Kloka kommentarer

Åter Tack till er som läser mina blogginlägg och till alla som kommenterar.
Att få återkoppling, tips och stöd värmer. Det finns så mycket kunskap och klokskap bland nätets läsare, som aldrig får sättas på pränt i traditionell media, för där finns ett tjockt filter, som ständigt förnekas.
Jag lägger ut nästan alla kommentarer, med undantag av spam. I dag på morgonen kom den här som jag vill lyfta fram från signaturen ”livinginlietopia” 25 september, 2016 kl. 08:39

”När jag växte vill jag minnas att ”media m.fl” beskrevs som ”tredje statsmakten” eller ”den granskande makten”. Det var underförstått att dessa stod på medborgarnas sida och att vi (medborgarna) inte kunde klara oss utan dem. ”Fria medier” var ett av det demokratiska samhällets kännetecken, och därför var exvis ”presstöd” en bra ide’.
Vi var tacksamma över hur vist allt var ordnat, och över hur trygga vi kunde känna oss. Inget ont kunde ju ske, utan att vi blev informerade om det.
Sedan dess har det hänt en del, både med världen och med oss själva.
Uppvaknandet har inte varit behagligt, även om den ökade medvetandegraden rent definitionsmässigt måste vara positiv. Att den exekutiva makten, den lagstiftande makten och den ”granskande makten” numera utgörs av samma grupp av människor, är alltmer tydligt.
Verklig censur råder numera, och utövas faktiskt av i princip samma människor som högljutt försvarar yttrandefrihet och besläktade rättigheter.

censur
Centraliseringen av makt, opinionsbildning och ägande når, i det fördolda, allt högre nivåer. Och försvaret av dessa ondskefulla strukturer känner nästan inga gränser.
Att man inom Main Stream Media, på demokratiskt och juridiskt tveksamma grunder, gör sig av med alla som arbetar för ”sanning och rätt”, är symptomatiskt.
Numera känner sig eliten sig så säker i sadeln att man inte längre upplever sig behöva vara så försiktig, när man driver sin agenda. Tonen blir allt hårdare, lögnerna allt genomskinligare och, resultaten för de vanliga medborgarna, allt mer påtagliga.
Fast eliten håller oss i ett hårdare grepp än någonsin tidigare, har ändå en känsla av desperation smugit sig in hos dess företrädare.
Folket har börjat göra motstånd. En process har tagit sin början. Där har alla vi demokrater ett ansvar.”

3 tankar kring ”Kloka kommentarer

  1. Mahatma Gandhi som visste det mesta om den civila olydnadens teori och praktik kan kanske tjäna som en källa till inspiration. Vad vet jag? men jag tror han kan rekommenderas

  2. Hur journalistilen förändrades och gick från att Granska makten till att Skydda makten lär bli ett omfattande forskningsområde i framtiden.

Kommentarer är stängda.