Jonas Gardells osanning

Tyvärr orkade jag inte se hela programmet, ”Min sanning” som återupptogs i SVT2 (2016-12-11) med kända personer som intervjuvas av Anna Hedemo. Hon log och visade med sitt kroppsspråk sin beundran för Jonas Gardell, underhållare, författare och dramatiker.
Delar av hans produktion lyfter upp företeelser, som jag ställer mig bakom till exempel mobbing, skambeläggning av aids sjuka, men jag delar definitivt inte hans politiska uppfattning, hans förenklade bild av samhällets- och världens utveckling , alltid i svarta och vita penseldrag.

gardell2
Enkelt uttryckt hurra vad vi mångkulturella är bra!
Jag känner definitivt ingen skuld över Alan Kurdis tragiska död, som Gardell ansåg att vi i väst skall ha.
Jag blir bara förbannad på hans far som tog med sin familj i en ranglig båt, ut på havet från Turkiet, där familjen hade bott under flera år.
Målet var Sverige där gratis tandvård kunde fås, efter att han fått avslag på sin ansökan till Kanada, där hans syster bor.
Det är tvärtom Gardell, kultureliten och ytterst våra vänsterliberala politiker som med sina lockrop om gratis välfärd, vilket i praktiken betyder livstidsförsörjning, som skall känna skuld.
Det var länge sedan våra tänder blev en synlig klassmarkör, men fattigpensionärer, sjuka och arbetslösa här hemma, har inte samma värde som de som lockas hit utifrån, ofta utan asylskäl.
Därför blir jag glad när jag läser ett debattinlägg i Göteborgsposten 2016-11-25 av Rodney Asberg, docent, biståndsarbetare och Ingemar Olsson, författare, där de skriver ”Jonas Gardell, EU och Sverige har fel fokus.”
”…Alan Kurdi drunknade inte utanför Bodrum halvön i Turkiet för att vi infört gränskontroller till Sverige. Det är snarare tvärtom”
….”Asylrätten har blivet en produkt på en marknad där bara de som har råd får rätten till asyl prövad.”
Men denna glädje blev kortvarig när jag läste i ”Nya Tider” v.46 om ”Statliga miljoner till kända extremister.”
Vetenskapsrådet delar frikostigt ut bidrag på sammanlagt 65 miljoner till projekt som kallar sig antirasistiska, det vill säga rasistiska till alla som inte delar deras vurm för islam.
Mattias Gardell (bror till Jonas) får en nätt liten summa på tre miljoner, hans fru Edda Manga får 5 miljoner för att studera metoder för att mäta diskriminering och den flerfaldigt brottsdömde Tobias Hubinette får 1,8 miljoner för studien ”Att rasialisera Sverige” osv.
Trots kris på ”Forum för levande historia” så regnar det nya miljoner till en verksamhet som inte fungerar.
Jag ser hur hela Sverige är insvept i ett tjockt täcke av värderingar från vänster, från ungarna i förskolan till parnassens topp.
En vänster som övergivet landets arbetare, där mantrat är håll käften och skäms om du inte tycker som vi.

7 tankar kring ”Jonas Gardells osanning

 1. Rodney Åsberg och Ingemar Olsson har en poäng i att det inte nödvändigtvis är de flyktingar med störst skyddsbehov som lyckas mot alla odds att ta sig fram till Sverige. Som lösning föreslår de att vägarna för dessa ska strypas och att man i stället tar emot de mest behövande som kvotflyktingar. Men att få Sverige och många andra länder att höja kvoterna så mycket att det matchar behovet och, när man har lyckats med denna kvadratur av cirkeln, även får en tillräckligt stor och fungerande apparat på plats för att handplocka flyktingar, kommer att ta tid, mycket tid. Vad ska hända med de realt existerande flyktingar som i brist på alternativ måste betala flyktingsmugglare under denna sannolikt långa tid? Mötas med örlogsfartyg på Medelhavet? Bogseras tillbaka med våld? Utlämnas åt Erdogans godtycke med EUs goda minne och betalning?
  Utan en lösning för de flyktingar som pockar på Europas och Sveriges dörr här och nu blir en stopp för dagens flyktingar i utbyte mot att lova handplocka kvotflyktingar så småningom bara den obotfärdiges förhinder.

 2. Jonas Gardell är mediernas favorit och tillhör dom ”goda”, som ofta kommer från överklassvänstern.

 3. Det märkliga har skett, att forna tiders vänster, som kämpade för småfolkets bästa, demonstrerade mot västimperialismens bomber i öster osv, denna vänster byttes ut.

  Istället kom en så kallad vänster med helt andra preferenser. Nationalism, som förr var en förutsättning för att bli en god internationalist, har övergått i globalism, flört med Nato, och möjligen även stävan att avskaffa kulturell mångfald genom blandning.

 4. Jag gillade ditt inlägg. Den nästan i allt genomskådande Winston Churchill gillar jag oxå

 5. De mångkulturella har blivit de mångpolitiska. Tidningars kulturredaktioner ägnar sig marginellt åt konst, teater och musik, utan mest åt politisk propaganda.

  Politiker i väst fokuserar på fel problem när de söker lösningar på flyktingkriser. De räds säga sanningar, varför folk i en del länder har låg levnadsstandard och konflikter. Det beror i stor grad på deras värderingar som delvis är medeltida. Inger folk kan åstadkomma välstånd om kvinnor inte får lämna bostaden och män i hög grad ägnar sig åt religion. Varje folk bör få leva som det vill men också ta konsekvenserna. Det får svenskarna göra när migrationsnotan skall betalas.

Kommentarer är stängda.