Dödligheten ökar i Europa av flyktingars multiresistenta bakterier.

”Ett långt större antal svenska liv offras på PK-altaret pga multiresistenta bakterier än pga den ökade kriminaliteten”. Skriver Magnus Stenlund på sin blogg ”Sunt Förnuft,” som inte längre finns hos våra politiker och fortsätter:

*
Antalet smittade av multiresistenta bakterier, sådana som antibiotika inte hjälper mot, har tredubblats i Sverige mellan 2009 och 2016. Över 4000 fall nu, betyder att detta hör till en av våra största dödliga hälsofaror – och detta är bara början. Fortsätter utvecklingen så är vi snart i den situation vi var innan antibiotikan kom. Barn, gamla och svaga riskerar i så fall livet varje gång de insjuknar i något som till en början liknar vanlig förkylning, och även för den som befinner sig i sina bästa år kan MRSA och dess obehagliga kusiner innebära döden, eller åtminstone mycket långa och svåra sjukdomsperioder. Vi saknar helt enkelt botemedel. Ansträngningarna på vårdapparaten kommer givetvis öka i motsvarande mån – såväl kostnaderna som platsbristen/kötiderna. Vi är inte där ännu, men trenden talar för att en närmast okontrollerbar ökning är att vänta, om inget görs. 

*

Och vad ska man då göra? Om detta är meningarna delade. Centern skrämmer gärna oss med hur antibiotika i djurfoder skulle sprida antibiotikaresistens till människan. Man driver därför ett EU-valprogram som går ut på att begränsa just antibiotika i djurhållningen. Men centerns påståenden är ovetenskapliga. För det första är forskningen glasklar med att antibiotikaresistensen i n t e kan överföras till människan genom förtäring av kött, se Weidmo Uvells artikel i länk nedan. Oavsett hur pumpade med antibiotika djuren alltså än är. Om den industriella användningen av antibiotika i djurhållning på annat sätt kan leda till uppkomst av fler multiresistenta bakterier, som även ger sig på oss människor, är en tes som är lika svår att bevisa som att motbevisa. Vårt obehag inför den här typ av risker exploateras gärna och kraftigt, men sanningen är alltså att vi inte vet – och att det finns betydligt mer direkta samband som vi vet mycket mer om.

*

Det handlar återigen om flyktingarna. Det är dem som förklarar ökningen av MRSA o d ökar. Det här säger Folkhälsomyndigheten öppet, men informationen sprids naturligtvis inte, eftersom den rent politiskt är så kontroversiell. Enligt Rebecca Weidmo Uvell så beräknas antalet dödsoffer i Europa pga multiresistenta bakterier till 33.000 i dagens årstakt, samma siffra som centern använder. Men som myndighetens studie visar, så är inga av dessa dödsoffer härledda från djurhållningen, däremot efter kontakt på sjukhus. Det finns alltså få saker som är farligare för oss, än att hamna på sjukhus. Varför?

*

Därför att där befinner sig idag mängder av människor fullproppade med just multiresistenta bakterier. Så många som 25% av alla flyktingar bär sådana när de kommer hit, enligt en studie av Imperial London Collage, 2018. Eftersom svensk flyktingmottagning saknar hälsoscreening som obligatorisk test, så vandrar många av dessa alltså direkt vidare till något av våra sjukhus; de utgör nästan 60% av sjukdomsfallen. I stort sett resten är smittade – av dessa – på sjukhusen: 75% av det totala antalet fall har fått sin smitta därifrån (dvs många av dem som redan är bärare när de kommer hit har också smittats genom sjukhusvistelse).

*

Sambandet med flyktingtillströmningen blir extra starkt när man inte exkluderar bärarna som fört hit smittan. Efter flyktingtoppen 2015-2016 blev denna grupp något mindre, och därmed minskade även totalen något 2017. Men de sjukhussmittade har alltså fortsatt att öka 2017 såväl som 2018; en följd av att de resistenta bakterierna etablerat sig här, men sannolikt även pga att en sämre mathygien har importerats tillsammans med bakterierna – det är ju denna som från början förklarar varför förekomsten är så mycket högre i framförallt Sydasien och MENA-regionen.

*

Det finns god anledning att fråga sig varför hälsoscreening inte införts vid den svenska flyktingmottagningen. Den skulle kunna skydda vår befolkning och förebygga vidare spridning av multiresistenta bakterier. Svaren på frågan är två, båda lika enkla som cyniska. Det första är att detta skulle öka mottagningskostnaderna markant, vilket skulle synas i regeringens budget och gå på tvärs mot vad de själva säger – flyktingarna kostar ju inte alls, och om de kostar så är det väldigt lite – och bara mindre och mindre. När regeringen inte ens vill använda EU-fondens medel för immigrationskostnader som hade varit gratis för oss men fått bruttobudgeten att öka, så förstår man hur de tänker (se tidigare krönika). Det andra skälet är att en annan frågan då omedelbart skulle uppstå: vad gör vi med de 25% som bär sådan smitta? Alternativ ett: skickar tillbaka dem? Lär inte finnas på kartan för de godhjärtade. Men samma människor väljer heller inte alternativ två, som innebär särskilda karantänsjukhus, med kostnadsökningar som skulle få hälsoscreeningen att framstå som närmast gratis. 

*

Så det får bli alternativ tre, man låter bli att berätta. Kostnaden mäts i svenska liv, som redan idag är långt högre än antalet dödsoffer för skjutningar och andra kriminella aktiviteter. Men de är ju mycket mer anonyma. Jag antar att vår skurkregim är väldigt tacksam över hur lite uppmärksammade dessa dödsoffer är. Om antalet fortsätter växa exponentiellt så lär det dock bli svårare att lägga locket på. Men också oerhört mycket svårare att stoppa utvecklingen.

Magnus Stenlund
Sunt Förnuft

https://uvell.se/2019/05/22/antibiotikaresistensens-verkliga-anledning/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2016/mars/snabb-okning-av-resistenta-bakterier-av-typen-mrsa/

https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2018/05/drug-resistant-bacteria-found-25-migrants-europe


Hälsoundersökning för migranter  är självklart frivilligt i Löfvens humana Sverige. Förklaringen till MRSA bakterier och ohyra i våra bostäder är den samma.

Vi svenskar reser för mycket!!

Annika Strandhäll kommer väl att twittra och i vanlig ordning att skuldbelägga värdlandets alla gamla igen, finns det något som vi inte är skyldiga till av denna miserabla minister som jag önskar dit pepparn växer.

Ännu vägrar jag att byta mina gamla höftproteser, så länge jag kan cykla så får det vara. Har sett nog av infektioner under min yrkestid inkl. dålig handhygien. Långa ärmar är nu mer sällsynt på sjukhuset, men bakteriesamlande hucklen finns kvar. Mitt förslag för  tre år sedan om en ny operationsmössa varje dag, för muslimska kvinnor i vården, som inte får visa sitt hår, ligger nog i papperskorgen. https://word.harrietsblogg.se/muslimsk-tradition-viktigare-an-hygien-pa-vara-sjukhus/

Jag undrar hur mycket till regeringen kan sopa under mattan? Nu ligger ett berg av sanningar inunder, som inte får yppas, faktabaserad sanning blir i stället måltavla för hetsmotfolkgrupps jägarna.

25.000 döda är smällar vi tar, anser nog  Merkel, Macron och lille Löfven.  De gläds förmodligen om det är nationalpopulister som jag och många av er läsare, som  stryker med. Bild: MRSA bakterier.

Ps. Nu provar jag att ta bort registreringskravet för att kommentera. Min förhoppning är att spam maskinerna har tröttnat på denna blogg och sökt sig till bättre jaktmarker. Så Välkomna åter Ni som vill kommentera med både ros eller ris. Ds.

4 tankar kring ”Dödligheten ökar i Europa av flyktingars multiresistenta bakterier.

  1. I vår familj har vi använt kollodialt silver i många år.
    Silvervatten som vi tillverkar själva.googla inte så märkvärdigt.
    Används även till våra husdjur ex öronskabb mycket ffektivt.
    Peppar peppar hustrun och jag som passerat de sjuttio med råge ha inte haft en sjukdag
    på decennier. Vid minsta antydan till inf. åker buteljen fram. Ögonen får sig en dusch varje kväll att förebygga starr.
    Vi skyr sjukhusen…

    1. Varmt Tack för Era erfarenheter, som jag hoppas får fler efterföljare.

  2. Var inte kolloidalt silvervatten föregångaren till penicillinet?
    Kanske det tar på ”flyktingarnas multiresistenta bakterier”?
    Man framställde tabletter istället som enkelt kunde saluföras och vinsterna har än idag inga begränsningar, förutsatt att det finns några pengar/land/mark/sjöar etc. kvar att komma över.
    Läkemedelsindustrin kan ju enkelt manipulera de medicinska preparatens innehåll, främst i syfte att hålla det medicinska behovet igång, men något tillfrisknande kan man nog glömma. Snarare blir det fler mediciner.
    Läste följande som kan vara av någons intresse:
    ”Historiska texter konstaterar att seriösa medicinska tester av kolloidalt silver sträcker sig tillbaka till 1880-talet, då man använde kolloidalt silver för att behandla tyfus och anthrax med gott resultat”.
    Allt du behöver veta om Kolloidalt Silver om det kan vara ett alternativ att prova eller inte får var och en ta ansvar för själv.
    Länk med utförlig beskrivning av vad kolloidalt silver (silvervatten) har för egenskaper, egen tillverkning och att det fortfarande används: http://www.2000tv.se/artiklar/?id=863

    1. Från artikeln via ”TT:s”länk:
      ”…..Silver – en för enkel lösning!
      Varför är då inte detta var mans kunskap kan man fråga sig? Svaret ligger i att det är en alldeles för enkel lösning för att läkemedelsindustrin ska kunna profitera tillräckligt mycket på den. Läkemedelsföretag har egentligen inte som sitt primära mål att göra människor friska, de har nästan enbart finansiella mål på dagordningen. Förvånad? Läkemedelsföretag måste generera så mycket avkastning åt sina aktieägare som möjligt. Det kan man bara göra om man jobbar med patenterbara substanser, vilket kolloidalt silver inte är. Man är också beroende av att få en ensamrätt på substansen i tio till femton års tid, dvs tillräckligt med tid för att mjölka ur så mycket som möjligt av marknaden…..”
      Visst är det så, substanser som inte går att ta patent på intresserar inte läkemedelsbolagen, som har okunniga och finanslojala politiker i sitt knä.
      Tänker på hypotyreos/för låg ämnesomsättning som många, främst kvinnor drabbas av. Förr användes grishormon och flertalet blev bättre eller helt bra, men problemet var att det inte gick att patentera. Då kom Big Pharma på att framställa syntetiskt levaxin under 60-talet, som fick sjukdomen att skjuta i höjden. Enligt den senaste undersökningen av sköldkörtelförbundet, så får var 4:e levaxin behandlad kvinna ingen hjälp därav. Men för att få licens på thyroid/torkad svinkörtel, så fodras licens vilket är mycket svårt att få, eftersom läkarna är Big Pharma skolade. Men det finns läkarundantag som kämpar i motvind. Pionjärer är t.ex Karin Munsterhjelm från Finland, Mark Starr och Broda Bernes USA. Kontakta sköldkörtellförbundet om läkare som skriver ut licens, ofta privata läkare, därav kvinnor som själva drabbats.

Kommentarer är stängda.