Prevention utan kunskap omöjligt

Kunskapsförbud
Förebyggande arbete mot allsköns kriminalitet brukar politiker gilla. Men när det handlar om förövare med annan etnicitet, då är det stopp för insatsernas nödvändiga kunskapsinhämtning!

Det finns många rapporter om utomeuropeiska mäns överrepresentation i våldtäktsfall och hedersbrott. Släkten/klanen ligger oftast bakom hedersbrotten och är ingen svensk sed, även om radikala feminister helst vill nagla fast alla män vid denna skampåle.

Hedersbrott förekommer på många håll i världen och är enligt expertis inte kopplat till en speciell religion eller region. Men om våldtäktsmäns ursprung finns ingen kunskap hos Brottsförebyggande rådet.

Därför är det glädjande att läsa;
https://samnytt.se/kand-brottmalsadvokat-upprord-over-brist-pa-statistik-over-valdtaktsmans-bakgrund/

Citat: ”Brottmålsadvokaten Elisabeth Massi Fritz, känd för sitt arbete mot så kallade hedersbrott, publicerade på onsdagen en uppmärksammad text på Instagram där hon förvånas och upprörs över bristen på statistik över gärningsmäns ursprung hos Brottsförebyggande rådet.

 “Om vi ska arbeta förebyggande och få stopp på våldtäkterna är det dags att ta reda på hur förövaren ser ut? Vi måste ta tag i frågan på allvar och våga lyfta på locket. Hur ska vi annars bekämpa dessa fruktansvärda och svåra våldtäkter som begås mot alla offer? Det är ju förövaren som är problemet…”
”….Hos Brå tog det dock stopp, för sådan statistik finns inte; Trodde jag hörde fel!…”

Massi Fritz lovar att gå vidare med frågan. Glädjande är när en känd och respekterad person höjer sin stämma. Jag önskar att det vore fler.

Behandling utan undersökning av orsak
Jag har med en dåres envishet jämfört med sjukvården, där framgången med prevention och behandlingsåtgärder mot sjukdom, skador och missbruk är korrelerat till kunskap om grundorsaken. Men inom politiken stängs GPS:en av och ideologin får styra.

När enskilda landsmän har krävt upplysning om våldtäktsmäns härkomst, så har anklagelser om diskriminering och hets mot folkgrupp slungats ut från vänsterhåll, vilket gör att folk insett att det är bäst att hålla tyst.

Det som är farligt med denna tystnad är att alla invandrare kan bli mer eller mindre  misstänkliggjorda. Vilket bara ökar frustrationen och försvårar integrationen.

Under alltför många år har inställningen från både politiker och media varit att lägga locket på, för att inte stigmatisera alla invandrare.

Men nu har trycket i burken ökat, med den dramatiska ökningen av våldtäkter och locket riskerar att flyga av.

Under den troskyldiga perioden av Sveriges omvandling till så kallat mångkulturellt samhälle gällde runt om på landets tidningsredaktioner en oskriven, men strängt pressetisk regel: När du skriver om brott, nämn aldrig- antyd inte ens att det är en invandrare som begått det även om det är så det ligger till” skrev Yrsa Stenius i Aftonbladet redan den 4 april 2000!

Vilket har praktiserats med råge på landets tidningsredaktioner.

Att skriva som det ligger till benämns som högerextremism nästan 20 år senare.

Att förneka problem är att förhindra dess lösning.

4 tankar kring ”Prevention utan kunskap omöjligt

  1. Tyvärr har en majoritet av svenska folket inte förstått att sju riksdagspartier inte är intresserade att lösa problemet. Förvånad att var tredje väljare röstar på socialdemokraterna. Som Reinfeldt sa det sovande folket.

  2. Det känns mycket märkligt, att en advokat som sysslat med dessa frågor, inte känt till det faktum, att etniciteten på dagens våldtäktsmän har mörkats av BRÅ . Självklart visste hon detta, men väljer nu att gå ut med detta i en tid då det inte längre kostar på så mycket, att berätta sanningen – en sanning som det stora flertalet svenskar känt till länge . Med detta ilägg blir hon någon typ av ” whistleblower” och kommet säkert att sitta i TV och berätta för oerhört förvånade reportrar om sin upptäckt. Rätt i ledet, som vanligt. Trots detta hoppas jag, att man äntligen får prata klarspråk om denna infekterade fråga och kanske kunna börja förändra samhället till en säkrare plats för våra kvinnor.

    1. Tack för A-K och Mm för mycket insiktsfulla kommentarer!
      Jag förstår A-K:s synpunkt, men med tanke på tystnaden från övriga inom rättsväsende, är jag glad för smulan. Att ändå någon till sist ställer frågan om våldtäktsmäns hemort/ursprung.

  3. De som offrats på humanismens svenska altare är alla dessa kvinnor, flickor som i sin vardag har skändats, våldtagits och skall leva med detta till sin död. De skyldiga är 7 klöverns politiker som i sin skadliga naivitet har valt att titta åt ett annat håll ”det är inte min fru, flicka som blev våldtagen när hon gick ut med hunden, tränade i vårt lilla skogsområde” alltså kan de med sin makt och möjlighet välja att inte göra något åt detta. Skydda nya offer mot denna ålderdomliga kultur som dessa politiker valt att släppa in i vårt land ligger långt borta. Skam över dessa medlöpare som lever gott på mina skattepengar. Skam skam skam. Hur kan se er själva i spegeln med denna skuld.

Kommentarer är stängda.