

    1. Ja, vi kan bara konstatera det gamla vanliga, med att sila mygg och svälja kameler gäller det mesta som regeringen sysslar med. Allt för att dölja sin oansvariga flyktingpolitik.

Kommentarer är stängda.