Hycklande politiker om religiös friskolor!

Här är Olle Ljungbecks brev till liberala politiker, som låtsas vara emot religiösa friskolor i en debattartikel i GP.

https://www.gd.se/artikel/debatt-etableringsstopp-rar-inte-pa-extremisternas-skolor

Varför inte yrka på ett totalt förbud, inte bara för nya, utan också för de gamla?

Nej, i stället låtsas dessa politiker att vara radikala, men när det gäller förbud mot redan etablerade konfessionella friskolor, så svamlar de om åtstramning, förändring av regelverk, en uddlös skolinspektion, fler reformer och tydligare återkallningsgrund, som gjort för snälltolkningar av lika fega tjänstemän, som politiker.

Till Liberalerna Roger Haddad, Evelyn Klöverstedt och Helene Åkerlind om religiösa friskolor.

Från Olle Ljungbeck
Hanåsvägen 110, 80591 Gävle l

Politiker är till största delen hycklare.  
I sin debattartikel, ”Etableringsstopp rår inte på extremisternas  skolor”, om religiösa friskolor vill man hoppas på att det politikerna  säger här skulle komma att innebära att alla religiösa friskolor avskaffades.
Men så är det självfallet inte. För att så ska bli  verklighet krävs det politiker med mod och handlingskraft. Men också politiker som lämnat kulturella avarter.
Redan när bl a Björklund tog upp denna fråga häpnade man över falskheten och handlingsförlamningen.
L m fl partier föreslår att nyetablering av religiösa friskolor skall förbjudas. Ja, tänk vilket kulturellt lyft detta skulle bli. Men i samma  andetag som man föreslår detta säger man. ”De redan etablerade  får vara kvar” för vår feghet förbjuder oss att ta bort alla, borde de ha lagt till.
Vad innebär då detta?
Jo. först fördömer man religiösa friskolor – med all rätt – för att de inte höra hemma i en kultiverad och civiliserad stat.
Men i samma ögonblick tvingar man ett stort antal barn – främst flickor – att få sina liv förstörda i de kvarblivande  religiösa skolorna.
Detta är givetvis inte endast fel utan det är så totalt hänsynslöst och falskt att man häpnar.
Man konstaterar att dessa skolor förstör barn, men ändå har man moral föreslå att de blir kvar och får fortsätta skada barn! Denna fruktansvrda falskhet kan man knappast finna hos andra än svenska politiker!  

Jan Björklund blev rikligt belönad både för sitt Jökeri och feghet beträffande totalt förbud mot religiösa friskolor av Löfven. Ambassadör i Rom är nog betydligt trevligare , än att se hur partiet sjunker som en sten, under 4 % spärren. Därför försöker liberala politiker visa handlingskraft, men deras falska ton gör den utan kraft att övertyga.

Här skriver Magnus Stenlund om skolans onda cirkel, hot från elever, rädda lärare och skönmålning av resultat från rektorer.

2 tankar kring ”Hycklande politiker om religiös friskolor!

  1. Örebropartiet är uppenbarligen det enda partiet i Örebro KF som är beredda att gå tillräckligt långt i frågan om att hindra dessa islamister från att bedriva utbildning i vår kommun.
    Trots att många politiker hävdar att man är motståndare till att låta islamister bedriva skol- och förskoleverksamhet väljer man ändå att rösta ner Örebropartiets yrkanden som syftar till att stänga ner dessa verksamheter. Se ett längre utdrag från debatten i KF samt läs vårt förslag.

    Gör ett besök på Örebropartiets hemsida, det lönar sig. De ger verkligheten som den ser ut medan DE övriga partierna måste ha tappat FÖRSTÅNDET i och med att de ställer sig bakom FÖRRÖDELSEN!
    http://www.orebropartiet.se/2020/01/02/%C3%B6rebropartiet-f%C3%B6rs%C3%B6kte-st%C3%A4nga-islamisternas-f%C3%B6rskolor-%E2%80%93-blev-nedr%C3%B6stade%E2%80%A6-43873895

Kommentarer är stängda.