Gammelmedia försöker förstå världens förändring, men faller mellan stolarna ändå

Några nedslag i söndagens DN (2016-12-18).

Peter Wolodarski ber om ursäkt för att han måste störa den svenska julfriden i sin söndagskrönika, för nu har han äntligen förstått att ..”regeringens karta inte stämmer överens med terrängen” något som vi andra insett för flera årtionden sedan.

karta-varlden

Nu, var hans oro inte riktat mot massinvandringens enorma kostnader och destruktiva följder, utan hans oro var framkallad av brister i försvarspolitiken och handelsavtalen, som nu gungar efter Trumps seger.

På debatt sidan ställer Joakim Palme och Kristof Tamas vid Delmi (Delegationen för migrantstudier) 8 frågor i den migrationspolitiska debatten. Främst hur vi skall ta till vara invandrarnas kompetens, förbättra integrationen, deras ekonomiska mervärde etc.

Jag har bara ett svar på alla dessa frågor: Asylstopp och utvisning av alla som saknar asylskäl!

Statsminister Stefan Löfven höll sitt jultal i Enköping, som handlade om vikten av att få ihop båda delarna av Sverige och syftade på sprickan mellan stad och land. Det är betydligt säkrare än massinvandringens sprickbildning. Landsortsbor blev nu mutade med bredband.

statsministern2

Till DN säger han efter talet ” att han alltid velat ha en reglerad invandring, på så sätt att man får komma hit och söka asyl. Får man ja ska man stanna och få de bästa möjligheter, får man nej skall man tillbaka,” man kan bli schizofren för mindre.

Det enda som stämmer är ”bästa möjligheter” vilket innebär sämre för andra, men det är inget som statsministern nämner.

Utrikesminister Margot Wallström är på turnè med sin feministiska utrikespolitik. Hon har hälsat på sina vänner i den palestinska regeringen och krävt att fler kvinnor måste in i beslutande organ. Vi får väl se om Abbas med sitt Fatah parti tar henne på orden eller bara ler och håller med, så kanske mer bistånd trillar in.

margot2

Israels premiärminister låter sig inte duperas utan har bestämt att inga officiella representanter skall träffa Wallström under hennes vistelse i Israel, ”en markering som saknar motstycke i Israels diplomatiska historia.”

Till skillnad från utrikesministern och hennes feministers agerande, så blir jag alltid upplyft när jag läser Arnstberg och Sandelins blogginlägg på ”Invandring och mörkläggning.” De ger alltid djupare kunskap om bakgrund till världens vänsterliberala tokigheter.

I inlägget från den 17 dec fastnade jag för ett citat av den dansk-kanadensiska feministen Tania Groth från ett föredrag på youtube där hon säger ”Feminism i dag är kvinnofientlig och bedriver bondfångeri åt islam.”  Tveksamt om utrikesministern har tagit del av detta uttalande?

I kulturdelen avslutar kulturchef Björn Wiman sin söndagskrönika med orden ….”att slå upp ögonen på morgonen i Trumps värld är inte längre att vakna upp ur en mardröm. Det är att vakna upp mitt i den.”

Vi andra som inte tror på globalisering, ökade orättvisor, maktkoncentration och hans mångkulturella övertygelse, har tvingats leva i den och dessutom betala för  mardrömmen sedan länge.

Nina Björk skriver om en splittrad värld efter Brexit, Trump och flyktingströmmar, som vi borde sträva efter att hela.

demokrati

Tyvärr saknas konkreta råd, om hur nu det skall gå till? Hon frågar sig på vilka områden ska demokratin, folkviljan råda och på vilka ska den inte råda? Svaret är enkelt, alla frågor som gynnat den politiska eliten, etablissemanget och globaliseringens värstingar har fått stå utanför folkviljan.

Att folket reser sig och protesterar mot detta genom Brexit och Trumps segrar betraktas ännu som nationalism och populism.

Nina Björk oroar sig för att ”goda värderingar” nu ersätts av ”onda” och utgår från gammal vana att gränsen mellan ont och gott bestäms av henne själv och hennes vänster liberala vänner.

När värderingar förändras är det lätt att man faller ner, eftersom den moraliska piedestalen är hög, så kan man slå sig illa.

6 tankar kring ”Gammelmedia försöker förstå världens förändring, men faller mellan stolarna ändå

 1. Tack för ännu en bra krönika, Stefan Löfven gör allt för att avleda
  och muta väljarna, senast bredband och översyn av pensionssystemet.

 2. Det lär finnas nattis också, så barnen inte behöver vara hemma med någon förälder ens nattetid.

 3. Ropen skalla bredband åt alla.Massinvandringen knäcker Sverige,Löfven mutar med bredband.

  1. Din kommentar får mig att minnas demonstrationer i min ungdom med parollen ”Ropen skalla daghem åt alla”.
   Både daghem och bredband har gynnat landet, till skillnad från massinvandringen.
   Harriet.

  2. UTVECKLING SOM BLEV FÖRVECKLING

   Det var en gång ett land som ägde ett Televerk. Det gav landets regering televärk.

   Televerket ägde växelstationer och kopparledningar fram till alla hus med telefon. Verket ägde till en början även ledningar och uttagen i husen. Kunderna fick betala kvartalsavgift för hur många telefonuttag de ville ha. Länge ägde televerket även telefonapparaterna. Så småningom fick folk, som kallades abonnenter, själva köpa telefoner av olika utseenden, som de alltid fått köpa belysningsarmaturer, radioapparater och brödrostar utan att elverket hade monopol på det.

   En dag beslöt höga herrar md kostym och kanske någon hög dam, att statens televerk skulle säljas ut. De höga herrarna kände andra höga herrar i bolagen som ville köpa delar av Televerket. Ingen ville köpa hela verket med alla ledningar som de insåg skulle bli dyra att ersätta då de var uttjänta.

   – Vi som lever på en privat marknad måste färja marknadsekonomins spelregler, förklarade en av spekulanternas höga herrar.

   – Televerket måste styckas upp om det skall bolagiseras, föreslog en hög herre från regeringen med myndig min, som tydligt visade att han visste vad han talade om.
   Ja, så får det bli, instämde de övriga som var bäst på sociala frågor och u-hjälp.

   Många av televäxlarna var nyligen moderniserade med LM Ericssons världsberömda AXE-växlar. För dem fanns köpare, men ingen ville köpa kopparledningarna som löpte på kreosotimpregnerade stolpar eller var nergrävda genom hela landet.

   Man kan ju inte sälja något som inte har köpare. Ingen ville föreslå något så drastiskt som att stycka upp landet i delar för att sälja områdena komplett med ledningar.

   – Då kan vi väl bestämma att kopparledningarna får användas av operatörerna (nytt namn på de som köpte växelstationerna) så länge de håller. När de blir uttjänta får abonnenterna dra nya ledningar om de vill ha telefon, sa någon från regeringen. Det ligger ju dessutom långt fram i tiden, lade han till och tänkte tyst att då är han pensionerad.
   – Utmärkt, vi kommer rekommendera dig till en av de höga posterna i det nya telecombolaget, sa en av spekulanternas höga herrar.

   Senare kom fibertekniken och skyndade på avvecklingen av koppartrådarna. Där jag bor är det mycket berg. Fiberbolaget uppmanar mig att lägga en beställning om ca 20.000 kr men reserverar sig för att utföra åtagandet om det blir för dyrt. Det betraktas som en naturlig reservation i denna bransch.

   Detta är inte det värsta som håller mig vaken om nätterna. 20 000 kan jag till nöds klara jag av om inte pannan rasar i min villa. Förresten, fiber kommer väl höja fastighetsavgiften i ett anslutet område?

   Det som oroar mig mest är ändå inte nya teleledningar. Tänk om regeringen får för sig att bolagisera Trafikverket för att få in pengar till integration och annat som är högt prioriterat?

   – Vi behöver effektivisera Trafikverket, kan någon hög hen komma på.
   Dagens vägnät har rötter sedan Hedenhös tid då vägarna först trafikerades av vägmän och hästskjutsar, senare av bilar med fossila drivmedel.

   – De är verkligen fossiler i daggens samhälle som står inför stora ombyggnader, kan det komma att heta.

   – Nya vägar måste utföras och förses med fiber för att kunna trafikeras av självkörande elektriska fordon. Nya tankställen för ren ström måste byggas och kärnkraftverken byggas om för batteridrift. Då krävs det stor kompetens på olika områden som inte finns i Trafikverket. Därför måste verket styckas upp och säljas ut. Det ger samtidigt staten möjligheter att bygga tiotusentals modulhus och bygga om omoderna ålderdomshem till mottagningsbostäder för invandrad arbetskraft som behövs i vårt glesbefolkade land.

   Det låter ju bra, men tänk om inga privata bolag vill köpa alla vägar? Tänk om bara E-vägar med sina mot och de största riksvägarna med rondeller köps upp?

   Nya vägoperatörer håller i bästa fall driften igång på f. d. trafikverkets övriga vägar några år. Sedan erbjuds kommuner och enskilda bygga nya, anpassade för ny fiberteknik för självkörande bilar. Under några övergångsår får fossilbilar framföras men beläggs av miljöhänsyn med höjd skatt. Därför funderar jag om det är någon idé att rostskyddsbehandla min bensinbil.

   När jag inte ligger vaken och tänker på detta, händer det att jag får mardrömmar och ser mig själv köra bil som Flinta Flintstone. Ni som är unga kan kolla på honom på Youtube.

   1. Tack för en härligt sann och avslöjande kommentar!
    Hoppas bara att Din stuga ingår i statsministerns bredbandssatsning, som han stolt deklarerade i sitt jultal i Enköping. Men vår tillit till dessa ministrar är svag.
    Harriet

Kommentarer är stängda.