Största möjliga tystnad!

Francois Bronettis magiska ord på Cirkus Scott var ”Får jag be om största möjliga tystnad” inför halsbrytande nummer.

När det gäller baksidan och konsekvenserna av Sveriges destruktiva invandrings-flyktingpolitik kan denna uppmaning liknas vid våra politikers metod under många år, att proklamera tystnad om invandringens baksidor. Invandringen var bara berikande och lönsam. Punkt.

Men ett barn kan lätt räkna ut, om nu invandringen varit så lönsam, varför har inte andra länder också förstått detta?

Politiken har ivrigt hejats på av lojal media, som tävlat med varandra i svart/vita, förenklade reportage. Under allt för lång tid har journalistkåren vinklat sitt arbete efter sin egen agenda, som vanligen gått i röd/grönt tecken. För att vara god är härligt så länge mitt eget liv inte påverkas utan snarare berikas! Det vet många asylbaroner och hela flyktingindustrin.

Troligen har de aldrig reflekterat över Margret Thatchers bevingade ord, ”problemet med socialism är att förr eller senare tar andras pengar slut.”

Kanske journalistutbildningarna inte längre lär ut vikten av att berätta sant, relevant och tillräckligt från alla sidor av ett samhällsproblem för att ge sina läsare kunskap? Media och SVT har i sin humanitära förträfflighet förvanskat fakta och/eller helt utelämnat sanningar och blivet mästare på känslostyrda skildringar.

I tidskriften ”Nya tider” (2015-08-27) finns en upplysande sammanfattning på medias vanligaste trix för att slippa skriva om invandringens och andra av samhällets tråkigheter

 1. Dölja
 2. Bagatellisera
 3. Byt problemfokus
 4. Utspädning
 5. Vinkla offerrollen
 6. Publicera självklarheter
 7. Skapa sympati för gärningsmannen.

Andra exempel är att bara använda ord med positiv laddning när invandring beskrivs och tvärtom när det gäller mer verklighetsnära ord, för de kommer ju från svenskar med fel åsikter.

Här är några exempel:

 1. Patriot = ful rasist
 2. Invandrare = goda nysvenskar
 3. SD väljare = elaka nazister
 4. EU migranter = tiggare
 5. Ensamkommande flyktingbarn = illegala, unga invandrargäng.

Kanske ansvariga för landets journalistutbildningar tillsammans med genusforskare lär ut vikten av att fostra medborgarna i stället för att leva upp till konsekvensneutralitet?

Ibland ser jag farliga likheter mellan genusutbildade dialogpoliser i landet och ”skäggiga skuggor” i utanförskapsområden, där fundamentalistiska korantolkare bestämmer hur kvinnor och unga skall leva, tänka och tycka.

Svensk media har mer fallenhet för uppfostring, till skillnad från utländsk som mer upplyser!

Men det finns ljuspunkter, forskare, skribenter och andra opinionsbildare som tar sitt uppdrag på allvar får sällskap av allt fler när ideologin nu fått ge vika för uppenbar verklighet.

Assar Lindbeck, välkänd professor, har sedan länge sagt att vårt välfärdssystem inte är uppbyggt för denna anstormning av migranter, antingen måste reducering ske och/eller i kombination med skattehöjningar.

Professor i öststatsforskning, vid Uppsala universitet, Stefan Hedlund varnade nyligen i Göteborgsposten för systemkollaps (2016-01 -12). Enkelt och koncist angav han två orsaker till Sveriges systemkollaps, moralisk hybris och SD:s brännmärkning!

Men när den mycket mediokre och självutnämnde experten Henrik Arnstad enbart har statsministerns och regeringens öra, då förstår jag att deras kompetensram brister.

Samma slutsats om välfärdens underminering har nu äntligen landat hos FK, där en bekymrad tjänsteman i SVT:s nyhetsprogram varnade för framtida välfärdsreduceringar och skattehöjningar pga av okontrollerad invandring. (2016-01-21).

När det nu kommer dagliga rapporter från hårt pressade kommuner, landsting, länsstyrelser, domstolar och försäkringskassor i landet om volymernas stora belastning på välfärdssystemen, ja då måste till och med Dagens Nyheter göra en helomvändning under galgen och inse att den humanitära stormaktens politik, saknar skyddsnät i sitt cirkustält.