”Ställ krav på invandrarna – all kultur är inte underbar”

I lokalpressen kan mindre politiskt korrekta artiklar förekomma.
Kanske huvudstadens ideologiska filter har mindre hållfasthet utanför tullarna?
Eller börjar media inse att verkligheten inte längre går att blunda för?

I denna artikel från Hallands Nyheter skriver Soheila Fors från Syrien om hedersförtryck.
Kanske vänsterns pekpinnar med främlingsfientlighet blir mindre långa, när detta skrivs av personer som ingår i dess hyllade identitetspolitik?

”Ställ krav på invandrarna” – all kultur är inte underbar

hedersfortryc

VARBERG Soheila Fors som föddes som kurdisk prinsessa har upplevt våld och förföljelse, både i sitt hemland och i Sverige. Hon tycker inte om radikaliseringen som sker i förorterna. – Vi har varit för flata och naiva, säger hon.
Camilla Hentschel
04:00 – 7 nov, 2016
I kväll föreläser hon i Folkets hus i Varberg. Soheila Fors ligger bakom fem samlingsplatser för kvinnor i Sverige, så kallade Tehus men också för Saras Hus som är Sveriges största skyddade boende för enskilda och familjer som lever under hot från hederskulturen.
– Vi har många unga flickor som har blivit bortgifta i sina hemländer. En av dem var bara nio år.
Sedan Soheila Fors kom till Sverige 1994 har samhället förändrats. Det har blivit värre, anser hon, och hon är tydlig med vad hon tror det beror på.
– Det är den religiösa radikaliseringen som gör att kvinnor i högre grad tvingas bära slöja. Invandrarna måste få förklarat för sig att svenska lagar gäller i Sverige. Jag förstår inte varför vi är så flata, säger Soheila Fors.
Hon tycker att det är ett problem att det inte går att diskutera situationen utan att bli betraktad som rasist.
– Det är inte rasistiskt. Mångfald är bra men all kultur är inte underbar. Religionen är inte mitt problem, mitt problem är förtryck och våld.
När Soheila kom till Sverige var hon gift med en landsman men fick fly till ett skyddat boende i Göteborg efter att hon blivit misshandlad av honom.
– Allt blev värre när vi kom till Sverige. Det samhälle vi kom ifrån var inte så öppet som här och han hade svårt att ta det. Han blev mer kontrollerande, säger Soheila Fors.
I december startas ett sjätte Tehus i Sverige, denna gång i Lidköping. Målet med Tehusen är att bryta invandrarkvinnors isolering. Där kan kvinnor träffas och umgås.
– Vi försöker nå de mest utsatta, ofria kvinnorna. Språket är jätteviktigt för att kunna ta del av samhället.
I somras var hon nere i Syrien för att hjälpa till och hon ser vikten av att bygga upp raserade samhällen på nytt.
– Det är de allra fattigaste som är kvar, de som inte kan fly. De måste stanna kvar och kämpa. Vi måste hjälpa dem på plats, säger Soheila Fors.”

https://www.hn.se/nyheter/varberg/ställ-krav-på-invandrarna-all-kultur-är-inte-underbar-1.3930485

Kanske det till slut kommer en artikel i systemmedia om att invandringen varit för stor för landets kapacitet?
Tyvärr sitter minister Ylva Johansson nu på sin kammare (en 9 rumslägenhet i city) och funderar ut lämpligt straff till de kommuner som inte längre klarar att ordna fram bostäder åt fler nyanlända, men innan hon inser sina fel har nog jag lämnat jordelivet.

En klarsynt kommentar från signaturen ”Trodé”

”Anledning till konflikter och låg levnadsstandard i vissa länder beror ofta på befolkningens värdegrund i sådana länder. Den tar de med sig hit och inför här med våra regeringars stöd. Integration innebär att svenskar skall anpassa sig till invandrarnas värderingar. Se på badhusen, se på gatorna i invandrartäta områden, se på stenkastning, och tvångsgiften.

Folk i alla länder bör få leva som de vill men ta konsekvenserna av sin livsstil. Om de vill ha mer av västerländsk livskvalitet bör våra politiker uppmana dem att införa en del av västerländsk livsstil i sina länder, inte uppmuntra återföring av medeltida värderingar i väst.”

2 tankar kring ””Ställ krav på invandrarna – all kultur är inte underbar”

  1. Ibland blir jag trött på tjatet om mänskliga rättigheter. Finns det inga mänskliga skyldigheter?

  2. Läste just:
    Den som väljer att ta sin tillflykt till Sverige har inte bara rättigheter, utan också en lång rad skyldigheter.

    Ann Heberlein

Kommentarer är stängda.