Svensk-ryska vänskapsföreningen!

Föreningen bildades 20 mars 2016.  Den är partipolitiskt och konfessionellt obunden och tar inte ställning i frågor, som inte direkt rör föreningens syfte.

Hemsida: https://www.svensk-ryska.se/

Föreningens stadgar: https://www.svensk-ryska.se/2016/03/foreningens-stadgar.html

Från deras hemsida:

”…Än så länge är föreningen liten. Totalt har ett par hundra personer betalat medlemsavgift någon gång sedan dess. Vi behöver bli fler och framför allt: fler aktiva.
I dag driver föreningen en nybörjarcirkel i ryska. Vår första gruppresa till S:t Petersburg äger rum i maj och vi planerar möten på olika teman.
Föreningen förmedlar också ryska filmer med svensk text.
Blir vi fler kan all denna verksamhet expandera och vi kan nå fler för att motverka massmedias onyanserade bild av vårt största grannland…”

Om Du känner för att stärka vänskapsföreningen, så varför inte bli medlem, bara 100 kr/år för pensionärer. Fyll i kontaktformuläret på deras hemsida.

Bli medlem!

Medlemsavgiften är 200 kr per år
(100 kr pensionärer, stud. eller arbetslös).
Bankgiro: 5106-5357.
E-post: sv.rysk@gmail.com

Stefan Lindgren
kassör

………………………………………………………………………………………..

Så här skrev en mejlvän:

”…Hultqvist & Björklund, och de andra ”Nato-agenterna”, ogillar troligen, att vanligt folk vill ha goda förbindelser med Ryssland. 
Därför ser de nog inte föreningen med blida ögon. Alltså gick jag med där, trots att Ryssland inte är snövitt.
Vilket land är det förresten?
Svensk-ryska vänskapsföreningen är nog en nagel i krigshetsens öga. En gång sa Hultqvist i teve, att den som ogillar värdlandsavtalet med Nato har sin lojalitet på annat håll, eller liknande formulering. Det skulle kanske betyda, att han kan skaffa sig verktyg för att straffa den som går med i en sådan vänskapsförening som den Svensk-ryska? Skrämseltaktik, i så fall, för skrämsel verkar vara det enda dessa Nato-vurmare har, när faktaunderbyggda argument saknas.
Kul om dockan Babusjka kan få vara med som ett smycke. Jag ångrar att jag inte köpte en sådan 1957 när jag var i Moskva. Jag köpte en balalajka istället. Men den kan jag inte traktera. Bara titta på. Vi får njuta av detta i stället” 

En tanke kring ”Svensk-ryska vänskapsföreningen!

  1. ”Från signaturen ”Nisse”:
    ”Jättebra blogg idag Harriet. Den är alltid bra, men denna gång med positiv framtoning. Salut/hälsning från Moskva var klämmig!”

Kommentarer är stängda.