Grupptänkande och censorfunktion

Kommentar
”…………Att den som tror på en verklig förändring kan sluta drömma” skrev signaturen ”Sören” i en kommentar den 30/7 efter inlägget ”Skandalen växer.”  Han berättade att statsministerns ställning stärkts hos svenska folket efter IT-skandalen!

Jag undrar ofta vad det är för fel på folk? Skolans indoktrinering har det skrivits mycket om, som förklaring till den yngre generationens enögdhet. Men, den äldre, där allt för många pensionärer ännu röstar på en regering som både förråder och skinnar dem.

Hur kan det ske?

När jag gör ett svep eller får länkar från lokala tidningar och ansedda publikationer på nätet  läser jag om ett elände som aldrig tar slut. Man måste vara hjärndöd om man inte förstår vad som händer i alla vrår och varför det händer. Även om det sistnämnda är mer sparsamt noterat.

En förklaring fann jag i Arnstbergs och Sandelins blogg ”Invandring och Mörkläggning den 21/7, som handlade om grupptänkande och censorfunktion.

https://morklaggning.wordpress.com/2017/07/21/varfor-sagan-om-kejsarens-nya-klader-inte-stammer/#more-16624

Grupptänkande
……Det vi ser är resultatet av en mekanism som har att göra med våra grundläggande behov och vår överlevnad. Redan Sigismund Freud talade om den funktion hos människan som kallas för ”överjag” och som recenserar handlingar och bestraffar med skuld och skam, när dessa bryter mot konventioner och normer hos den grupp de tillhör. Detta leder till att man inordnar sig i sin grupps tankemönster, ett så kallat grupptänkande, vilket möjliggör ett enat och kraftfullt handlande i gruppen. En risk finns emellertid att hela gruppen kommer fel eller leds fel i sitt tänkande, varför det oftast finns en eller annan person som tar på sig rollen att tänka utanför grupptänkandet och även ifrågasätta det…..” 

Tyvärr är det bara att konstatera att 40-års regerande satt sina spår och sista årtiondets vänsterliberala värdegrundsindoktrinering varit framgångsrik.

Censorfunktion 
Därutöver finns en slags övervakare, en censorfunktion i hjärnan, som är som en tjock mur för farlig information.

”….en censorfunktion i hjärnan, som förhindrar att farlig information och ifrågasättande tränger in hos mottagaren…..”

Denna censorfunktion verkar vara starkare än det svenska stålet.

Men borde det inte finnas hopp, att censorfunktionen reduceras, när allt fler medborgare både lekmän och respekterade debattörer ifrågasätter ”flykting” politiken?

Detta är endast ett begränsat axplock från media under de sista två veckorna, mer som bevis för att ”blindheten” blir allt mer svårförklarlig, trots gruppen och censorn.

Trösten är att det ”förr” endast var Avpixlat och Fria Tider, som skrev om det som mörkades, men nu finns det reportage i varje lokal tidning, som visar konsekvenserna av den gränslösa humaniteten.

Så skönt för vår landsfader, att han nu fått susa till Paris och bara får trevliga frågor från finanselitens gullgosse Emmanuel Macron, när otrevliga börjar ställas här hemma. Löfven hoppas att det blåst över, när han återvänder, så han kan fortsätta som förut med att befästa vilket ansvar han tar för Sverige.

Några länkar från MSM och internet (främst för någon tvivlare, som ev. kan ha hamnat på denna blogg).

http://www.dagensjuridik.se/2017/07/transportstyrelsens-it-skandal-kan-vara-toppen-pa-ett-isberg-detta-galler-juridiskt-outsourc

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/polischefen-riv-jihadisternas-pass-som-i-storbritannien-1.4491768

http://www.expressen.se/nyheter/regeringen-fragade-myndigheter-om-outsourcad-it/

http://www.varldenidag.se/nyheter/is-flaggor-finns-pa-svensk asylboenden/Bbbqgx!FGUWSMYkDBGW7XZRkxT5kw/

https://nyheter24.se/debatt/890264-marcus-birro-barn-ranar-tanter-sodermalm

http://www.expressen.se/ledare/fler-kriminella-maste-utvisas/

http://www.smp.se/ledare/inbrotten-ar-politiska/

https://ledarsidorna.se/2017/07/normkritik-ar-det-skolans-karnverksamhet/

http://www.gp.se/nyheter/debatt/lars-åberg-antirasismen-har-själv-blivit-rasistisk-1.155369

http://nwt.se/asikter/ledare/2017/07/20/gor-arvsfonden-arvlos