Gräddfil bara för vissa, mot egen lägenhet i city

Tänk vad härligt att kunna får en lägenhet i Stockholms innerstad, enda kriteriet är att du är nyanländ flykting.
Nyinflyttade svenskar till huvudstaden med jobberbjudande, kan få vända hem, när tak över huvudet inte går att finna.
Att få besittningsrätt för en lägenhet i city tar minst 20 år. Att köpa en bostadsrätt, existerar bara om unga har förmögna föräldrar som kan gå in med kapital eller stå som borgenär.
Nu skall det byggas för nyanlända i Stockholms city, självklart är bara det bästa gott nog.
Nu finns plötsligt mark både på Djurgården och Östermalm. Med gångavstånd till instegsjobben, kanske lönen kan sänkas ännu mer.
Att tidigare ungdomsrabatt inte gav nämnvärt fler jobb, verkar politikerna blunda för och att det finns andra faktorer som försvårar integrationen, som språk, religion och kultur, det existerar inte.
Instegs- och nystartsjobb låter positivt och trevligt och med skattebaserad finansiering är det inga problem.
Kanske är denna bostadsplanering i huvudstaden, exempel på nya och friska integrationsförsök hos yrvakna politiker, som inte hängt med?
Tidigare etableringslotsar, skattesubventionerade jobb och SFI bonusar gav klen utdelning, men kostade miljarder av våra skattemedel. Att ta lärdom och dra slutsatser av tidigare misstag, är ingen utmärkande egenskap hos våra företrädare, de bara skyller på andra eller helt förnekar dem.
Varför har våra politiker inte tidigare kommit på denna idé om city lägenheter till alla bostadslösa kan man undra?
Kanske fallerar värdegrunden om allas lika värde, med snabbspår till jobb och gräddfil till citylägenhet utifrån etnicitet?
DO borde ta sig en titt på detta framtida fenomen, där risken är stor att en grupp blir värd lite mer.
Betalning och försörjning sköter vi andra genom våra höga skatter. Bankerna och byggherrarna kan då sova lugnt om natten. Politikerna får änglavingar av sin humanitet, medan vi som sliter och släpar, bara häpnar över gräddfiler som underminerar solidaritet, rättvisa och skapar farliga sprickor i samhällets väv.
Särbehandling ger bara sprickor, men det är magstarkt när de som orsakat dem, endast står tryggt på kanten och ropar ”Tillsammans klarar vi det!”

Lästips!
http://www.svd.se/flyktingkvarter-kan-byggas-pa-ostermalm/om/den-lonsamma-asylmarknaden