Tvivel finns om Löfvens, Götblads och BRÅ:s räkneförmåga.

Räknelektion i småskolan

Hur många är några ?

Frågade Stig-Arne i 50-talets småskola. 

På den tiden var det inget svammel om vad tror Du själv, utan fakta direkt på svarta tavlan.

Fröken Elander i mörkblå klänning med knut i nacken tog kritan och skrev att

 • Ett par = lika med 2 st
 • Några = mellan 3 och 5 st
 • Fler = mellan 5-10 st
 • Många = > 10 st

Därefter fick vi ha räknelek med varandra i en låtsas affär.

-”Kan jag få några äpplen”

-”Javisst frun, blir 5 st lagom?”

Vi fick också veta att sammanhanget var viktigt att förstå för bedömning av antal.

Finns IG i makthavares betyg?

Tyvärr tror jag inte att varken statsministern, polischef Carin Götblad eller experterna på BRÅ har fått denna elementära lektion i mängdlära eller också ligger skolk bakom dagens brister.

När det gäller otrevliga siffror och statistik så visar de otrolig fabuleringsförmåga, så fort mångkulturell kritik kan anas.

Då kan några vara lika med 50.000 tusen!!

Förmodligen var det fler än jag som hajade till efter Stefan Löfvens uttalande i Aktuellt den 25 januari, när han påstod att bland fjolårets nyanlända från Syrien,  ”fanns det några med låg utbildning”! 

Samtidigt prisade han att Sverige fick ett rikligt inflöde av sjukvårdapersonal, läkare, sjuksköterskor, som vi så väl behöver.

Tänk om intervjuvande reporter hade kontrat med;

”Vilka fakta grundar statsministern detta uttalande på, när utbildad sjukvårdspersonal endast utgör 1 % av alla som är inskrivna i AF:s etableringsuppdrag?”

Men självklart ställdes inte någon sådan fråga av vänsterlojala SVT:s medarbetare, för då kanske han eller hon försvunnit från rutan. I stället nickar de bekräftande mot favorit- floskeln att ”på sikt blir invandringen lönsam.”

Anna Dahlberg skrev en faktaspäckad artikel efter denna lögn, som borde ha fått stasministern att be om ursäkt. Men skulle han börja med sådan ärlighet, skulle hans dyrbara tid inte räcka till för något annat.

Polischef Carin Götblad  har nöjt deklarerat att Region Mitt ligger i framkant beträffande uppklarande brottsfall, men författaren, fd kriminalpolis, spansingsledare Börje Carlsson kallar detta för ”En desperat polischefs PR trick.”

I Brå:s brottsstatistik för 2016 framkom att det under året hade skett 105 mord, medan journalisten Elisabeth Höglund berättade om betydligt fler på sin blogg, som signaturen Peter i kommentatorsfältet, skickade en länk till.

Inrikesminister Anders Ygeman håller alltmer krampaktigt rikspolischef Eliasson om ryggen och tror ännu på polisens omorganisation, som måste få tid för att sätta sig.

För ett par år sedan framstod han som kraftfull, men hans straka ord är i dag ett enda snömos, inte ett smack har hänt och hans uttalanden blir mer ett skämt.

Poliskommissarie Andrew Tomkinson kallar däremot den nya polisorganisationen för luftslott och fuskbygge, men vad hjälper det, när dessa företrädare lever i symbios med varandra och är livrädda för en dominoeffekt.

Kanske har han inte samma partibok, som dessa maktlojala medaktörer?

Rån mot ambulanspersonal 

Skam går på torra land, tänkte jag i dag, när jag läste ett reportage från Örebro. Nu slog tjuvar till mot ambulanspersonal, snodde akutväskan och satte fart, men en av förövarna kunde hittas och hållas fast.

Det skulle inte förvåna mig om en vänster aktivist skulle förklara denna livsfarliga gärning med att så fattiga är dessa gossar, därför tillgrep de en akutväska för att få plåster…

Olika värdegrund

Tyvärr går det inte en dag utan att jag smäller av, när företeelser i samhället och makthavares kommentarer redovisas.

På Elanders tid, då delade arbetarpartiet väljarnas värdegrund, efter hans tid börjad raset utför.

I dag tvingas folket dela partikansliets värdegrund, som sprids med lögner, floskler och hot mot tvivlare. 

Offentliga personer som protesterar blir lätt blir utsatta för drev, förlorar karriärmöjligheter och förklaras för persona non grata.

Partiets slogan borde hellre vara; Svensk demokrati är tig eller tyck som vi!

 

 

2 tankar kring ”Tvivel finns om Löfvens, Götblads och BRÅ:s räkneförmåga.

 1. Ser att du smäller av. Jag kan inte andas!
  Vad tjänar S på detta. Hör nu också att Hultqvist säger att det hamnen kan öppnas för ryssarna!.
  Undrar igen om Sverige är under annan makts tryck?

  1. Alltid dubbla agendor, precis som inom islam. Utåt först nej, som sedan blir ett kanske och till sist ett ja. Hultqvist kan ju skylla på kommunens självbestämmande rätt (som sopas bort med tvångslagar direkt när det passar Rosenbad)och så kommer förbundskansler Angela Merkel på besök i dag, som mångkulturella hyllar i högan sky, för Trump skrämmer till skillnad från Obama. Då kan inte Sverige sätta käppar i hjulet för Merkels behov av gas.
   Sanktioner utåt mot Ryssland, men gashandel går bra….
   Politiker oavsett vä-hö block är allierade med den globala makten, oligarger, miljardärer spelar ingen roll, de har de stora pengarna, äger banker, krigsindustrin etc.
   Så länge som tillväxt är ett mått på landets BNP så fortsätter denna politik.
   Dessutom är politikerjobbet extremt lönsamt,generösa arvodespengar, förmåner och inte minst maktberusning där egen girighet är kompassen med grupptryck som håller ihop det hela. (ex fastighetsverket, riksrevisionen, Gtb kommun, kyrkan, ….) Därför är hatet mot nationalistiska partier så starkt, de rubbar ju maktbalansen på riktigt.
   Men tyvärr så brukar det inte dröja länge innan de också har fingrarna i syltburken.
   Vad tror Ni andra bloggläsare??
   Harriet.

Kommentarer är stängda.