Skäms Socialförvaltningmligen i Trelleborg!

Kommunen vill spara – dementa får äta filmjölk och gröt till middag. Billigt och bra.

fil

Nu måste socialförvaltningen spara 3 miljoner och då kom politikerna på en bra ide.

Vi låter de gamla och dementa på Östergården ta det. Vi ersätter middagen med billigare livsmedel, de är vana att äta gröt och tacksamma för lite, kanske lite fil ibland, ta lite blandsaft till, den är billig i stora dunkar, det blir ju ändå så mycket spill. Och många är ensamma och orkar inte klaga, så jobbiga anhöriga kanske vi slipper.

tallrik2

Tack och lov gjorde de inte det. Siris dotter Alvina skall ha all heder som gick ut med denna nyhet både i skrift på nätet SVT/Nyheter och i Rapport den 22 dec.

Det är skamligt att ge sig på de sämst ställda. Gamla, dementa måste få näringsrik mat, vackert upplagd för att få aptit, deras generation äter vad som bjuds, klagar sällan och är nöjda med lite. Dessa egenskaper skall inte cyniskt utnyttjas av politiker.

Professor Rolf Gustavsson i Umeå, som under åren ofta kämpat  i motvind för att våra gamla skall få ett värdig liv med näring både till kropp och själ,  måste ofta misströsta över politikernas dumheter.

Politikerna omtjatade värdegrund och allas lika värde gäller inte i praktiken, där råder bara cyniskt spel för gallerierna och omsorg om budgeten och helheten.

Oavsett om det ligger grönpepparbiff på tallriken eller en klick gröt med en liten brödbit till, så betalar alla lika mycket 43 kr/portion. Trots att gröten på sin höjd går på 5-6 kr. Jämlikt och fint!

Varför skall den grupp som allra mest behöver riktig mat få avstå?

Varför är en del mer värda än andra?

Undrar vad maten kostar på närbeläget flyktingboende?

En plats på ett HVB hem kan kosta oss skattebetalare mellan 2.000-4.000/dygn med personal som alltid finns runt omkring.  Majoriteten av de unga männen har ljugit om sin ålder för att få stanna och få ett bättre liv (74 %  var uppskattningen i en Dansk undersökning nyligen).

Köttet är självklart halalslaktat och ibland duger inte ens det, utan dessa lyxflyktingar sitter och slår med sina bestick i bordet i protest och personalen, som är rädd om sina jobb kommer med bortförklaringar, som vår vänsterliberala media glatt publicerar.

Jag upprepar från tidigare inlägg, att för många år sedan skrev DN om ett hem i Övertårneå för ensamkommande friska män. Där arbetade 27 personer  i skift kring ett antal gossar, dagen efter skrev Corren om hur en  nattvikarie på ett sjukhem i Östergötland fick ta hand om avdelningens alla gamla, svårt sjuka och dementa patienter, ensam!

Det är väl denna matreducering som blir dagens ättestupa. Redan nu riskerar 75.000 gamla svält och har därigenom mindre motstångskraft när sjukdom och fallolyckor inträffar.

Det ligger väl som ett dolt mål i socialförvaltningens agenda. trelleborg2

Nyanlända skall prioriteras, våra gamla skall negligeras, det är dagens politik och värre kommer det att bli.

Denna kommentar från Jan Ivarsson vill jag lyfta fram, för den säger allt om dagens haveri med ”Öppna Hjärtans politik.”

”Kommentar:
Åtgärden att ge fil som middag till dementa som inte kan föra sin talan, är vad vi kan förvänta oss för att  Öppna Andras Hjärtan. Det är skamligt och ovärdigt. Varför olika anslag för mat till olika grupper?

För svaga och dementa svenskar finns inga ansträngningar för politiker att leva upp till en humanitär stormakt. De kan inte vara okunniga om skillnader i mat som  serveras
– på privata lunchrestauranger där makthavarna äter
– i fängelser
– i skolor
– i äldreboenden

Då jag var politiker i  kommunen ställde jag frågan om vad invandrare kostade. Jag tog upp frågan vid olika möten under ett halvår men det visade sig omöjligt att få fram uppgifterna trots att det sociala ständigt överskred sin budget.
Jag slutade som politiker för (M) för jag ville inte vara delaktig i partiets flyktingpolitik som jag ansåg oförsvarlig.

Sammantaget blev svaret att det var omöjligt få fram kostnader för invandrare som fått uppehållstillstånd, eftersom de försvann in i mängden kommuninvånare. Det enda som skiljde dem åt var deras namn.  Dessa kunde man inte gå på. Det fanns många med utländska namn som inte var flyktingar.  På ett sätt är det rätt att betrakta alla lika, men principen omöjliggör uppföljning av invandringens kostnader.

Flyktingpolitikens kostnader skall döljas, annat anses rasistiskt. Det gillas av vänsterfolk som kan säga att alla försök till uppskattning av kostnader är fel (läs överdrivna) och bidrar till att uppgifterna döljs. Vänstern har synsk förmåga som påstår att alla kostnader är fel, trots att rätta uppgifter inte kan redovisas. Om man pressar vänsterfolk på invandringens kostade slutar det med att det är rasistiskt.”

lag

Ps. Att demokrati betyder medborgarmakt kan vi glömma, när våra politiker väl är tillsatta gör de som de vill. Ds.

3 tankar kring ”Skäms Socialförvaltningmligen i Trelleborg!

 1. Men på sikt kommer det att bli vinst om man får tro det politiska underbarnet Annie Lööf enligt en intervju gjord helt nyligen av P1

 2. Åtgärden att ge fil som middag till dementa som inte kan föra sin talan, är vad vi kan förvänta oss för att Öppna Andras Hjärtan. Det är skamligt och ovärdigt. Varför olika anslag för mat till olika grupper?

  För svaga och dementa svenskar finns inga ansträngningar för politiker att leva upp till en humanitär stormakt. De kan inte vara okunniga om skillnader i mat som serveras
  – på privata lunchrestauranger där makthavarna äter
  – i fängelser
  – i skolor
  – i äldreboenden

  Då jag var politiker i kommunen ställde jag frågan om vad invandrare kostade. Jag tog upp frågan vid olika möten under ett halvår men det visade sig omöjligt att få fram uppgifterna trots att det sociala ständigt överskred sin budget.
  Jag slutade som politiker för (M) för jag ville inte vara delaktig i partiets flyktingpolitik som jag ansåg oförsvarlig.

  Sammantaget blev svaret att det var omöjligt få fram kostnader för invandrare som fått uppehållstillstånd, eftersom de försvann in i mängden kommuninvånare. Det enda som skiljde dem åt var deras namn. Dessa kunde man inte gå på. Det fanns många med utländska namn som inte var flyktingar. På ett sätt är det rätt att betrakta alla lika, men principen omöjliggör uppföljning av invandringens kostnader.

  Flyktingpolitikens kostnader skall döljas, annat anses rasistsikt. Det gillas av vänsterfolk som kan säga att alla försök till uppskattning av kostnader är fel (läs överdrivna) och bidrar till att uppgifterna döljs. Vänstern har synsk förmåga som påstår att alla kostnader är fel, trots att rätta uppgifter inte kan redovisas. Om man pressar vänsterfolk på invandringens kostade slutar det med att det är rasistsikt.

  1. Har läst någonstans att kostnaderna för invandringen är någonstans mellan 150-200 miljarder kronor per år.
   Ändå svårt att beräkna då jag inte tror att advokat och domstolskostnaderna finns med. I nye heller fängelsekostnaderna för dömda.
   Har iaf. förstått att det är enorma summor!

Kommentarer är stängda.