Almedalens journalister är mer upprepande papegojor än nyhetsförmedlare.

Den 5 juli var det statsminister Stefan Löfvens tur i Almedalen.

Han tog upp många relevanta frågor som till exempel åtgärdspaket för att stävja segregationen i utanförskapsomräden, religiös extremism, förtryck av kvinnor och oliktänkande, arbetslösheten mm.

Journalisten från SVT2 som intervjuade statsministern efter hans tal, lät som en raspig, gammal grammofonskiva som hakat upp sig eller som en upprepande papegoja.

Alldeles före intervjun, sände Aktuellt sin vana trogen, ett subjektivt känsloreportage om en ensamkommande pojke på en flyktingförläggning, som nu var mycket ledsen över regeringens åtstramning av flyktingpolitiken.
Vilket kan förhindra framgång med hans ”ankareffekt” för resten av hans familj.

Gång på gång upprepade journalisten med en dåres envishet till statsministern ”Vad säjer Du nu till Ahmed?”

Statsministern förstod Ahmeds frustration och förklarade lugnt, att i nuläget finns ingen annan möjlighet än åtstramning för att undvika total kollaps på migrationsverket, flyktingförläggningar och ute i kommunerna.
Han upprepade gång på gång att Sverige under fjolåret tog emot 162.000 flyktingar, avsevärt mycket mer/invånare än något annat EU land, men det hjälpte inte, för är man impregnerad med faktaresistens som är man.
Tyvärr en sjuka, som majoriteten av journalistkåren verkar ha drabbats av.

Den 7 juli var det Jimmie Åkessons tur att bli intervjuad efter sitt tal av en journalist med samma fäbless för pappegojupprepning.
Nu gällde det sexuella trakasserier och våldtäkter mot unga flickor på festivaler nyligen.

Journalisten var mycket upprörd över att Åkesson vägrade ta tillbaka sitt påstående om att majoriteten av dessa övergrepp utfördes av ensamkommande pojkar och män från en medeltida kultur där kvinnan betraktas som mannens ägodel.
Inte en skugga får falla över dessa förövare, verkade vara intervjuns utgångspunkt.

Jag upprepar från inlägget den 6 juli ”Elefanten i rummet som ingen vill se.”
Polisen i Karlstad blev JO anmäld för sitt uttalande, att det inte rådde någon tvekan om vem/vilka som hade tafsat på unga tjejer på ”Putte i Parken” festivalen, nämligen ensamkommande pojkar från ett flyktingboende i närheten.
Detta uttalande kunde man läsa under fm den 2/7 på www. varmland.polisen.se, men på eftermiddagen var detta förskräckliga och kränkande uttalande borttaget. Troligen blev polisbefälet i Karlstad Per Arne Eriksson tagen i örat av SR och kanske även av olyckan vi har till rikspolischef Dan Eliasson.
Hans tafsa inte armband borde bytas ut mot handbojor, som Jimmie Åkesson så illustrativt visade under sitt tal.

Rikspolischefen lovade att avgå om Jimmie Åkesson skulle bli statsminister efter valet 2018.
Vi får hoppas att detta löfte kan inspirera fler att rösta på SD, för annars är risken stor att framtida festivaler kommer att kallas ”Muhammed i parken.”

Att journalistkåren bara orkar snyfta vidare i sina ideologiska känsloreportage, helt förblindade av upphöjd identitetspolitik och kulturrelativism.

Det är ett svek och förakt mot oss tittare och läsare att bara snyfta vidare, i stället för att ge oss relevanta fakta från olika källor, så vi själva kan ta ställning.

Jag är nu rejält trött på dessa pladdrande papegojor sittande på sina höga moraliska piedestaler.

Mitt råd är; Kliv ner, gör ert jobb och se verkligheten som den är, för målgruppen för era snyftreportage orkar inte mer!

2 tankar kring ”Almedalens journalister är mer upprepande papegojor än nyhetsförmedlare.

  1. Tack Hariett! För allt du skrivit i din blogg! Jag läser nästan dygnet runt svensk pkmedia men mer utländsk media för att få veta VAD SOM VERKLIGEN HÄNDER. Jag är svårt sjuk,Jag får ingen vård, har kämpat men ingen vill ta ansvaret för jag kommer troligtvis dö om de för si eller så. Jag får ingen vård, trots att hag är mer påläst än specialisterna och kan bli frisk av vissa mediciner. De har dömt mig till en kontorsstol på hjul ,i den sitter jag varje timma carhe dag varje månad. Svåra smärtor, lidandejag har gett upp är för svårt sjuk för att besöka ytterligare akutmottagningar som är utan kunskap och vilja. Varje dag tänker jag att jag måste starta en blogg! Som din. Jag måste få det svenska folket att vakna ur sin Törnrosa sömn! Sluta upp med sitt strutsbeteende. Jag frågar mig i vilket annat land hade folket låtit det gå så här långt? Utan att göra uppror! Agera, demonstrer, ja kanske t.o.m försökt sig på att störta regeringen? Inbördeskrig? Att vara så svårt sjuk ,inte få den vård jag behöver för att fortsätta få leva bara vänta på döden ,känna jur livet rinner ur mig,Att se på landets fullständiga kollaps, att veta hur det kommer gå, att varje dag oroa sig för sina vuxna barn,min dotter som bor överallt sedan socialtjänsten gav henne ett rum på ett slags hem där det endast bodde ensamkommande flyktingmän förutom en barnfamilj hur männen stirrade hatiskt på min vackra dotter, hur hon grät sig till sömns var livrädd där sov ingenting för att åka till sitt arbete! För hon vägrar förlora sitt livs första jobb som till slut kan leda till egen bostad i stan. Hon står inte ut med tabken att komma till landet ,isolerat se sin sjuka mamma på 49 år plågas och leva isolerat från vänner och ha socialbidrag. Jag oroar mig för henne, jag vet att när som helst kan och kommer det ske DAESH ( ISIS) attacker. Jag oroar mig för min son som är arbetslös ,mycket duktig,kunning,intelligent men är man därför får han inte lika lätt arbete. Socialtjänsten gav han en ”tillfälligt” boende,i en skrubb! Med kokvrå på en liten landsort och känner ingen. Han lever fullständigt i isolation som lett till allvarlig deoression. Att inte ha råd att hälsa på vänner eller göra något. Han lever som vore han ensam på jorden. Jag oroas över mitt barnbarn som har en mor som misshandlar och vanvårdar sitt barn och socialtjänsten låter det fortgå. Jag gråter. För hela svenska folket för de förstår inte vad de gjort! När de röstade för EU, å Reinfeldt och Löfven. Jag känner sorg för alla sexofredade,våldtagna,barn,ungdomar vuxna,bådea könen. Sorg för alla sjuka som inte får vård längre. Sorg för alla fattigpensionärer och ensamstående bpda grupper svälter då å då på riktigt i Sverige 2016. Det är skamligt. Sorg över att landet inte tar lika väl habd om de egna folket som de gör med flyktingarna. Sorg för min mor fick ligga på Östa sjukhuset en hel dag med stroke! Som p.g.a detta fick bestående men som hon lider svårt av, sorg för att jag är för sjuk att ta hand om henne.
    Sorg inför de blodbad som inom väldigt snar framtid komner ske runt om i landet, Precis i övriga EU. Enda skillnade på oss å övriga EU är att vi är inte rustade… Det kommer bli katastrofalt.
    Vet att för ungå detta blodbad och tom ett eventuellt muslimskt övertagande av landet borde jag sälja det lilla jag äger och fly till ett tryggare land men vem skall den dagen finnas där som stöd och vis i överlevnad för de mina? Vem skall rädda mitt lilla barnbarn? Jag? Kanske, med mycjet tur jan jag kanske hänta de mina å fly. Landsförrädare? Nej. De som röstat fram EU och senaste två regeringar, och alla politiker och hela EU etablissemanget, media, De är de riktiga landsförrädarna.
    Gud hjälpe oss.

Kommentarer är stängda.