Farhågor besannas med råge

Global utjämning är vänsterns paradgren. Svenskarna skall endast känna skuld och skam över sitt leverne och räcker inte dagens skamlista till, så finns alltid vikingarnas härjningar att ta till. Utjämningen omfattar självklart inte den politiska eliten.

Här fortsätter Jan Ivarson att delge oss kloka synpunkter:

”Industrimannen Leif Östling blev rikskänd för frågan ”Vad fan får jag för pengarna”. Därefter har han förutspått en systemkollaps inom några år för Sveriges välfärdssystem. Vi ser början på det nu. Nationalekonomen Hans Jensevik har visat att Sverige inte har mer pengar för vården nu, än då landet hade 1,5 miljoner färre invånare. Förmodligen har nyanlända dessutom delvis nya åkommor och större vårdbehov än ursprungsbefolkningen. Gökungen migration har orsakat liknande brister i bostadssektorn, infrastrukturen, skolan, äldrevården, rättsväsendet och försvaret.

Bildkälla: Jeander (Och som EU:s migrationsminister lär det bli fler som blir utkastade)

Regeringen arbetar för global utjämning vilket innebär att svenskarna får det sämre.

TV4 berättar nu att flera regioner (landsting) kommer gå back och måste spara med bl. a. personalnerdragningar. Många kommuner befinner sig i liknande situationer. Statsministern har inte sett sparkraven komma eller i varje fall inte brytt sig om dem. Han skall istället ge åtta miljarder till FNs klimatfond, trots att Sverige bara står för 2 promille av världens utsläpp av koldioxid.

På liknande sätt är det med en majoritet av väljarna. De har i valen inte beaktat kostnaderna för alla som sökt sig till vårt land. Nu får de lära sig det i vårdköerna och genom osäkerhet på gatorna. Förhoppningsvis leder det till att färre kallas rasister för att de har varnat för utvecklingen.”