Att bara höra det man vill höra!

I gårdagens inlägg trodde jag att vi kunde lämna Almedalen, men nu är jag tillbaka igen.

Efter Jimmie Åkessons inledning med Vilhelm Mobergs ”Svensk strävan” tog det hus i helsike hos hela den vänsterliberala eliten. Olle Wästberg som först ut, blev ledare för hyenaflocken, som inte lyssnade utan förvandlade Åkesson till en Hitler i talarstolen, som exkluderade alla invandrare från gemenskapen.
Att Wästberg sedan twittrade om sitt misstag, kunde inte dämpa ”änglakörens” stridsvilja, dammluckorna kunde inte stängas.

Tack och lov fick dessa mångkulturella godhetsambassadörer mycket smäll. Här är några  exempel. Öppnar ni länken så kan ni se twitter flera exempel på, när toklandets representanter går i gång.

”Bästa reaktionerna på Åkessons tal
Åkesson höll sitt tal i Almedalen idag och de på vänsterkanten ställde sig i givakt och väntade på önskemålen om utrotningsläger, blitzkrieg och V2 i talet. Så kom då deras chans! De hörde att han sa att han ville gasa 3,5 miljoner svenskar och kastade sig ut på twitter!
Twitterfingrarna glödde och ledarsidorna fylldes med analyser av hans utrotningstal! Äntligen tänkte de! Nu minsann, nu kommer SD inte undan! Sex och en kvarts miljoner svenskar bara, var är resten?!!?????111!!?
Den ena efter den andra paraderade och visade att de lyssnat väldigt noga och och inte alls lät reptilreflexerna styra deras twitterfingrar..”

Tino Sanandajs text på Facebook:

”1941 skrev Vilhem Moberg en nationalistisk essä för Försvarsstabens bildningsdetalj inför hotet för en nazistisk ockupation. Svensk Strävan börjar med att citera dåtidens folkmängd: 
“Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.”
Idag citerades Moberg i Jimmy Åkessons tal, vilket fick en del att göra bort sig och rasa att SD bara anser att det finns 6.25 miljoner riktiga svenskar (!). 
En av de historisk och matematiskt obildade är kriminolog Helena du Rées, som vi bekantade oss med för inkompetenta påståenden om brott. De som först gick på taket om siffran insåg inte att Åkesson citerade en text från 1941, men du Rées utmärker sig genom att fortsätta insistera att det inte var en slump även efter att det klargick.
Sveriges nuvarande folkmängd är 10.27 miljoner, så om Mobergs siffra är en kodad rasbiologisk spådom om antal ej riktiga svenskar år 2019 som han lämnade till Åkesson skulle det vara drygt 4 miljoner, inte 3.75, (hursomhelst är antal med utländsk bakgrund ungefär 2.5 miljoner). 
Vi ser åter att en del svenska kriminologer är inkompetenta om siffror och så långt ut på vänsterkanten att de inte drar sig för hårresande fåniga uttalanden om invandring. Kombinationen är knappast förtroendegivande för förmåga att objektivt uttolka invandringens effekt på brott.”

Thomas Gür kommenterar det hela på sin Facebook sida:

Detta är helt fantastiskt roligt!

Linda Stenberg verkar verkligen inte haft med sig främre hjärnbarken vare sig när hon lyssnade eller skrev sin text.
Så här skriver hon sålunda:
”Iklädd en I love Sölvesborgs-tröja utropar han att ”Sverige är vårt”. Till landets befolkning räknas inte de statistiskt beräknade tio miljonerna. Nej, utan att säga rakt ut vilka som uteslutits säger han att befolkningen består av 6,5 miljoner svenskar. /…/  Och det är skrämmande att höra. Det är riktigt otäckt hur långt SD har gått i att öppet visa upp sin extrema nationalism och sin rasistiska grundideologin.”

Nu till det roliga:
Det Åkesson gjorde var att han i sitt tal citerade en text av Vilhelm Moberg, vilket tydligt framgick och framgår också av utskriften av hans tal (se länk nedan). Den texten, Svensk Strävan, är från 1941 och utgavs första gången av Försvarsstabens bildningsdetalj (givetvis ingen slump). Och då var just Sveriges befolkning 6,25 miljoner.

Men Stenberg tror alltså att Åkesson exkluderar 3,5 miljoner av landets invånare när han citerar Moberg.

Vilhelm Moberg:
”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och
genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.
https://www.albertbonniersforlag.se/bocker/199917/svensk-stravan/

Åkesson:
https://ratatosk.sd.se/sd/wp-content/uploads/2019/07/07113300/Almedalen2019.pdf

Tyvärr förhåller det sig så att det inte är bara Linda Stenberg som förlorat kontakten med sin hjärnbark. Hon är ledarskribent på ”Arbetet” här kommer hennes alster, om ngn orkar läsa.

Ann Heberlein skriver om vänsterns intellektuella haveri. https://nyheteridag.se/heberlein-akessons-moberg-citat-avslojar-vansterns-intellektuella-haveri/

Ivar Arpi sammanfattar och förklarar hur Vilhelm Moberg blev nazist, Åkesson är det sedan länge enligt den sönderfallande ”änglakören”. https://www.svd.se/hur-vilhelm-moberg-blev-nazist

Kanske lider den vänsterdominerade kultureliten av begynnande frontallobs demens?
Att Annika Strandhäll och Henrik Arnstad ryktes med förvånar väl ingen, men borde inte övriga ha lyssnat lite bättre innan de slängde sig på tangenterna? Förstår att det är mycket de inte hör i sin mångkulturella identitetsbubbla, dit folkets röster sällan når in.

Kanske har det masspsykotiska vurmandet för identitet och relativism trängt ut kognitionens alla kopplingar?

Roligt, avslöjande initialt, men mer bedrövelse efterhand, när vi inser vilken skock obildade människor som styr och bidrar till att landet går på grund.
Jag med flertalet av Er läsare instämmer i Håkan Boströms ledare i GP, när han skriver ”Priset för en obildad samhällselit är högt”

”……Ett samhälle klarar sig inte utan eliter. Men eliter som inte längre tar på sig rollen att vara eliter – som nöjer sig med kärleken till pengar, statusmarkerande symboler och jargong – men som struntar i att skaffa sig karaktär, erfarenhet och bildning – den eliten är bara en elit till namnet. Den eliten kommer att distansera sig från folket utan att vinna dess respekt. Den riskerar att gå under istället för att kunna leda när det blåser upp till storm.”

https://www.gp.se/ledare/priset-f%C3%B6r-en-obildad-samh%C3%A4llselit-%C3%A4r-h%C3%B6gt-1.15656462

Troligen känner denna elit av att undergången för deras upphöjdhet är nära, därför hör de bara det de vill höra och skriker så högt.