Veckans händelser i flyktingpolitiken

”Kostnaden för flyktingmottagande i Sverige är dubbelt så hög som FN:s budget för hela världens flyktingar. För hälften av Sveriges asylmottagningskostnader hade vi kunnat hjälpa hela världens flyktingar” Hans Rosling. 

Uppehållstillstånd till alla
Detta är inget som bekymrar varken regeringen eller dess utredare asylaktivisten Anna Lundborg. Hon fick uppdraget att utreda hur invandrare som fått avslag på sin uppehållsansökan och inte kan utvisas till hemlandet skall handläggas.

Självklart blev svaret permanent uppehållstillstånd!
Vilken härlig signalpolitik till alla världens lycksökare, riktiga flyktingar med asylskäl utgör numera ett fåtal. Det är främst unga män som fått det bättre i Afrika, till exempel från Kongo, Nigeria och Marocko, men som snabbt önskar få Europeisk standad, enligt SVT:s utrikeskorrespondent Erika Bjerström. Chansen till asyl är mycket små.

Så här skrev Anna Lundborg i en krönika som hon tidigare skrivit för organisationen Refugees Welcome:
”Jag ska undersöka situationer där ett beslut om avvisning eller utvisning inte kan verkställas på grund av praktiska skäl utanför den enskildes kontroll. Först är jag lite tveksam till att tacka ja, kan min självständighet som forskare bli lidande? Så tänker jag på Aras och andra i hans situation. På våra samtal. Och på hur jag i många år haft privilegiet att få undersöka, försöka förstå. Utredningen kan vara ett litet sätt att ge tillbaka.”

Att ge tillbaka för vad då?

Vänsterns kvinnor förnekar sig aldrig och jag måste erkänna att de är ärliga med sina ambitioner oavsett om de förverkligas i hemmet eller i forskarbåset.

Mitt förslag till regeringen, när det gäller anlagda bränder, låt kända pyromaner få sköta utredningarna eller varför inte belöna dem med att få bli brandchefer!

Stenrika advokater
En som är mycket glad över detta förslag är advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg, som konstaterat ”Humanism kräver faktiskt att man får göra avkall på sin välfärd.”
Men motsatsen gäller för hennes medlemmar, som blivit stenrika på alla asylärenden, då kostnaderna för oss skattebetalare skenar med alla överklaganden.

Nordiska Rådet faller inte för statsministerns bortförklaringar 
Trist för statsministern att på Nordiska Rådets möte i veckan, få höra hur hans humana land blivit ett avskräckande exempel, beträffande flyktingpolitiken, trots hans förtörnande bortförklaringar. Så skönt att höra att Nordens maktelit kommit till samma slutsats, som vi andra gjort, som konstaterat värdegrundens olika värden sedan många år.
Sverige utgör nu en säkerhetsrisk för andra länder med sin import och export av terrorister och med välkomnande signalpolitik.
Löfvens ministrar förkunnar om förlängda gränskontroller, men de nämner inget om den enorma anhöriginvandringen som väntas.

EU toppmöte i Göteborg
Statsministern trivs nog bättre bakom Angela Merkel och hoppas nog på upprättelse under EU toppmötet i Göteborg den 17 november, där han och EU kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker är värdar. Under september klämde denne denna lömske man ur sig:

Jag uppmuntrar också alla länder att gå med i bankunionen” och fortsatte
”EU behöver en europeisk ekonomi- och finansminister för att koordinera alla finansiella instrument i unionen.” 

Nu får vi be vår Herre att statsministern håller sin tunga i styr och inte lovar bort vår krona i  humant övermod. Min önskan är att han tvingades rabbla ”Folket är mina uppdragsgivare” minst 25 ggr varje dag!

Byt valspråk!
Är mitt förslag till ärkebiskop Antje Jackelén.
Nu har det åter utropats av en IS-sympatisör i New York, när att han klev ur sin skåpbil, efter att med den ha dödat 8 personer och skadat minst 11 andra oskyldiga.
Borde hon inte tröttna på att hennes islamfriande och skamliga valspråk används i parti och minut, när Koranens krigare mördar otrogna?
När president Trump förordar dödsstraff för dessa mördare, så misstänker jag att hon kan protestera med moskéns imamer.

Fridolin förvandlar alla elever till krockkuddar
Det är med största självövervinnelse, som jag inte stänger av TV:n, när skolminster Fridolin visar sig. Nu vill denne mästare i samhällsförstörelse förvandla svenska skolbarn till krockkuddar. Ett utmärkt redskap för att dämpa sociala problem, som hans muslimkramande parti ställt till med.

Han draperar regeringens förslag, om att alla skolor måste ta emot invandrarelever, med rättvisa och allsidig social sammansättning. Vackra ord, men samma ljug som vanligt.
Regeringens målsättning är att offra allt fler av medborgarna, med sin följsamhet till globalisternas agenda med valutaspekulanten och värsting miljardären Soros i spetsen.

Att i stället kunna hjälpa alla världens flyktingar för hälften av våra asylkostnader ingår inte i deras humana värdegrund!

Snälla medborgare vakna och se igenom hela 7 klöverns dimridåer!
Handlingskraftiga ord i teorin, men i praktiken fortsätter allt som förut. Effekten av Ulf Kristenssons smekmånad kan avta, när ingen förändring äger rum.

Länkar i kronologisk ordning till inlägget:
https://samnytt.se/anna-lundberg-ville-oppna-granser-blev-statlig-utredare-om-migration/

https://samnytt.se/sveriges-migrationspolitik-avskrackande-exempel-nar-nordiska-radet-sammantradde/

http://www.friatider.se/tta-d-da-i-terrord-d-i-new-york-terroristen-skrek-allahu-akbar 

– https://www.svd.se/ror-inte-vara-barn-fridolin

PS.Signaturen ”Peter” sammanfattar inläggets händelser i sin kommentar den 2 nov:

”Sverige har gått sönder” sade Stefan Löfven inför valet 2014, och det är sant. Sverige har gått sönder undan för undan i 30 år och går sönder mer och mer för varje dag.
Ett enormt arbete skulle behöva sättas in för att stoppa alla tokigheter som idag existerar i samhället, men inget görs.
Den första och enskilt viktigaste åtgärden är naturligtvis att sluta fylla på, när det svämmar över, men detta kommer inte på fråga. Prata istället om att förbättra integrationen, det har man hållit på med i 20 år samtidigt som utanförskapet hela tiden ökar.” DS.

4 tankar kring ”Veckans händelser i flyktingpolitiken

 1. Rätt tänkt Hans K – Ulf Kristersson borde vara en av de svenska deltagarna/gästerna på kommande Bilderbergmötet – precis som F.R. 2006 och bl.a. M.Olofsson
  S.Löven 2014, Magda A.2016, A.Lööf senast i år för att nämna några – därtill topp-näringslivsfolk , riskkapitalister och senast en kvinnlig forskare från Linköpings Univ.
  och lillvärden själv J.Wallenberg från styrgruppen.
  Om inte Ulf.K. bjuds med bryts mönstret och i så fall varför. Kan han tacka nej?

 2. En mycket intressant fundering. Blir Ulf Kristersson inbjuden nästa år i början på juni till det årliga Bilderbergmötet. Då kan vi räkna bort moderaterna. Som en tungviktare i sällskapet H . Kissinger säger den som kontrollerar oljan bestämmer över nationen. Den som kontrollerar livsmedlen har makt över invånarna.

 3. Karriärpolitikerna har försett sig själva med rejäla krockkuddar och bryr sig enbart om opinionssiffror ( och den egna plånboken)

 4. Undrar hur länge denna vansinniga pengarullning skall pågå.
  Det värsta är inte de omedelbara kostnaderna utan kriminalitet och långsiktig försämring av välstånd och humankapital.

Kommentarer är stängda.