Traditionell media tappar läsare och förtroende, medan nätet skriver om det de ”glömmer”.

När man är pensionär finns mer tid att läsa, där är internet en outtömlig källa.
Att ta del av allt är en omöjlighet, men att göra nedslag från vänster till höger är en början.

Förr hade traditionell media åsiktsmonopol, det som stod rikstidningar och lokaltidningar var sant som amen i kyrkan.

I dag är det tvärtom, läsarnas tilltro till media med journalistkår sjunker som en sten, inte minst i frågor som rör invandring har rapporterats från flera opinionsinstitut.

Internet utgör alternativ, det är lättillgängligt, snabbt uppdaterat och har många källor att välja ur.

media

När fler källor rapporterar om samma sak, ökar trovärdigheten och sedan väljer vi uppfattning utifrån egen erfarenhet.

Politiker tvingas i dag att göra tvärtom, bara ta del av det som stämmer med partiets ideologi, oavsett verklighet, annars viner partipiskan från partistyrelsen och karriären tappar fart, du åker ut i kylan och tappar uppdrag.

Tyvärr sköter inte traditionell media sin huvuduppgift om en saklig, faktabaserad framställning, utan hemfaller till subjektiva, känslofyllda reportage, vilket är förutsättning om man som journalist vill ha jobbet kvar.

När det gäller invandring-flykting- och asylpolitik är det vänsterliberala filtret mycket stort med DN:s redaktör Peter Wolodarski i täten. Ägaren Bonnier måste blidkas oavsett sanningshalt, men tidningsdöden fortsätter trots allt.

När tidningskoncernen Stampen nyligen gick i konkurs, så blev rekonstruktionen beviljad, ¾ delar av skulderna avskrevs, så skattemyndigheten, dvs. vi skattebetalare fick stå där med lång näsa. En sådan viktig politisk megafon måste räddas oavsett pris.

Under flera årtionden har migrationen med det mångkulturella samhället framställts som endast berikande och lönsam för landet.
Att vi med erfarenhet av rehabiliterings- integrationsarbete såg dess motsats redan för 30 år sedan, bemöttes först med argumentet om att vi hade ringa kulturkompetens, sedan med främlingsfientlighet och rasism.

När forskare i sina vetenskapliga arbeten publicerade samma erfarenheter som vi hade noterat i vårt dagliga arbete, blev de också anklagade för rasism och när fler från den akademiska världen rapporterade om samma sak, då bytte media strategi, deras vetenskapliga arbeten bemöttes med största möjliga tystnad.
Forskare vars vetenskapliga arbeten inte höll sig inom den rätta läran, fick inte längre komma till tals.

I dag när landets massinvandring påverkar hela samhällsekonomin, så tvingas politikerna motvilligt inse att deras ideologi inte stämmer med verkligheten.

Kommuner knäar under bördan om att ordna fram bostäder till nyanlända, framför näsan på de som stått minst 10-15 år i bostadskö, köer blir allt längre till vård- omsorg, skolresultaten sjunker som en sten, polis- och brandkår har svårt att utföra sina uppdrag i alla parallellsamhällen, där svensk lag inte längre gäller
Oavsett vad som händer får inte invandrarna från medeltida kulturer skuldbeläggas, den politiska adeln med sina rödgröna lakejer tar till alla medel för att skydda sina vänner.

Politikerna är nu utan svar på hur deras ansvarslösa politik skall kunna vändas och klarar inte längre av att upprätthålla rättssamhället, kontraktet med medborgarna gäller inte längre, medan våra domstolar obekymrat tävlar i snällhet.

Tyvärr fortsätter media på sin inslagna väg och har ytterst svårt att sakligt förhålla sig till verkligheten. Det är som om de på nytt försöker ladda om demoniseringskanonerna, i sitt förakt och hat mot internets alla nyhetssajter, som rapporterar om det som de själva glömmer.

Alla nyhetssajter, bloggar, nättidningar betecknas som högerextremistiska hat- och främlingsfientliga platser.
Med ord som hat, främling och rasist kanske de lyckas skrämma några läsare som ännu tror på deras egen tidnings saklighet.

I USA är nu den alternativa nyhetssajten ”Drudge Report” nu näst störst av alla. Malt Drudges startade den under 1996 som ett nyhetsbrev med länkar till andra intressanta artiklar. Sajten hade 1,5 miljarder sidvisningar i juli i år.

Det är en utveckling som medias redaktörer med ägare inte vill förstå och politikerna vill inte mista sin megafon utan går oförtrutet in med mer skattesubventioner.

Journalistkåren är en garant för vår demokrati, säjer vår kulturminister, som gödslat pengar till muslimska föreningar, där hatpredikanter ostört fått predika om död för alla otrogna själar.

Här är ett litet axplock av svenska nätsajter som rapporterar om det som traditionell media oftast glömmer.

– Avpixlat
– Fria Tider
– Morgonbladet
– Nya Tider
– Nyheter i dag
– Newsvoice
– Ny Dag
– Samtiden
– Dagens Opinion
– Ledarsidorna.se

Därutöver finns många lokala nyhetstidningar på nätet, som inte verkar vara lika hårt tyglade i den rätta mångkulturella berikningsläran, som nu äntligen faller isär.

Lästips: http://nyheteridag.se/ville-rapportera-sakligt-om-migratione-blev-sparkad-från-sveriges-radio/

5 tankar kring ”Traditionell media tappar läsare och förtroende, medan nätet skriver om det de ”glömmer”.

 1. Undrar lite om någon vet varför de barn som nu kommer inte drabbas likt de apatiska barnen på 90-talet?

 2. Apropå Wolodarski
  I samband med att han tillträdde tjänsten, som chefredaktör på DN, medgav han offentligt att han var sionist och att han var stolt över det. Staten Israel planerades, grundades och leds av anhängare till den sionistiska rörelsen – den är en erkänt sionistisk stat. Den israeliska flaggan har två blåa linjer ovanom och nedom davidsstjärnan. Dessa symboliserar floderna Eufrat resp. Nilen. Enligt sionisternas plan skall Israel lägga under sig allt territorium mellan dessa floder.

  Nå, vad har nu detta att göra med Wolodarskis policy på DN och hans skriverier att göra? Svaret är: Allt!

  Minsta uttalande av en sionist har alltid staten Israels intressen som utgångspunkt. Där har vi förklaringen till Wolodarskis märkliga försvar av judehatande muslimers rättigheter i Europa. Det är också därför som sionisten George Soros arbetar så intensivt på att sätta fart på invandrings-tsunamin från Mellanöstern och framför allt från Syrien. Genom att tömma Syrien på vapenföra unga män, blir den kommande ockupationen av det landet så mycket enklare. Dessutom skall ju Stor-Israel sedan tömmas på muslimer – så som man tömt Lill-Israel på palestinier. Om muslimerna redan har etablerat sig i Europa, kommer den etniska rensningen att gå som smort.

  Det är därför, och ENBART därför, som Wolodarski är en så fanatisk förespråkare för muslimers rättigheter – i Sverige och Europa, vill säga, inte i Mellanöstern och framför allt inte i Israel.
  Svarahttp://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2016/08/wolodarskis-tur-att-forsvara-islamiska.html#comment-form

 3. En nyhetsaggregator underlättar för en att hålla koll på många alternativmediasidor.
  kimmoa.se är den bästa jag hittat.
  En Svensk variant av Drudge är bubb.la den kan också rekommenderas.

 4. Tja, orkar snart inte läsa om eländet. Men bara en kommentar. Jag har 19,5 år i Stockholms bostadskö och det jag blir erbjuden är bostad i: Rågsved, Järfälla, Huddinge och Tensta! Där fick man för några år sedan bostad nästan omgående.

Kommentarer är stängda.