Vårbudgeten 2016, ”en Volvo 90” med begränsade sittplatser.

”Sverige går som en Volvo 90” sa finansministern när den nya vårbudgeten presenterades i går.
Om nu Sverige går så bra varför inte passa på att ta bort den orättvisa beskattningen av pensionärernas pensioner?
Men jag får inte ihop det,
Hög tillväxt, låg inflation, riksbankens minusränta på 0,5 %, hög arbetslöshet som ständigt ökar bland migranterna, ständiga besparingar inom stat, kommun och landsting.
Skattehöjningar väntar och regeringen måste ta gigantiska lån för att finansiera migrationen.
160 miljarder extra till massinvandringen utöver de budgeterade 300 miljarderna fram till 2019 behövs.
En liten jämförelse, så kostar det ca 8 miljarder att ta bort pensionärsskatten, men det finns inte på regeringens agenda. Medelklassen och invandrarnas röster är betydligt viktigare, inte de gamla som slitet och arbetat hårt för att möjliggöra vår välfärd.
Kostnaderna för nyanländas etableringen stiger, från 15 till 56 miljarder fram till 2020, det är en låg beräkning. (DN 2006-04-13)
I dag är etableringsersättningen på 22.000 kr efter skatt. Kanske har det fått centerns partiledare Annie Lööf att mumla om lån i stället för bidrag utan minsta motprestation.
Vem tar alla pengarna om nu Sverige går så bra?
Men jag förstår att antalet platser i en Volvo 90 är begränsade.
Statsminister Stefan Löven sitter bakom ratten, bredvid sitter nog finansminister Magdalena Andersson och kanske vice statsminister Åsa Romson har lyckats klämma sig in i sista stund. För baksätet är överfullt. där trängs en feminist med otaliga migranter med eller utan asylskäl. Fattigpensionären som hoppades på skjuts, får halta hem med sin rollator.
Visst Volvos värde varar, men med detta överlass och med en chaufför som inte hittar vägen framåt, för tilltron till bilens GPS är skral, för råden stämmer ju inte med vad Henrik Arnstad sa om den rätta vägen.
Bilens värde sjunker snabbt, precis som ryktet om vår humanitära stormakt, som nu kört fast.