Ledarskribenter som får stå lite utanför åsiktskorridoren

Det finns faktiskt små ljus i traditionell medias mörker.
Alice Teodorescu är ett exempel, hon skriver verklighetsbaserade ledare i Göteborgsposten till skillnad från många av sina kollegor.
Anna Dahlberg i Expressen och Amanda Björkman i DN är andra skribenter, som får stå lite utanför åsiktskorridoren.

Frågan är om de skall bli inknuffade igen eller om fler ser öppningen?

Redaktörerna går visserligen i ägarnas ledband, men trots skattesubventioner så måste tidningen ha läsare, sjunker upplagan så sjunker även vinsten.

Kanske är det så även för Bonnier att när vinsten sjunker så sjunker även de ideologiska principerna?

Tänker åter på Groucho i bröderna Marx som glatt säjer…”Detta är mina principer. Men om du inte gillar dem så har jag fler.”

Här är Alice Teodorescus ledare i Göteborgsposten 2016-08-13

”Stor förlust att Hadzialic lämnar det politiska rampljuset.
Även om brottet är ringa i juridisk mening, ser det inte bra ut att en gymnasieminister agerar så omdömeslöst. Med sin lön hade hon dessutom kunnat unna sig taxi.

”Jag anser att det jag har gjort är väldigt allvarligt. Jag har uppfostrats för att ta ansvar för mina handlingar.”
Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) meddelade vid en presskonferens under förmiddagen att hon avgår efter att ha fastnat i en poliskontroll med 0,2 promille alkohol i blodet. .Även om brottet är ringa i juridisk mening, ser det inte bra ut att en gymnasieminister agerar så omdömeslöst. Med sin lön hade hon dessutom kunnat unna sig taxi.
Stor förlust för svensk politik
Samtidigt är det en stor förlust att Hadzialic nu lämnar det politiska rampljuset. På senare tid har hon tagit strid mot den identitetspolitiska epidemi som sprider sig i Sverige och tydligt stått upp för individens skyldigheter, inte bara rättigheter. Hon har talat om vikten av att ta ansvar. Att hon nu avgår, och tar just ansvar för sina handlingar, visar att det var mer än bara tomt prat. Att mista en sådan minister är sorgligt.
Varför nolltolerans?
Samtidigt kan man fråga sig varför nolltoleransen mot den här sortens förseelser, av privat karaktär, är så etablerad i Sverige. När avgick en svensk politiker senast för att den uppvisat dåligt omdöme i sin politiska gärning?”

Svaret är mycket enkelt, skulle alla politiker som visat dåligt omdöme avgå, så blev det inte så många kvar!

7 tankar kring ”Ledarskribenter som får stå lite utanför åsiktskorridoren

  1. Landstingsråd i Norrbotten Kent Ögren åkt 3 ggr gör GROVT rattfylleri och satt kvar sedan dess i minst 15 år. Jah tror att han också hade råd att ta taxi.

  2. En minister som kör rattfull skall inte vara minister. Hade hon stannat kvar på sin post hade politikerföraktet blivit än större. Det är politikerna som ansvarar för lagarna. Men jag kan hålla med om att hon verkar vara en bra politiker. Synd bara att vi sörjer en som varit bra när även alla de andra borde vara lika bra.
    Men hon ” sonar” nu sitt brott och kommer sannolikt tillbaka. Förhoppningsvis lite mer ansvarsfull.
    Gillar att läsa det Alice Teodorescu skriver.

  3. Det hon gjorde är tydligen tillåtet i Danmark. Det finns för övrigt över hundra olika körkortskompetenser inom EU något för EU federalisterna tänka över

  4. Det är oförlåtligt att synda mot Bibeln (och Korananen för den delen) som hon gjort och detta skall ej försvaras. ALKOHOL är synd. Tur det inte var sjöfylleri för det är en värre synd.

  5. Alice Teodorescu är en klart lysande stjärna på den annars så mörka och bottenlösa media träsket.

Kommentarer är stängda.