Förneka, hota och anmäla är maktens taktik mot sanningssägare

Det går knappast en dag utan en skola eller vårdinrättning hotas av saftiga böter för brister i arbetsmiljön.

Överbeläggningar på vårdavdelningar, platsbrist, oskäliga väntetider och stressad personal. IVO (inspektionen för vård och omsorg) har mycket att göra. Lex Maria och Lex Sara anmälningar strömmar in.

”Skola riskerar miljonvite” stod det i går i Östgöta Correspondenten. ”Här saknas tryggheten” och vidare ”bråk, språkliga kränkningar, elever som går ut och in i klassrummen och grejar med mobiltelefonerna på lektionerna. Skolinspektionen hittade varken studiero eller trygghet på Birgittaskolan vid sina besök.” 

Längre fram i artikeln kryper det fram att ca 40 % av eleverna saknar kunskaper i undervisningsspråket.

Skolan satsar nu på ”heltidsmentorer och på en förbättrad elevhälsa och på värdegrundsarbete med psykologhjälp.”

Jag tror tvärtom att värdegrundsarbete har motsatt effekt.

Konsensus, allas lika värde står inte så högt i kurs hos dessa värstingar som ständigt kräver respekt för sitt agerande. 

Svensk förståelse, vänlighet med godhjärtenhet förvandlas till bensin på brasan.

Jiiiipi, nu är det fritt fram att visa sin dominans från hemlandets eller hemmets auktoritära fostran, men dessa små liv får aldrig skuldbeläggas utan orsaken är skolans ledning och lärare som brister i kompetens.

Då är det en lättnad att läsa gymnasieläraren John Dubecks erfarenheter i Nya Tider v.6 2017 där han bl.a skriver …”För att kunna motivera lärarna att pumpa in luft i betygssystemet har man tvingats till drastiska åtgärder för att bryta ner viljan hos de förstockade lärare som envistats med att fortsätta med sin diskriminerande pedagogik som multiplikationstabellen, lugn, ro, kunskapsförmedling och läxor.”

Den 13/2 fanns även Dubecks insändare på Avpixlat, förmodligen är inte MSM media intresserad av det som avviker från deras värdegrund.

För skriver man på Avpixlat eller Fria tider då är man en högerextremist och rasist, oavsett innehåll med erfarenhet och källor.

Risken är nu stor att han blir anmäld för diskriminering eller hets mot folkgrupp precis som polisen Peter Springare i Örebro. Att kalla en spade för en spade gör man inte ostraffat i dagens Sverige.

Tänk så himla bekvämt för politiker i Rosenbad!

Först orsakar de massinvandringen, sedan åderlåts samhällets kärnuppgifter när befolkningen ökar, förutom att anslagen reduceras och när skola, vård och polis fallerar, då kommer deras fogdar och utdelar böter.

Att inte politiker i kommun och landsting sätter ner foten och vägrar lyda dessa orimliga krav  är för mig en gåta. 

Men det är klart karriären sätter man inte på spel. Då är det enklare att lägga ner ett lasarett, dra ner på personal och reducera anslag och kalla det för effektivisering som man blivit lärd från någon överbetald konsult.

Hur länge till skall denna strategi hålla, när allt fler upptäcker utebliven leverans från samhällskontraktet?

4 tankar kring ”Förneka, hota och anmäla är maktens taktik mot sanningssägare

  1. De flesta människor verkar ogilla läget. Men Gud nåde den som försöker göra något åt det? Rasiststämpeln är då inte långt bort.

    Inrikesministern, som verkar vilja ”göra något åt det” genom smärre åtgärder, behöver knappast vara rädd för någon stämpel.

    1. Jag tror man ska ta den ”viljan” med en nypa salt. Rätt vad det är så somnar han av helt från sitt ämbete! Du kan ju läsa om hans förslag till åtgärder efter sitt Malmö-besök! Folk måste sluta klippa sig billigt och han ”säkerställde att Malmös poliskår hade erforderliga resurser”! Verkligen effektivt!

  2. Men tänk om psykologerna börjar må dåligt av allt de får höra? Måste man inte anställa kuratorer till psykologerna då?

  3. Som vanligt en bra artikel över tillståndet i landet.
    Politiker får med rätta stor kritik men i grunden ligger ansvaret på de, som röstar på dem. En majoritet av väljarna röstar på partier som är för ansvarslös invandring. De föredrar att lägga sina röster för lägre skatter eller högre bidrag och har inbillats att bortse från massinvandringens konsekvenser. Då får de gilla läget.

Kommentarer är stängda.