Sverigedemokraternas färd från paria till samarbetspartner?

Nu tycker Jan Björklund (L) att regeringen skall bjuda in SD till samtal som förs över blockgränsen, medan hans polare förskräcks och undrar om han glömt deras förflutna? Deras eget förflutna är däremot glömt.

sd

Statsministern avvisar bestämt förslaget i dag, men frågan är hur han och övriga partier gör i morgon?
För det som var fult i går är OK i dag, när regeringen tvingades att svänga 180 grader i migrationspolitiken, inte ens Åsa Romsons tårar kunde då hindra besluten.

Hur Björklund och andra partiledare agerar i morgon vet vi inte. Fortsätter SD:s framgångar i opinionsundersökningarna, så kan de tvingas att öppna dörren.

Denna kloka kommentar fick jag angående Jan Björklunds förslag att släppa in SD i samtal om övergripande frågor av signaturen ”Nisse”.

”Nu har Jan Björklund (L) upptäckt att det går att kamma hem poäng genom att apa efter SD.

L tycks tävla med M om att locka till sig SD-väljare. Först genom att kräva SD:s deltagande i blocköverskridande överläggningar.
Sedan genom att vilja stoppa muslimska friskolor. Vad bli nästa bete?

De gamla partierna har gradvis förstått att de håller på att måla in sig i ett hörn.

Jag tror att JB är så pass slipad att han nu tar ett långt skutt över målningen för att landa på säkra sidan, där färgen torkat, så att säga.

Men detta är bara ett steg.

Det kommer nog fler, men med stora mellanrum. Att vända skutan får ta sin tid, om hon inte ska kapsejsa.

rasist

Jodå, FP var med om att peststämpla SD, och för att slippa tappa ansiktet backar de nu ur långsamt så ingen ska märka att de går emot sin egen forna policy.

Det står väl i första kapitlet, första paragraf i partiledarens manual, att stoppa varje nytt parti med alla medel.
Först ska man kolla vilka länkar i partiets kedja som är svagast. Så angrips de. Sen hittar man på falska beskyllningar, gör en karikatyr av nykomlingen, varpå man angriper vrångbilden.

Så gjorde man även med MP i början, ljög. Numera sitter MP i högsätet och ljuger med de andra mot nästa nykomling, och med tiden är kanske SD i samma roll, dvs att ljuga om nästa nationella parti”.

Historien upprepar sig bara. De som förtrycker andra ser aldrig förtrycket själva. Om de förtryckta får makten, så blir de dom nya förtryckarna.