Ett råd till Krokoms kommun, annonsera på arabiska!

Hur dum får man vara undrar jag, när jag läser om ”en taleskvinna för Krokoms kommun” som Jan Ivarson både klurigt och skarpsinnigt förmedlar.

Vad tror denna imbecilla människa, att nyanlända kommer med fullfjättrad undersköterskekompetens, kan tala svenska och är assimilerade till landets alla samhällskoder. När allt detta sätts ur spel, så återstår annonsering på arabiska och svenska språket har förvandlats till ett särintresse. Men det var väl hennes eget särintresse för fortsatt karriär, som låg bakom uttalandet.

Läs och förskräcks!
…………………………………………………………………………

”En taleskvinna för Krokoms kommun uttalade sig i TV4 morgonnyheter den 29 oktober 2019. Hon tyckte det var dumt att kommunerna inte får ta mot fler flyktingar än de, som staten anvisar. Kommunen behöver fler i bl. a. äldrevården. Kommunen skulle kunna ta in 100 till och invandrare  betalar skatt, sa hon.

Nja, det är vi andra som betalar skatt. Staten har inrättat det så att all kommunskatt går till staten, som fördelar den till kommunerna i proportion till kommunens skattesats. Det sker oberoende av om invånarna har inkomst eller inte för att öka intresset för arbetslösa!

Däremot står kommunen för försörjningsstöd efter två år och för skola åt barnen och andra sociala tjänster. Undrar om taleskvinnan förmår tänka två år framåt, när statens försörjning tar slut. Det har varit klent med den förmågan i andra kommuner.

Om det fattas arbetskraft i Krokoms kommun så vill jag tipsa om att annonsera efter arbetskraft på arabiska och andra språk som talas i bygderna. Sverige har bland EUs högsta arbetslöshet. Om intresset är litet är det tecken på att få anser att arbete är bättre än att få  försörjningsstöd och andra sociala förmåner som våra ambassader berättar om utomlands och för säkerhets skull också på landets officiella hemsida.

Jan Ivarson. Politiskt obunden”

…………………………………………………………………………………………………

Krokom kvinnan hade nog inte läst att invandring inte behövs för att rädda vård och omsorg, men fakta är som ett rött skynke för röda politiker.

https://www.gp.se/debatt/invandring-behövs-inte-för-att-försörja-en-åldrande-befolkning-1.15623481

Utåt låtsas Löfven att han skall strama åt ”flyktingpolitiken” för nu knorras det även inom LO och bland kommuner (ej Krokom) men i EU och FN så flödar generositeten från den humanitära stormakten. Den globala finansmaffian måste hållas på gott humör. Ingen imbillar sig väl att ambassader, Svenska institutet och UD endast handlar på eget bevog?

Steget Efter, foto från Twitter

https://samnytt.se/statliga-hemsidan-sweden-se-marknadsfor-sverige-som-bidragsland/

http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/skams-svenska-institutet/