Biblioteken utmanar rådande normer, svenska bara ett litet språk i mängden

”Man skulle kunna tro att det är ett 1 april skämt men det är det tyvärr inte. Sverige försvinner i rask takt,” skriver min gamla väninna och bifogar länken från Botkyrka.

För nu pöser bibliotekarierna i Fittja i sin mångkulturella gärning, svenska är bara ett litet språk i mängden och eftersom bokstaven S kommer långt bak i alfabetet, så visar det mindre av strukturell diskriminering. Deras hjärntvätt i postmodern relativism firar här nya triumfer, för böcker på ”Arabiska” kommer först i varje bokhylla. Tänk så bra att få trycka till oss svenskar, solidariskt så det förslår.

Inte konstigt att tolkresurs grundare Mohammad och Hamid Khanahmadi tilldelades SvD affärsbragd 2019 (SvD 2019-05-07). ”Det här känns underbart” säger dessa smarta män, vad kommuncheferna säger framgår inte när tolk notorna spräcker ekonomin, att lära sig svenska vilket skämt!

”Citat: Styrka med många språk
– Vi vill lyfta fram våra mångspråkiga medier och inte gömma dem längst i något hörn. Det ska synas i lokalerna att vi verkar i ett område med många språk och att det är en styrka att äga många språk, säger hon.”

Att lära sig värdlandets språk för att kunna bli anställningsbar verkar enligt dessa mångkulturella bibliotekarier vara en svaghet. Varför skulle de behöva det? När bidragen kommer punkligt och framtida pension blir lika stor eller större än lågavlönade som jobbar och sliter. Konstigt, tolkservice är en rättighet, men att sträva efter ett jobb är ingen skyldighet i Löfvens Sverige, om Du inte heter Svensson förstås.

Att likställa språk på detta sätt är unikt för Botkyrka och kommer användas på alla bibliotek i kommunen, får vi reda på i artikeln. Men först ut är Fittja.

– Vi vill utmana den rådande föreställningen om hur böcker på de olika språken som talas i Botkyrka kan inordnas i biblioteksrummet. Vi har mötts med både förundran och skepticism, som det alltid blir när man utmanar rådande normer,” kvittrar bibliotekarien nöjt vidare

Och vi som blir utmanade är skattetyngda fosterlandsvärnare, som nu får leta längst ner i hyllorna efter alster på svenska. Så nu väntar jag bara på arabiska som obligatoriskt språk i skolan. Men då har vänsterns minoritetshysteri övergått till majoriteten, som då består av invandrare med islam som religion.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/nya-bibblan-i-fittja-likstaller-alla-sprak/repsec!2@ZqRqiW0klYJMjtPSR36w/