Reklam för trasig modell i Davos

Ideologi predikas utan förankring

Ibland undrar jag om vi befinner oss i samma landskap. 

I Davos gjorde statsministern reklam för den svenska modellen och förkunnade att det finns en grundtillit i det svenska samhället och att vi tar gemensamt ansvar för varandra.

Att det i varenda tidning står om eskalerande kriminalitet, upplopp, skottlossning, mord, hedersförtryck, rekord i våldtäkter och fattigpensionärer i migrationens spår, var inget som talskrivaren ville ta med, när världsmästaren i humanitet skulle tala.

Statsministerns ansvar för andra har gjort att modellen krackelerat för länge sedan och värre lär det bli med all anhöriginvandring.

Han kanske bara har läst DN där landets prövningar endast står med små bokstäver på undanskymd plats, till skillnad från nätet.

Medias huvudingång är endast avsedd för fint folk, i nätets köksingång trängs de mindre vetande.

Smolket i glädjebägaren för eliten är att dessa korkade har en röstsedel.

Statsministern avslutade sitt tal med att …”vi lever i problematiska tider……och att …”vi lever i en global ekonomi där många känner osäkerhet och upplever att de inte är med på tåget. Det ska vi ändra på” (Svd 19/1).

Man kan bli knäsvag för mindre, när han glömde att berätta HUR?

Det är han och andra EU fjäskande politiker, som har vinkat av tåget, trots att stationen är överfull, så har de bara berett plats för den ekonomiska eliten.

Lokets förare heter Soros och banker är hans assistenter.

Politiker arbetar som tågstinsar och skyddar  lokföraren med våra pengar, trots ständiga urspårningar av världsmästaren i valutaspekulation.

Insikt utan vilja till förändring

Men nu börjar eliten skruva på sig både i EU och Davos.

När medelklassen också har insett att den politiska eliten vänt dem ryggen, så ramlar poletten sakta ner. 

Christine Lagarde, IMF chefen varnade för populism i Davos, men trots denna varning så insåg hon att bränslet var ojämn ekonomisk fördelning i globaliseringens spår.

Inte heller här fick vi reda på hur det skall gå till att rätta till?

I EU bråkar man om minilöner, som kan krocka med nordens praxis om självständiga förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter (Svd 20/1).

Trots Brexit och Trump så eldar federalisterna på och hoppas ännu på fler gemensamheter, som löner, skatteuttag, försvar och inte minst gemensamt ansvar vid nästa finansiella tågurspårning, då bankernas förluster kan smetas ut på alla EU medborgare.

Orosmolnet för dessa förhoppningar är Marine Le Pen, som kan bli Frankrikes nästa president. Hon till Putin får gå, när EU:s banker vägrar lån till hennes kampanj i år.

Kinberg Batra vill visa handlingskraft

När statsministern kom hem från Davos hade  Kinberg Batra gått till attack mot regeringen för att visa handlingskraft, när väljarna inte återkommer. Kristdemokraterna applåderade, medan centern och liberalerna protesterade.

Landet för hellre köras i botten, hellre än att sverigedemokraterna får ge sitt stöd till ny regering under hösten.

Batra har äntligen förstått att det under fyra år inte räcker med att bara upprepa önskan om att bli nästa statsminister och få flytta in i Shagerska palatset.

Med hot om att lägga fram en alliansbudget i höst och sedan, hör och häpna, också rösta på den med stöd av SD, fick statsministern att gå i spinn.

Ett sådant tilltag betecknade Löfven som tappad kompass, säger han som själv aldrig använt någon i sin regering. 

Utan gemensamt mål, kan ingen kompass i världen ange färdvägen. Sprickan inom alliansen registreras glatt,  medan landets spricka camoufleras snabbt av regeringens ministrar.

När det gäller bortförklaringar når kreativiteten nya höjder, men i förslagen för att laga landets spricka finns bara skattehöjningar.

6 tankar kring ”Reklam för trasig modell i Davos

 1. Det är illavarslande att gamla och sjuka ställs utanför välfärden. Varför får pensionärer inte samma sociala förmåner som andra svaga grupper? Det här är människor som arbetat och betalat skatt hela sitt liv. Ändå är det många som inte har råd att ta ut sin medicin, gå till tandläkaren, köpa nya glasögon m.m.

 2. Man undrar hur det ska gå för den ”Moraliska Stormakten”. Förra året kom ytterligare
  30.000 asylsökare, anhöriginvandringen beräknas till över 300.000 personer de närmaste åren och ingen vet hur många asylsökare som kommer nästa år och året därpå o.s.v. i all oändlighet. Nu bor 10 millioner människor i Sverige, om 8 år (2024) beräknas folkmängden uppgå till 11 millioner. Tror jag läste att det tog 36 år att öka befolkningen från 9 till 10 millioner. Hjulen verkar rulla allt snabbare.
  Enligt mitt sätt att se är ett asylstopp en absolut nödvändighet , om man vill bevara något av det vi kallar Sverige.
  Jag förstår inte hur MP kan vara för i princip fri invandring, förstår man inte att miljöbelastningen ökar ju fler som bor här och att detta är en känslig klimatzon vid polcirkeln. Redan nu ser man hur rester av mediciner och gifter från t.ex. tandkräm ökar i fisken, sådant som inte kan avskiljas i reningsverken.

  1. Jag tror att en majoritet av väljarna instämmer i Din kloka kommentar, hoppas bara att de gör det på valdagen också.
   Jorden behöver inte ökad befolkning utan minskad, med tanke på klimat och miljö, men här finns ingen insikt hos milökämpar, där handlar det bara om mångkultur till the bitter end…..
   Harriet

 3. Den breda massan kommer alltid vara fler än Soros och hans miljardärpolare även om man inkluderar ett antal mer eller mindre suspekta politiska ledare och förståsigpåare inom den så kallade nationalekonomiska vetenskapen

Kommentarer är stängda.