Europas framtid?

Angående valet i Nederländerna skriver signaturen ”Nisse” följande.

” I Agenda den 19 mars fick vi höra Anna Hedemo med dur-stämd röst fråga, huruvida populismen har pikat nu, efter PVV:s knappa framgång. Minns ej vad hon kom fram till.

Men pikat har den inte gjort. Att PVV inte gick mer framåt än så, tror jag bestämt beror på att de gamla partierna i någon mån kopierat PVV.

Varvid väljarna tycker det känns bra att rösta som vanligt, nu när deras ordinarie partier bättrat sig.

 Men det är nog bedrägligt. Kopiorna har troligen ingen avsikt att leva upp till eventuella löften. I varje land verkar dessa kopior komma.

M lägger sig nära SD i Sverige, Högern apar efter Front National i Frankrike.

Åkesson menar att det spelar mindre roll om det är M eller annat parti som genomför SD-politik. Men jag tror han tar fel där. Det spelar roll, eftersom de andra inte ämnar driva SD:s politik, annat än till en del, men där stannar det.”

Kanske att politiken efter ett maktskifte blir något mindre medborgarfientlig, men vänlig blir den inte.

Att viss anpassning sker efter de föraktade nationella partiernas agenda, är tydligt i Europa.

Liberalen Mark Rutte kaxade till sig innan valet i Nederländerna, när han morskt deklarerade ”Om Du inte trivs, lämna landet. Stick! Ingen tvingar Dig att vara här” (Svd 20/3).

Kan Ni tänka Er Annie Lööf, säga detsamma??? Förmodligen inte. ”Oj, oj, trivs du inte, är några dumma mot Er? Ni skall självklart stanna kvar, Era anhöriga skall få komma hit, Sverige har plats för mååååånga fler, kanske kan vi höja era bidrag….” är mer troligt.

Men sedan klämde Rutte till med att Europa präglas av fel sorts populism utan att närmare förklara den rätta.

Ett gott tecken är ändå att den holländska vänstern tycks ha nyktrat till. De har till slut upptäckt att muslimer är antigay, mot jämställdhet och för kvinnoförtryck.

Tyvärr tror jag inget 12 stegs program i världen skulle få våra godhetsknarkande vänsteraktivister att nyktra till.

Här hemma raljerar vänstermedia över Geert Wilders frisyr och om hur dum han är, personangrepp är vanligt, när sakargument saknas.

I slutet av april så går fransmännen till val. Marine Le Pen klarar säkert fösta omgången, men den sista är utgången mer oviss.

Här har ju alla feminister som grät, när Hillery förlorade mot Trump, en god chans att återställa ordningen i sin genuskampanj, rösta på en kvinna!! 

För vad är väl ett styrelseuppdrag mot ett presidentskap?

När befolkningen lugnats något, så dansar eliten ändå efter Bilderbergarnas pipa, för ”money makes the world go around.”

När ”8 män äger mer än 3,6 miljarder fattiga” förstår vi att världen

snurrar åt fel håll (Svd 20/3). 

1:a Bill Gates 670 miljarder         2:a  Amancio Ortega 598 miljarder     3:a Warren Buffett 543 miljarder.

Vad tror Ni andra om Europas framtid?

3 tankar kring ”Europas framtid?

  1. Absolut! Men det är så tramsigt med ”rikast”-listan när folk sedan länge vet att det är klanen Rotschilds som är rikast alla kategorier. Bill gates kanske har ett par promille i förmögenhet av vad de har.

   1. Bra påminnelse om att Gates och komapni är fattiglappar jämfört med det Rothschildska bankimperiet.
    Det är svårt att få fram siffror på den enorma släktförmögenheten. Men det är nog meningen, så inte våra omhuldade banker ifrågasätts.
    Trevligare att ta fram Gates för hans ”välgörenhetsprojekt” än Rotschilds alla trilioner, det kanske skulle väcka alla som ännu sover.
    Harriet.

Kommentarer är stängda.